I går var det duket for ny kontroll på helsestasjon. Denne gangen var det 2årskontroll av Martine. Nå har hun jo ikke vært der siden 15mnd kontroll i juni i fjor. Det blir jo færre og færre kontroller ettersom barna blir større. Men helsestasjon er alltid åpen, hvis vi ønsker å komme innom for å veie og måle. Eller om vi rett og slett ønsker en samtale. Veldig glad vi har dette tilbudet..:)

Martine fant fort frem til dukka på venterommet..

Siden kontrollen ikke var før kl 09.30 koset jeg og Martine oss på morgningen og tok oss god tid. Hun våknet jo 06.00 (!!) denne morgen, så tid var noe vi hadde nok av.. Martine fikk selv velge ut et sommerlig antrekk og hun SKULLE ha på fine lakksko. Martine er ei tøff jente med bein i nesa, som elsker å skru på ting og som liker å få litt skitt på henda. Men samtidig er hun også ei lita frøken som elsker å stelle seg, og få skryt for hvor fin hun ser ut..:P Og det fikk hun også på kontrollen, og da strålte hun!

Pappa måtte jo også få se på alle de fine lekene..

Vi var litt spente på hvordan hun ville være på kontrollen da hun fort kan være litt sjenert i nye omgivelser. Men neida! Hun styra rundt, lekte, skravla og skulle forklare alt fra vi kom til vi dro. Hun fikk stå på vekta, og målt høyde. Helsesøster målte hodet, og pratet masse med Martine. Hun sa at Martine lå godt over «gjennomsnittet» når det kom til utvikling og språk. Hun skrøt av oss som foreldre, og sa at vi virket som oppegående og reflekterte foreldre som samarbeidet godt om oppdagelsen. DET er alltid morro å høre! Etter helsesøster skulle legen ta en titt, og dette gikk også strålende. For første gang fikk legen lov til å lytte på hjertet, se i munn og ører, klemme på magen og ellers på kroppen. Jenta vår var såå flink! Hun veide nå 13 kg og var 90,5 cm lang.

//forskning.no Dette er alltid Martines værste skrekk når hun har vært hos legen. Men denne gangen gikk det heelt fint! Merker forskjell på barnelege og ikke ja..

Etter kontrollen var det duket for barnehage og deretter babysvømming. Det kalles vel heller mer småbarnssvømming nå, siden hun ikke lengre er baby men.. Jeg har desverre ikke fått deltatt på svømmingen den siste tiden pga dårlig form. Men pappaen har fulgt opp jenta vår! I går var jeg noe bedre i formen og valgte å bli med for å se. Og da fikk så klart også kamera være med..

Leker i vannet er noe av det morsomste av alt!

Martines yndlingslek i vannet om dagen. Her holder de seg fast i kanten og synger «jeg gikk en tur på stien» mens de flytter seg nedover. Martine gjør dette helt alene som dere ser.. Synger med gjør hun også

Martine er blitt ei jente som elsker å bade! Og som de fleste andre går interessen både opp og ned. Øvelsene vi gjør på svømminga er i perioder det morsomste av alt, mens i andre perioder det værste. Akkurat nå er hun i en periode der bading er gøy, men hun vil helst ikke gjøre for mange øvelser. Lek er jo mye mer moro! Vi prøver litt overtalelse, men det er jo også viktig at hun skal kose seg og ikke føle at dette er noe «skole». Så vi tar det litt på hennes premisser.

Jenta vår er litt av en «showoff». Liker å vise seg litt frem ja..

Krabbe ut av vannet og klarte over kanten gjør hun støtt og stadig..:P:P Liker å kunne velge selv hvor hun skal..

Etter fellestreningen er det tid for litt lek og kos i det lille bassenget før vi går opp. Dette er ALLTID stas og det er ALLTID et slit å få henne med opp.. Haha! Da tar vi frem sklie og leker og Martine storkoser seg..:) Jeg er så glad vi har valgt svømming for Martine! Hun er så trygg og selvstendig i vannet, samtidig som hun vet at det kan være farlig. Veldig viktig for barna syntes nå jeg :)

Sklia er alltid noe hun ser frem til.

Lekebassenget er såå moro! Med sprutfontene og alt..
Del innlegget mitt

4 thoughts on “2årkontroll + babysvømming

 1. Kjenner igjen de lekene der ja ;)
  Hehe,Kajsa flyr alttid rett bort dit hun å.

  Kontroller er alltid like spennende :)
  Og alltid moro å se hvor flinke de små barna våre er,da vokser mammahjertet litt!
  Kjekt med litt skryt å ,hehe

  Flotte bilder fra svømminga!
  Det nederste så hun veldig stor og voksen ut på :)

 2. Så koselgie bilder med svømminga, hvor er det dere svømmer da henne? Hun ser ut til å elske det, og det er jo ikke rart, ei lita havfrue <3
  Og så godt å ha vært på sjekk på h.s og høre at alt er som det skal hun er jo helt perfekt =)
  (gleder oss til det er vår tur)

  Er virkelig helt utrolig at de har latt Lise gå så lenge over, satt de henne i gang? Skjønner at du ikek kan si så mye om det. Men det er jo lenge over, og hun hadde en tøff første fødsel også om jeg ikke husker feil?
  Når skal du inn til samtale? Hva har du får tanker om din egen eneste fødsel?
  Er virkelgi glad jeg har en avtale med dem og spesielt nå etter å ha fulgt saken med Lise.

  Ha en kjempe fin helg.

 3. Så koselig!
  De begynner sannelig å bli store nå ja! Å leke i bassenget er alltid gøy her også! Jeg var sånn da jeg var lita, og det henger igjen enda. Gleder meg til å ta med vesla til Spania!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *