Lørdagen er dagen jeg runder en ny uke i svangerskapet. Og tenk i morgen er jeg 38 uker på vei.. Jeg syntes det i grunn er veldig moro å ha kommet såpass langt i svangerskapet. Igrunn så nyter jeg disse ekstra ukene jeg aldri fikk med Martine i magen. Ukene der man lever i spenning, kjenner etter fødselstegn, kjenner modning osv..

Det er ingen tvil om at kroppen jobber og forbereder seg. Hver dag får jeg kynnere, tak i korsryggen, nedpress og ikke minst mensmurringer! Lillegutt er utrolig aktiv om dagen, og kristoffer skvetter opp av sofaen flere ganger når vi kjenner en liten rumpe som shaker frem og tilbake..:P Et av de beste tegnene til at alt er bra er jo mye liv..

Men så kom dagen der jeg ble urolig. Matias hadde ikke beveget på seg hele dagen. 2 dult på formiddagen var det hele. Så kl 18.00 i går ringte jeg føden for å høre hva dem mente. Dem ville ha meg opp på en sjekk. Alle prøver og tester var fine, men det stemte som jeg sa. Lillegutt beveget svært lite på seg. Legen utførte en lang ultralyd.. Dyttet og presset på magen så jeg trodde jeg skulle spy! Men ingen respons. Lillegutt hadde rett og slett en «hvileperiode» og gadd ikke bry seg om verken meg eller legen. Hehe..

Siden alle livstegn ellers var tilstede og jeg hadde kjent noe liv, skulle jeg dra hjem og komme tilbake igjen i dag. I dag tok vi kun en registering og lillegutt hadde det fint. Jeg har kjent noe mer liv siden i går, og det kjennes ut som han er på vei tilbake til «normalen». Og siden jeg skal på ultralyd igjen til mandag, innkallet de meg ikke inn til noe ny sjekk. Men om det ble lite liv igjen måtte jeg ta kontakt..

I dag har jeg også vært hos jordmor. Alle prøvene var helt perfekte! Jeg har faktisk ikke et eneste lite tegn på svangerskapsforgiftning, og det liker vi!! Og mine mistanker stemte! Hodet er festet..:) Hun sjekket det flere ganger, og kom frem til at dette lille hodet fikk hun ikke beveget på.. Grunnen til at jeg har hatt mistanke om dette er rett og slett pga de sinsyke nedpressa jeg har hatt de siste kveldene. Pluss at jeg omtrent spratt opp av sengen her om dagen, mens jeg til vanlig pleier å måtte ha hjelp! For når hodet fester seg, stabiliseres bekkenet noe og bekkenløsningen kan bli noe bedre. Og ja, den er nå hakket bedre enn hva den har vært. Men vondt er det forde..

Når jeg kom hjem i dag var jeg i grunn i veldig godt humør. Jeg er frisk og rask, bekkenet er hakket bedre og hodet er festet. Da kan det vel ikke være farlig å begynne å «leve» litt igjen. Det sies jo at det er sunt å være litt aktiv osv før fødselen. Det kan jo også sette fortgang på ting.:) Så her har jeg endelig fått vasket unna masse klær, ommøblert på rommet til Martine, ryddet huset osv.. Lysten etter å ha male ferdig badet kom også, men da fant jeg ut at jeg kanskje måtte begrense det litt. Hehe. Jeg føler jeg endelig får på plass brikkene som jeg ønsket å ha i boks før lillegutt kommer. Baggen mangler enda en del ting, så kanskje jeg denne helgen får rotet meg til å gjøre den ferdig.. For når den er ferdig pakket blir det virkelig for meg.. Da jeg er faktisk klar for fødsel..

Nå nyter jeg hver en dag, og lever i en ekstrem spenning. Jeg forbereder meg fysisk og psykisk på at snart er vi 4. Og for hver dag føler jeg meg mer og mer klar..:)

Som dere ser har jeg fått bildene jeg tok hos Wenche i uke 35! Dette er bare et liten antall av de mange flotte bildene. FY så flink hun er! Har tatt en del bilder med og uten klær. Uten klær=bar overkropp.. De tror jeg nok jeg velger å ikke legge ut. Selvom alle edle deler blir sjult..:P Fikk en haug med flotte bilder av Martinemor, og dem skal jeg vise dere imorgen!:) Var jo også på en testshoot rundt uke 28 om jeg ikke husker feil. Da med mange andre jenter.. Bilder kommer etterhvert..:) Bilder fra Martines nye rom kommer også etterhvert :)

Del innlegget mitt

12 thoughts on “38 uker på vei + gravidbilder…

 1. Ååh så koselig med så mange koselige tilbakemld :D Det setter jeg stor pris på!

  En må bare nyte denne tiden, for gjør man ikke det angrer man så sårt i ettertid. I tilleg er jeg jo veldig heldig som får bære frem et frisk og raskt barn til verden. Det er så alt for mange som ikke får den muligheten.. Så hvorfor skulle jeg ikke være positiv og takknemlig for noe slikt?=) Klart en kan bli lei, men det er jo så verdt det!:)

  Og til alle dere som kommenterer for første gang: Kjeempe koselig!:)

 2. For et koselig innlegg! Har fulgt bloggen din en stund nå og synes den er så kjekk å lese ettersom jeg venter barn selv i september. Masse lykke til nå den siste tiden og ta vare på deg selv. Kristin:)

 3. Smiler av innlegget ditt her nå :)
  Du er så god og blid! Positivt og herlig innlegg,med masse flotte bilder av deg/dere :D
  Nå går startskuddet snart,og dere er 4 stk i familien Døli <3

 4. Så nydelig du er! Det er en utrolig spesiell tid dette her ja. Jeg er noen få uker bak deg i løypen, men kjenner på mye av det samme og har de samme tankene. Godt at litt lite liv bare var en hvileperiode hos gullklumpen, men det er helt riktig og viktig å være observant. Bedre å sjekke en gang for mye enn for lite!:) Håper de neste dagene/ukene (vet jo aldri om det bare er dager det er snakk om) blir koselige- og at fødselen blir fin! God klem fra Heidi

 5. Kjempefine bilder :)

  Synst du er så positiv til å være høggravid:) Som regel er det syt og klag på dei fleste når dei går den siste tida og venter..
  Men det er, som du gjer, om å gjer å nyte tida:)

 6. Gratulerer med en ny uke, nå er det vel sanrt på tide at våre små også kommer ut til vår verden. Er jo trangt der inne så er jo ikke rart de har vanskelig med å bevege seg. (nok av plass på utesiden da.. hehe)
  Kjempe flotte bilder W har tatt av dere og deg. Kjempe koselige minner.

  Ha en kjempe flott helg, og så ses vi kanskje på et treff til uka?

  Klem

 7. Hei!
  Jeg har vært inne å titta på bloggen din mange ganger, men aldri skrevet noen kommentar… Denne gangen falt jeg så for bildet av magen å hendene…. *smelt* Lille Martine hånda på det bildet gjorde bildet perfekt!
  Ønsker deg masse lykke til med fødselen når den kommer! Kos deg max de siste ukene!! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *