I skrivende øyeblikk er jeg akkuart 31 uker på vei inn i svangerskapet. Tiden går utrolig fort. Tenk at om 6 – 12 uker er lille jenta her (Om alt går som planlagt). I det siste har det begynt å gå mer og mer opp for meg at de faktisk er en levnde og stor baby inni magen min. Alle sparkene og bevegelsene kommer fra henne. Det er egentlig ganske uvirkelig for meg. Tror ikke jeg helt skjønner dette før jeg får se lille tulla. I det siste har jeg begynt å tenke endel på hvordan hun ser ut, hvordan oppførsel hun har, ja alt sånn der. Det er ting jeg ikke har helt tenkt på før. Jeg må virkelig si at jeg gleder meg! Gleder meg til å holde henne i mine armer, amme henne, nusse henne, beundre henne. Og jeg merker tydelig at det er en annen her hjemme som gleder seg veldig nå også :) Så får vi bare vente å se om det faktisk er en jente, eller om vi får oss en skikkelig overaskelese og får en gutt. Da blir det endel å gjøre skal jeg si deg. For nå er det mye rosa her hjemme ;) Hehe. På dette bildet ser dere hva gynekologen mente var kjønnsleppene. De 2 prikkene inni den røde sirkelen. Dette var visst ett veeldig klart og tydelig bilde. Ingen tvil om at det var jente mente hun. Hmm. De er ganske flinke må jeg si..

Lørdagen dro jeg og kristoffer inn på ikea for å kjøpe inn barnesengen de var utsolgt for sist. Vi ringte i forveien og kikket på netttet etter lagerbeholdning. De hadde mange igjen. Da vi kom så var de så klart utsolgt mente de. FYYYY da ble jeg skikkelig irritert! Ringte inn til kundeservice og lurte på om de hadde den på Furuset istedet, men da sa de at nei de var utsolgt, men at slependen (som jeg var på) hadde 8 igjen. Kyss meg bak! Når vi kom hjem sto det fortsatt på nettet at de hadde mange igjen. Så den stemmer iallefall ikke. Vi bestemte oss da får å gå for en annen seng ;) Var veldig fin den også :) Vi kjøpe inn seng og kommode i hvit som jeg skulle ha. Når jeg vil ha noe, så skal jeg ha det! hehe. Vi kjøpte inn masse små stæsch til lille babyen og til soverommet :) Når vi kom hjem satt vi opp alt, og gjett om det ble fint :) Nydelig ble det rett og slett.

Nå har jeg satt i gang å laget en liste over hva vi har kjøpt inn til lille gullet. Vi har kjøpt endel ja, men sånn er det vel? hehe. Blir litt rivi med. Så nå må vi gå over å se hva vi mangl

er, og kjøpe inn det siste :) Her er ett bilde av kombivognen vi har kjøpt :) Det utrolige er at vi har en HAUG med klær, og jeg har kun kjøpt en pyjamas. For å si det sånn har vi noen venner og familie som gleder seg noe voldsomt til å få ei lita jente. Hehe.

Jeg har satt igang med å vaske alt av klær, sengetøy, tepper, osv. Ja alt lille tulla skal ha må vaskes. Akkuart i det jeg skulle sette på 1 vask kom jeg på at jeg må jo bruke vaskepulver og tøymykner uten parfyme. Nesten jeg holdt på å glemme meg der gitt. Så da kjørte jeg ned på butikken og shoppet inn og satte igang å vaske. Må bare skryte litt av den nydelige tørketrommelen vi har fått. Fytti å det hjelper med en sånn en as! Blir litt enklere å vaske unna da ja :) Er jo ikke alt som går inni der, men mye. Har jo forskjellige skåneprogrammer osv :)

Svangerskapskurs var noe jeg egentlig skulle på igår og idag. Men vi hadde allerede bestilt tur og betalt da vi fant ut at dette var på nettop disse datoene. Så da ble det ikke noe kurs på meg gitt. Men til torsdag skal jeg til jordmor. Så kommer til å spørre henne om de evt har noen andre kurs tilbud, og om hun kan bestille omvisningstime oppe på fødeavd på sykehuset. Mye av det vi lurer på kan jo også jordmor svare meg på, og lære meg :) I begynnelsen av februar er det legetime og jeg er da veldig spent på når jeg får min neste UL time. Gleder meg så til å se lille jenta vår på skjermen igjen :D

Om babyen vår:

Gjenomsnittlig veier man rundt 1750 g når man er i denne uken. Lengden er ca 37 cm :)

Jenta vår er i begynnelsen av denne uken 29 uker gammelt. Hun øver seg iherdig på å svelge og tisser en halv liter hver dag. Det høres gjerne ikke så appetittlig ut, men fostervannet fornyer seg jo hver tredje time. Etter som hun svelger, fylles også tarmen opp med hennes første avføring, mekonium, også kalt barnebek. Noen fostre har sin første avføring før de blir født, men de fleste venter til noen timer etter fødselen.

Øynene reagerer på lys, og vil gjerne reagere dersom sterkt lys skinner gjennom den stadig tynnere livmorveggen. Noen ganger strekker fostre seg mot lyskildene og kan følge en lyskilde med øynene.

Lungene og fordøyelsessystemet er nesten modne, men lungene vil fungere best om hun forblir i livmoren en stund til.

Del innlegget mitt

2 thoughts on “31 uker inn i svangerskapet :)

  1. Hehe ja var på tide med en oppdatering nå;) hehe. Ja er veldig fornøyd med vognen =) Enkel og grei :)

    Ja jeg som tom. ringte inn til ikea for å forsikre meg om at hjemmesiden ikke jugde.. Men men. Ja blei godt fornøyd :) Blei faktisk veldig søtt. Skal ta bilde og legge ut senere :)

    Hehe.. Jeg skjønner ikke helt bilde selv. Men det er tatt nedenifra mens hun spredde bena liksom. Men alt rundt vet jeg ikke hva er. Tror ikke det er hennes kropp. Tror det er alt annet inni der :)

  2. Hurra for oppdatering!!! Utrolig moro å lese! Så fin vogn dere har kjøpt!!

    *kjefteogblisurpåikeasidendevardumme* men håper dere følte dere fikk gjort en godt kjøp alikevel :)

    Men – jeg skjønner ikke helt kjønnsleppebilde?! Hvem vinkel er det liksom?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *