Da er jeg kommet til uke 31. Tickeren på bloggsiden min viser at det er 65 dager igjen til termin. Og det vil faktisk si at det er ca 2 mnd igjen. Det er ikke lenge!! Siden jeg går på skole i tillegg går jo dagene fort. Husker jo hvor fort de siste ukene med Martine gikk, siden jeg jobbet en del. I følge det «normale» kan lillegutt være her hos oss om 6 – 11 uker. For det normale er jo mellom uke 37 – 42..

31-ukers magen

Kan jo skrive en liten update om hvordan ting ligger an om dagen. Som jeg skrev i et innlegg tidligere fikk jeg utrolig dårlig behandling av både legekontor og fødeavdl. Fredag kom jeg endelig igjennom på tlf til min fastlege. Før jeg i grunn rakk å si så mye ba han meg komme ned samme dagen kl 14. Jeg fikk en vanlig rutinekontroll, og fikk snakket en del med han om hvordan formen var om dagen + litt bekymringer.

Slapp lørdagsoutfit.. :P

Kontrollen viste at blodtrykket mitt fortsatt er noe høyt, MEN at det har gått litt ned i forhold til hva det var når jeg var på føden. Jeg har fått noe protein i urinen. Og det er kommet noe ødemer. Magesmertene har heldigvis ikke økt på, og kommer kun innimellom, så ingen forandring der. Hodepinen og kvalmen derimot er der nokså ofte. Alt dette tyder på at noe KAN skje, men det er heldigvis ingen fare enda. Men legen sa at dette skulle passes ekstra godt med, iallfall siden jeg var i «risikogruppen». Han ble en smule frustert og sint over behandlingen jeg hadde fått av legekontoret. At jeg fikk legetime en uke etter jeg ringte inn var helt uakseptabelt.. Så han skulle ta seg en prat med dem, og gjøre en avtale om at neste gang jeg ringte skulle han bli kontaktet. Fikk ny time på mandag, så vi sjekker bt og urin jevnlig..:) Godt å få god oppfølging, og bli tatt på alvor. For jeg kjenner kroppen min godt, og kjenner at den ikke er helt seg selv. Og det skal man ikke «spøke med»..

Den voksende mage..:)

Legen foreslo 100% sykemld fra skolen. Men jeg vet at om jeg sykemelder meg derifra nå vil jeg ikke bestå.. Og fremover nå er det påskeferie i nesten 2 uker, og etter dette er vi allerede i mai. Da er det mye eksamensforberedelser osv. Jeg foreslo å heller gjøre en avtale med lærerene om tilrettelegging av skolearbeidet. At jeg heller kan gjøre litt hjemmenifra om mulig. Jeg ville heller ha litt fravær nå på slutten, enn å slutte helt. Nå er jo snart det værste på skolen over.:) Ja, for tenk at ikke bare får jeg en liten baby i hus snart. Men jeg er også ferdig med allmen påbygg. Det er et år jeg aldri trodde jeg kom til å orke å ta.. Men joda! Jeg har snart fullført dette året, i tillegg til at jeg har gått gravid. Ja, litt stolt kan man vel være da?

Nyeste innkjøp til lillegutt. Noen herlige pyjamaser. To uten ben, og en med..

Merker tiden nærmer seg, da det blir mange avtaler som har med dette lille nurket å gjøre. Til uken skal jeg på legekontroll, ultralyd (den siste..), fysiotime osv.. Etter avtale med fysioterapauten har vi blitt enige om at jeg kun kommer på bassengtreningen de dagene jeg føler meg i form. De dagene jeg ikke følte meg så frisk, ville hun ikke at jeg skulle delta. Men jeg får jo massage ca 1 gang i uken, så det hjelper heldigvis :)

Dette herlige teppe fikk lillegutt av Rebekka her om dagen. Det er bare SÅ deilig! Har et likt selv, bare i stor str så klart..

Ellers jobber vi om dagen med litt forberedelser av oppussing av kjelleren. Så snart skal ting som står på gutterommet flyttes ned, og rommet kan forberedes til et lite nurk. Martine skal få stor seng, og sprinkelsenga skal over på vårt rom.. Fy, så rart det blir med en ny liten baby i hus. Men FYTTI hvor mye vi gleder oss!!

Gleder meg til denne herligheten skal få plass på guttens rom..
Og at denne herlige jenta skal bli storesøster.. Her har hun nettopp våknet fra formiddagsluren sin i dag..
Del innlegget mitt

3 thoughts on “Alt kan skje om 6-11 uker..

  1. Godt at fastlegen din tok deg på alvor :) Da er du i trygge hender der!
    Håper formen kommer seg litt,og at du er oppegående den siste lille tiden som er igjen.
    Håper dere har en fin helg :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *