Idag er det tirsdag 3 februar og jeg er 33 uker inn i svangerskapet. Det vil si at lille snuppa vår nå har vært i magen min i 31 uker. Disse ukene har gått utrolig fort! Men samtidig, når jeg tenker tilbake er det jo en goood stund siden jeg ble gravid ;P Det er 7 uker og 2 dager til min termin 26 Mars :)

Magen vokser og blir bare større og større. Er koselig å ha en sånn good stor mage som jeg kjenner det ligger en baby inni. Men er jo også litt «skummelt» at magen blir så stor og at kroppen forandrer seg så mye :)

Den voksende mage

Idag var jeg også hos legen på fast kontroll. Alt så bra ut :D Jeg har tilsammen gått opp ca 10 kg hitill, og det er helt perfekt sa legen. Det «beste» i ett svangerskap er å gå opp 10-15 kg fikk jeg beskjed om. Så da kan det vel ikke bli bedre :) Magemålene mine ligger faktisk nøyaktig på gjensnittet. (Nøyaktig på streken, for dem som kjenner til helsekortet). Blodtrykket var fint og urinprøven var helt fin idag. Hb min var på 9,6 (samme som sist kontroll hos jordmor). Fikk da sist jerntbl av jordmor som mente denne blodprosenten var alt for lav. Men legen var jo faktisk fornøyd med Hb. Så ikke vet jeg. Han forklarte masse om at når man er gravid får man mer vann i kroppen som fører til at blodet blir tynnere og bla bla blaa.. Men for sikkerhets skyld skal jeg ta en blodprøve neste gang for å sjekke jerninnholdet. (Greit å ha godt med jern i blodet under fødsel, da vi minster rundt 1 liter blod under fødselen :S ) Hjerteslagene til tulla vår var idag 160 slag i minuttet :) Dette er helt klart ei jente! Legen har skrevet 0 på ødemer under hele svangerskapet da jeg ikke har noe unormalt mye hevelser i kroppen. Kan ofte bli litt hoven i ben og fingre da jeg går/sitter mye. Men etter å ligge med beina høyt litt går det bedre. Så på søndag måtte jeg ta av forlovelsesringen min :( (Redd for at hevelsene skal bli såpass store at den må klippes av). Tenkte jeg kunne finne ett fint kjede jeg kunne ha ringen hengende på ut graviditeten. Den skal rett på fingeren igjen etter graviditeten! :))

Litt hovne pølsefingre og min nydelige ring *Din Kristoffer 25.12.06*

Fremover skal jeg på UL å måle vekt og mål av tulla vår 17 februar. Jormortime i slutten av februar, og legetime igjen i begynnelsen av mars. Vi har også bestilt omvisning på føden (venter på svar ang når vi får denne timen).

Igår var jeg på «svangerskapstreff» med 4 koselig jenter som skal ha barn i februar og mars :) Vi var en tur på Jonas B.Gundersen. Vi fikk igang ett treff via forumet på babyverden.no :) Det var iallefall kjempe koselig å møte andre jenter fra grenlandsområde som ventet barn rundt samme tid som meg :)

Og se her hva jeg har kjøpt! Klarte ikke dy meg da vettu! ♥ ♥ ♥ ♥

Da får vi bare håpe det blir en Martine da :)

Også her er litt til alle dere nyskjerrige der ute (dette er kun hva som er gjenomsnittlig i denne uken jeg er i) :

♥Martine Døli ♥

Vekt: 2100 g
CRL: 29 cm
Full lengde: 39 cm

Lille tulla er i begynnelsen av denne uken 31 uker gammelt. Ettersom det er mindre plass i livmoren, vil hun ikke kunne bevege seg like fritt som tidligere og bevegelsene blir mindre. Pupillene begynner å reagere på lys. Kanskje kjenner du rytmiske bevegelser – det er kanskje fosteret som hikker! (Kjente henne hikke for første gang på søndag.) Ingen vet hva fostre tenker eller drømmer om, men nå har tulla vår REM (Rapid Eye Movement) søvn, som vanligvis indikerer en drømmefase.


Ukens sitat:
«Var det ikkje småfolk, so vart det aldri store.»

Del innlegget mitt

4 thoughts on “33 uker ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *