Her om dagen var Matias på 2årskontroll på helsestasjon. Han ble jo 2 år i juni, så noen mnd over 2 år er han nå.. Matias har vært på ganske mange kontroller opp igjennom livet sitt, og dem fleste har vært fylt med mye bekymringer og henvisninger videre.. Siden Matias opererte i mai har han vært i utrolig god form! Så siden den gang har han ikke trengt en eneste legetime engang..

Matias veide nå 12,1 kg og var 89 cm lang. Han er som sin søster.. Litt under gjennomsnittet på vekt og litt over gjennomsnittet i høyde. Men godt innenfor «normalen». Enda en egenskap dem har arvet fra sin far!.. Matias leket og utforsket lekerommet før helsesøster kom og ropte opp hans navn.. Nå var vi spente!

IMG_3793_5668

Helsesøster utførte de vanlige kontrollene.. Hun spurte Matias om han kunne hente forskjellige leker i kassen.. Om han kunne sette bamsen oppi bilen. Om han kunne gi en leke til pappaen sin osv. Dette besto han med glans.. Deretter skulle han herme etter ord og peke på diverse steder på kroppen. Dette gikk også utrolig bra!

kontroll

Før Matias opererte var språket veldig redusert. Legene gav oss en god forklaring på dette. Ørene hadde ikke fått drenasje via nesen, slik at han alltid gikk med væske og en «propp» inni ørene. Derfor var hørsel nedsatt.. Så i begynnelsen av sommeren sa han kanskje bare 2-3 ord.. Nå – på slutten av sommeren sier han MANGE ord.. Han prøver og prøver å herme etter alt som blir sakt.. Han har smått begynt å si setninger nå også.. «Martine sitte her». «Takk a maten..» osv.. Hver dag kommer det nye setninger og han overasker oss stort! Helsesøster syntes nå han lå fint innenfor hva som var normalt. Vi avtalte også en telefonsamtale om noe uker for å høre hvordan språket utviklet seg..

kontroll1

Alt i alt.. Alt var bare flott! Legen tok en titt på Matias og igjen var han helt perfekt.. Mandlene er jo borte, så de slapp å plage han mer.. Halsen var fin og det samme var ørene. Til og med lungene hørtes helt perfekt ut..

Når vi gikk ut fra kontrollen denne gangen stoppet mannen min meg og sa: Så utrolig deilig det var å komme på en kontroll med Matias og høre at alt er bra.. For en lettelse… Det er jo så utrolig deilig for oss foreldre å se at gutten vår er tilfreds.. At han har det bra og at han slipper all sykdom og plager..

I dag bruker Matias ingen medisiner.. Ikke innhalasjon engang! Jeg har tidligere hatt lett for å håpe på at nå er ALT bra.. Og da er det så vondt om noe plutselig kommer kastende tilbake.. Derfor tar vi nå en dag av gangen og bare nyter dagene og hverandre.. Vi har satt Matias sitt pariapparat i skapet hans, slik at det står klart om vinteren skulle gi noe tilbakeslag.. Det vet vi jo ikke enda.. Det får vi rett og slett bare ta som det kommer..

Vår hjertesten.. Vår helt.. Vår oppmuntrer.. Vårt alt..

Del innlegget mitt

2 thoughts on “2årskontroll

  1. Så utrolig godt å høre at han nå har det bra :D
    Imponert over helsesøstra deres! Vi fylte ut et språk-skjema som vår kastet et blikk på og det var det hele! Godt vi har byttet :P

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *