Tidligere har jeg pleid å lage mine egne adventsstaker av kubelys, lysfat osv. Jeg har festet tall på og gjort dem unike fra år til år. Dermed hadde jeg jo ingen adventsstake når jeg pakket frem julepynten her i huset på lørdag.

I går var jeg og Rebekka på nattåpent og da fant jeg et herlig serveringsfat som jeg øyeblikkelig så for meg som adventsstake. Fatet er fra feel og jeg bare elsker det! Dette kan jo brukes i ettertid på vårt nye kjøkken også!

Untitlekd

Jeg tittet etter lys på nille, og fant utrolig mange herlige med mønster og skrift på. Men jeg valgte det enkelt med helt enkle hvite lys, også klitret jeg noen røde stjerner på. Jeg har også planer om å få noen fine tall på dem :)

nkl Untiøtled

Så ble det endelig adventsstake her i huset også! Har planer om å fylle brettet med gran, mose eller lignende. Får se hva vi finner :)

Dagens kalendergave til ungene inneholdt truser. Matias bruker jo fortsatt bleie, men i dag fikk han sin første truse. Han var helt i ekstase siden det var samme som storesøster pleier å ha på. Samt at det var bil på denne! Han gikk med denne hele morgen i dag og hadde ingen uhell! Kanskje vi må begynne enda litt mer med dotrening nå? Kanskje truser var motivasjonen? Martine sluttet jo med bleie når hun var på Matias sin alder. Hun bestemte seg på dagen nemlig, bestemt lita frøken.

Untitled

Når sluttet deres barn med bleie?

Del innlegget mitt

15 thoughts on “Adventsstake ★★★★

 1. Hei! Jeg jobber i montessoribarnehage (pedagogikk fra Maria montessori). Hun mente at barn selv gir uttrykk for at det var klart for bleieslutt. Dette handler om at barn er i sensitive perioder ( som feks. Bokstaver rundt 4årsalderen osv). Barna kommer i den sensitive perioden for bleieslutt og personlig hygiene rundt 15mnders alderen. Fra august til nå har vi med godt samarbeid med foreldre fått 7 bleiefrie barn på småbarnsavdelingen jeg jobber på. Alle er mellom 16 -24 måneder :) ser ut til at M begynner å bli klar :)

 2. Jeg har de røde stjernene men hadde ikke kommet på å klistre de på lysene, det skal jeg huske når jeg pynter til jul!

 3. Fin adventsstake!
  Eldstemann (nå 5) var tørr på dagen da han akkurat hadde fylt 2. Minsten (nå 3) brukte et par uker, så var han tørr- da han var 19 mnd. begge slutta med smokk samtidig som de ble bleiefrie!

  • Oii da var dem jaggu tidlig ute! Martine sluttet da hun var 2 1/2 år ca og alle syntes hun var så sykt tidlig ute..

   Sutten er også noe vi skal begynne å jobbe mot fremover (om han holder seg frisk) :)

 4. Så søt adventsstake da :))

  Dagfinn Lyngbø showet var supermorsomt, man ler jo bare man ser han så.. HAHA

 5. Så kreativ du er. Adventstake har ikke vi hatt på mange år, så her fikk jeg et fint tips. Her tenker jeg vi starter så smått med bleieavvenning til sommeren. Lettere å ta det når det er varmt syns jeg.

  • Takk!:))

   Ja best om sommeren! Det var da Martine sluttet :) Om Matias begynner å bli int nå så prøver vi bare litt her hjemme :) Litt vanskelig når barnehagen skal ut på tur med stor dress osv. :P

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *