Å dekorere og fikse til selskap er noe av det jeg liker veldig godt! Så når mamma skulle feire sin 50årsdag her i går ville jeg såklart pynte og dekorere så det ble fint og gjennomført..

Vi lånte flere bord fra et klubbhus (onkel fikset) og kjøpte inn hvite duker fra jysk. Tidligere har vi valgt «nervøs fløyel», men ofte kan dem «loe» litt. Så denne gangen kjøpte jeg rent og enkelt hvit stoff. Man får ca en pakke på 5 meter for 100lappen. For oss holdt det med 3 slike pakker til hestesskoen, kakebordet og gavebordet. Løperene har jeg hatt liggende fra barnevelsignelsen til Martine.

_MG_4047_4592

Bordkortene skjærte jeg til et rektangel. Deretter brukte jeg hjørnestanser (LINK) og bordstanser under skrifta (LINK). Deretter festet jeg på en engel (finnes på nille i pakker på ca 10-15 stk) på den ene siden. Engelen har klister bak, så veldig enkel å bruke.. Deretter skrev jeg på navnene for hånd med en svart og tynn sprittusj.

Untitled6

Engelene brukte jeg også på kronelysene. Jeg knøyt et rosa bånd (fra princess) rundt kronelysene og festet engelen over. Samme rosa bånd knøyt jeg rundt blomsterpottene. Pottene og lysstakene er fra IKEA. Elsker dem og jaggu koster dem ikke mye heller..

Jeg kjøpte inn heliumballonger i «50» og vanlige ballonger som det sto 50 på fra festfabrikken. Jeg kjøpte dem i festfabrikkenes butikk så dem fylte opp ballongene for meg. De vanlige ballongene hang jeg på utsiden, ved inngangen og litt rundt omkring her hjemme. Heliumballongen fant sin rette plass ved siden av bordet der mamma satt. På utsiden hang vi opp en banner som det også sto «50 år» på. Denne er også kjøpt på festfabrikken. Det samme er konfetti med 50 osv. De hadde utrolig mye kult i 50år temaet!

_MG_4057_4602

_MG_4060_4605

_MG_4059_4604

I tillegg til dette hadde jeg satt fakler på utsiden. Sofaen som ellers står i stua (der hesteskoen nå sto) hadde vi flyttet til karnappet slik at gjestene kunne sette seg ned å slappe av der. Maten og kakene ble servert på et bord i stuen så da slapp vi så mye trafikk inn på kjøkkenområde.

_MG_4058_4603

På andre siden av hesteskoen hadde vi kakebord, gavebord, piano og bildevegg av mamma..:

_MG_4044_4589

Så var det kakene.. Jeg baket cupcakes med bilder av mamma. Bildene bestilte jeg her. Mine tanter baket ostekake og palova. Mitt søskenbarn baket brownies. Mamma baket daim iskake. Også bestilte vi hovedkaken fra grenland bakeriverksted (1.etg på brotorvet). Utrolig fornøyd med dem! På denne kaken hadde vi valgt et bilde av mamma fra da hun var ungdom :) Alle kakene slo skikkelig ann og mye ble spist! I tillegg laget jeg popcorn og det slo skikkelig ann! Det ble spist masse av det, og mange syntes det var godt med noe salt, og ikke bare søtt! Anbefales.. De søte popcornbegerene, cupcakesformene og sugerørene er også fra festfabrikken! Elsker den butikken. Alt matchet og sto godt i stil med hverandre.:)

Untitled7 _MG_4162_4707 _MG_4163_4708 _MG_4164_4709 _MG_4165_4710

_MG_4161_4706

Bildene ble tatt før navnlappene kom på. Men jeg laget også samme navnlapper til kakene som bordkortene.Bare her byttet jeg ut engelen med sløyfe. Veldig kjekt med merkelapper der det står hvilken type kake der er og eks hva som er inni. Eks at bløtekaken inneholdt bringebør og hasselnøtter. Og at cupcakesene hadde ostefrosting :)

Vel, da var festen over for denne gang.. Jeg gleder meg allerede til neste arragement! Dette er jo så moro :D

Del innlegget mitt

6 thoughts on “50årsbursdag – pynten og kakene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *