I går rundet jeg en ny uke, denne gang uke 34. Det vil si at det er 6 uker igjen til termin. Jeg kjenner spenningen på når veslegutt bestemmer seg for å komme øker på. Kommer han like tidlig som sin storesøster er han jo her om bare 3 uker! Velger han å pine mammaen litt, så er han ikke her før om 8 uker.. Jeg har en spennede tid i vente..

Magehuset har vokst veldig de siste ukene. Jeg har endelig fått satt sammen en sammenligning, og ser jo hvordan magen raskt har vokst den siste tiden. I begynnelsen tar jeg for meg annen hver uke, mens på slutten her tok jeg hver uke. Og bare da kan man se at magen har raskt vokst utover og lagt seg lengre ned.. Eller hva mener dere?

Kvalmen som kom så hyppig tilbake kommer og går.. Men heldigvis er den daglige formen mye bedre. Jeg har ikke så mye hodepine og kvalme som tidligere. BT verdiene og urinprøvene har vært fine, så foreløbig er det ingenting som tyder på svangerskapsforgiftning. Og godt er det.. For en periode der var jeg nesten sikker på at tiden for svangerskapsforgiftning hadde kommet. Men både lege og gynekolog ønsker ukentlig oppfølging nå på slutten, da dette raskt kan komme..

Generelt er jo formen mye bedre om dagen. Bekkenet derimot begynner rett og slett å takke for seg.. Halebeinet gror sakte men sikkert, men jeg kjenner nå at bekkent er blitt nokså preget av fallet. Følelsene og kreftene i bena blir sakte men sikkert svekket, og de klarer ikke så mye lengre. Har jeg stått oppreist en stund, eller gått litt går det greit. Men dersom jeg har sittet eller ligget ned litt sliter jeg med å komme igang. Det å skulle flytte det ene beinet foran det andre er mer krevende enn hva det noengang har vært. Med denne magen veier jo overkroppen mer enn vanlig, og det er ikke alltid bena klarer å bære den. Spesielt i løpet av de 5-6 toalettbesøkene jeg har om natta.. Så frem til nå har jeg holdt meg fast i veggen og dører osv..

MEN så kom svigermor med en reddende engel.. Krykker! Jeg kommer nok ikke til å bruke dem utenfor husets vegger. Men det er en utrolig deilig avlastning når jeg skal komme i gang her hjemme. Spesielt om natta!

//mammanett

Dagene/ukene fremover bærer stort preg av at jeg begynner å gå mot slutten. Her har vi jordmortimer/legetimer/ultralydtimer/fysiotimer/gravidfotografering osv.. Jeg begynner å bli litt stresset med tanke på at vi kanskje henger litt igjen med alt som snart burde være i orden.. Men det får komme når vi har tid og energi..:):)

//we ♥ it
 Termin :
06.06.2011

På vei :
34 uker i dag

Igjen til termin:
6 uker

Kjønn:
Gutt

Utålmodig:
Koser meg masse med magen og med forberedelsene. Men gleder meg til å møte lillegutt, samt få kroppen min tilbake!:) 

Hodet ned:
Ja, men det er ikke festet.

Aktivitet innenfra:
Masse aktivitet. Ikke fult så mye spark, mest dulting.. Mye hikking..
Navn:
Matias

Vektøkning:
6-7 kilo

Barnerom ferdig:
Rommet er klart så fort vi har fått ut skrivebordet. Har hengt opp gardiner, thats it foreløbig.. Men alle babytinga/klærne ligger der inne. Nå skal snart senga inn, og ny kommode skal kjøpes inn.

Utstyr kjøpt:
Vi har vel i grunn det meste. Eneste vi skal kjøpe inn nå er kommode, lekegrind og noen andre småting! Og ltit klær osv..

Om fødselen:
♥ Går den slik som siste gruer jeg meg ikke. Men jeg er fryktelig spent på om man kan være så heldig to ganger på rad. Svangerskapet mitt sier jo det motsatte.. ♥

Plager:
Noe kvalme. VOONDT bekken.. Halsbrann. Og det meste annet kommer i tur og orden..:P

Oppegående:
Ja går a.. :P Sykemeldt fra jobb, men går på skole.

Sulten:
I grunn mindre matlyst enn vanlig.. Magen blir også fortere mett enn vanlig, siden magesekken har mindre plass

Dilla på:
IS!!! Nam.. Neglakklukt, eksos, spylervæske, blanko osv.. Sterke lukter/kjemikaler = vilt godt.. Ikke særlig bra kanskje?

Hodet festet:
Nope ikke som jeg vet om..
Kynnere:
Jepp de er tilstedet, men er overlevende..

Tungt:
Kun dette med bekkenet.. Og det går jo såpass utover mitt daglige at det blir litt tungt ja..

Høygravid:
Om 3 dager..

Vann i kroppen:
Noe vann i ansiktet og bena. 0-1 på ødemer.. ♥

Neste kontroll:
26.04.11♥

Sykehusbagen:
Har ikke streifet tankene mine enda engang..

Humør:
Med dette været kan man jo ikke annet enn å være i et godt humør. Men med vondter dagen lang kan man bli en smule lei og irritabel innimellom. Litt hormonell og følsom, men ellers som normalt..
Del innlegget mitt

7 thoughts on “34 uker på vei..

 1. Flott mage utvikling=)
  Nå er det ikke lenge lenge til han kommer heller!

  Og det som ikke er i orden før fødsel faller på plass etterhvert, ikke stress og kos deg :)

  Ha en fin dag!

 2. Oj stor forskjell de siste ukene ja :)
  Godt for deg at det ikke er såå langt igjen før du har lillegutt i armene og ikke i magen mer :)

 3. Se der ja, på den nydelige baby magen din. Så artig å se dem sammen.
  Gratulerer med 34 uker!

  Får fysio Anita til å vise deg hvordan du burde bruke krykkene når du sliter med bekknet, så du får avlasta det, om hun ikke allerede har det. Det gjorde hun med meg =)

  Ha en nydelig dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *