I går var det halloween, og jeg hadde planer å skrive et innlegg om dagen etter ungene var lagt. Istedet sovnet jeg FØR ungene og sov helt til dem ville opp igjen idag kl 7.. Skal ikke legge skjul på at de siste ukene har vært litt krevende og det er mange «småproblemer» med kroppen som jeg jobber med for å få utredet. Jeg er ikke helt klar for å gå inn på alt enda, men det energien har vært helt på bånn. Likevel har jeg slitet med nattsøvn. Jeg får rett og slett ikke sove. Både pga mye vondt men også fordi kroppen ikke «roer» seg. Men igår sovnet jeg aldri grytidlig og det var jo veldig godt å få 11 timer sammenhengende søvn. PUH!

Men gårsdagen var utrolig koselig! Jeg viste jo at halloween var igår, 31 oktober.. Men jeg hadde ikke tenkt så mye over det. Da jeg selv var ungdom stelte jeg istand store halloween samenkomst her hjemme hos meg. Jeg pyntet med spindelvev og skumle lyder på annlegget. Jeg bakte skumle kaker osv. Vi jentene syntes det var moro å gjøre litt av det, selvom vi alle kanskje var litt redde?

Halloween kommer jo bare mer og mer hit til Norge, og følelsene mine rundt det er veldig blandet. Jeg merket jo både i fjor og i år at det er KJEMPE koselig å åpne døren å se søte barn utkledd. Om dem er litt skumle er jo bare det sjarmerende, da dem selv syntes dem ser kjempe skumle ut! Men det går en grense? Det jeg ikke liker med halloween er fokuset rundt døde mennesker.. Det at alt skal være så skummelt som mulig.. I fjor var Martine livredd flere av dem som ringte på døren her hjemme. I år derimot var hun mye tøffere!

Men konseptet med at barna kler seg ut og går «knask eller knep» runden syntes jeg er koselig. Flott at barna gjør noe slikt sammen, istedet for å sitte inne på hver sin IPAD. Men om noen ikke ønsker å lukke opp eller gi fra seg godteri bør jo også dette være greit. Dette «knep» konseptet bør ikke være tilstedet, det er jo derfor så mange misliker halloween. Jeg skal ikke si jeg var så uskyldig selv, men angrer jo på det den dag i dag..

Siden vi har såpass små barn enda hadde ikke jeg tenkt så mye over halloween. Men det hadde Martine! 2 dager før halloween var hun veldig spent på hvor mange dager det var igjen til halloween. Jeg svarte som sant var at det var 2 dager igjen og da hylte hun av glede! Hun lurte på hva hun skulle få lov til å kle seg ut som… OIi, da slo det meg at hun hadde store forventninger til denne dagen. Hun husker at hun hadde fått på seg kostyme ifjor og at Hanne (naboen) hadde hivd opp godteri til oss på verandan. Da var hun bare tre, så jeg ble imponert over hvor mange små detaljer hun husket…

Untinmbtled

I går våknet hun tidlig og løpte rundt og var supergira.. IDAG ER DET HALLOWEEN ropte hun.. Vi hadde blitt enig om at hun skulle få kle seg ut som en heks, da jeg husket at hun hadde et slikt utkledningstøy fra før. Og dette hadde hun fortalt alle i barnehagen. Jeg forsto at dette var en dag hun gledet seg masse til, så derfor ønsket jeg å gjøre dagen så god som mulig for henne.

Untitled

Siden vi sluttet tidlig på skolen denne dagen brukte jeg litt tid på å få ryddet unna leker og sykler her ute. Jeg tok vekk de minste møblene, men de store må jeg og Kristoffer ta sammen. Det er vel på tide å få unna dette nå? Deretter spylte jeg uteomådet her siden det var mye blader og sand overalt (sandkasse = MYE sand overalt…) Jeg handlet inn lyng til utsiden og Kristoffer tok med slike «fakler» til å pynte med. Jeg leitet etter gresskar så jeg kunne lage dette sammen med ungene, men alt var såklart utsolgt.

Untitlkæed

Jeg fikk tatt ukenshandelen og kjøpte inn masse godt til barna som skulle komme på døren. Når ungene kom hjem var dem SÅ klar. Vi hadde blitt enig om å feire litt her hjemme og åpne døren og se på alle de fine barna. Noe runde på oss ble det ikke enda :) Ungene kledde på seg utkledningsklær og fant frem halloween tingene dem har liggende i en utkledningsboks. Kristoffet malet dem litt, siden Martine er veldig opptatt av dette om dagen! Mens Kristoffer begynte på middagen fant vi frem godteriet og fylte opp halloween boksen. Deretter inviterte vi naboene (Hanne, Miche, Alida og Alvin) opp på halloween kveld.

_MG_8530_0201 Untitled

Vi håpet at det kom mange barn på døren, da ungene gledet seg så! Vi laget en sti med fakler så det skulle se innbydene ut for barna. Og det gjorde det! Det ringte på i ett sett. Det var SÅ mange barn innom! Ungene tok tak i hver sin bøtte og løpte ut i gangen for å åpne døren. Dem sa «en ting til hver» og serverte barna godteri kvelden lang. Her inne i stua satt vi med tente lys, julebrus og masse godteri. Ja, for ikveld kunne ungene spise av halloweenbollen dem også :)

Untitnled Untitlked

Det var en kjempe koselig kveld og ungene syntes også kvelden var utrolig spennede. Jeg fikk nok en gang masse Alvinkos og litt vennetid med Michael og Hanne :) Ungene leket og koset seg sammen. Den deilige følelsen av å ligge med et nyfødt barn på brystet og kose er ubeskrivelig! Jeg har allerede fått muligheten til å kose med Alvin to ganger! Vi fikk også være med på den første trilleturen – ned til bhg. Jeg er så glad i det nye familiemedlemet og gleder meg så til å bedre kjent med han :)

Untioptled _MG_8516_0187

Del innlegget mitt

4 thoughts on “Halloween

 1. Så søte utkledde små :)
  Halloween er kommet for å bli! Syns det er leit at folk er såå negatvie til noe som barna gleder seg så over.
  I 3 år har vi vært på Hallowwen party hos svigers,svigermor har nemlig bursdag denne dagen.
  Men i år var hun utenlands. Så Kajsa og 3 av jentene var på party sammen,skikkelig godt opplegg,og gikk knask eller knep :)
  Kajsa har gledet seg heelt fra i fjor,så tydelig dette er stort :p
  Var flere barn på døra her i går og. Majken kikket fælt. Ene gangen var det ett spøkelse,da sperret hun munn og øyne og utbrøyt : Ååååh! :p

  Ha en herlig helg herligste <3

  • HAHA søte Majken!! hehe.

   Så stas med slike tradisjoner :D Syntes det er så herlig å få en liten en på døren med store forhåpninger om litt godt i kurven sin :D Hii

 2. Du jeg lurer på om Hanne har slettet bloggen? Jeg prøver å skrive adressen, samt trykke på lenken i innlegget ditt «et nytt menneske til denne verden» og det kommer opp noe som overhodet ikke er bloggen hennes? Jeg bare lurer om du vet?:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *