Nå er jeg 30 uker inn i svangerskapet og jeg har kun 10 igjen! Tiden flyr avgårde!! Jeg har ikke vært på noe UL den siste tiden, men ifølge gjenomsnittet veier ungen vår godt over 1 kg nå. Lengden ligger på ca 35 cm. Tenk på det a. Stoore jenta vår :) Jeg er fortsatt i jobb ( ikke fult så mye fordi det er lite vakter å få på jobb omdagen). Formen holder seg bra. Merker nå at jeg lettere kan bli småkvalm og dårlig. Men er ikke noe storplaget av dette. Nettene har blitt noe vanskeligere da jenta vår er svært aktiv nettop på denne tiden. Har også hatt endel magekramper/smerter om nettene. Vet ikke helt hva dette er, så får høre med jordmor når jeg skal dit på sjekk om noen dager. Unormalt er det nok ikke. Halsbrann kommer også noenganger om natten. Det hjelper da med ett glass melk ;) Livmoren er nå såpass stor at det er ubehagelig å ligge på ryggen. Det er rett og slett fordi den klemmer på hovedpulsåren. Dette fører til at blodsirkulasjonen blir svekket. Da kan jeg lett bli svimmel og uggen. SÅ fremover nå må jeg nok vende meg til å ligge på siden. En pute under magen hjelper ofte da :D

Magen vokser masse om dagen! Jeg ser forskjell hver eneste dag. Den holdt seg ganske så liten og uskyldig hele veien, men de siste ukene nå har den sprengt seg ut. Men er visst fortsatt ikke noe stor til å være i den uken jeg er. Jeg har vært heldig sålangt og slippet unna med strekkmerker og åreknuter. Dette kan jo komme når som helst, men prøver å smøre og masere litt for å forebygge da vettu :) Uansett om det hadde kommet noen strekkmerker og åreknuter er lille jenta vært hver eneste ett! ;D

Det er rart å tenke på at jeg nå er på slutten av svangerskapet. Syntes ikke det var lenge siden jeg var i begynnelsen av det. Litt skummelt og tenke på, men vi gleder oss utrolig mye. Jeg tenker jo endel på fødselen og er veldig spent på den må jeg si.. Men leser mye om dagen om nettop dette. Også skal vi snart på svangerskapskurs. Håper jeg føler meg litt tryggere på nettop dette etter kurset :)

20 Januar skal jeg til jordmor for en kontroll. Jeg gleder meg masse til å se hvor mye jeg har gått opp i vekt. Hvor mye magen har vokset. Hvor mye hjerteslagene er på :D Jeg har nå også endel spm :) Har liksom ikke hatt så mange spm sålangt, men nå føler jeg det begynner å komme noen :)

20 – 21 Januar skal vi til en jordmor på svangerskapskurs. Første dagen skal vi bli undervist, mens andre dagen skal vi opp på fødeavd på sykehuset. Der skal vi få omvisning og spørre om evt spm. Dette gleder jeg meg masse til!

3 Februar skal jeg til kontroll hos legen igjen. Helt vanlig kontroll om alt står bra til med jenta vår.

Så skal jeg vel på en UL snart.. Hmm.. Må ringe legen å høre. :) Tenk at nå skal jeg bare se jenta vår på UL 1 eller 2 ganger til. Også skal jeg få se henne og holde henne i virkeligheten!:D:D

  

Del innlegget mitt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *