Det var STOR glede i hjemmet når barna fikk vite at tiden endelig var inne for «åpen brannstasjon».
Matias er spesielt interessert i brannbiler, brannutstyr og brannmenn! Hans største forbilde er helt klart brannmann Sam. Herlig!

bilde2

Martine syntes også dette er spennende, men hun er nok mer opptatt av ambulanse, sykepleiere og leger.
På «åpen brannstasjon» gikk vi på et lite «rebusløp» der barna fikk svare på mange spørsmål om brann og sikkerhet. De var utrolig flinke og klarte å svare riktig på så og si alle spørsmålene. Det er så godt å se hvor flinke barnehagen har vært til å lære de alt dette. For mange av de spørsmålene kan ikke jeg ta æren for å ha lært de.

bilde3

Barna fikk premie (gymbag) etter at spørsmålene var besvart. Det var et område der de kunne tegne og se film (såklart brannmann Sam). Deretter gikk vi ned til kjelleren – der brannbilene og ambulansen sto. DET var gøy det! Der fikk barna utforske bildene, samt ta en titt i den «gamle brannbilen».

bilde1 bilde5 img_4384-kopi

Barna fikk også se hvordan feieren lagde kosten sin i «gamle dager». Barna fikk også være med på ulike konkurranser om de ønsket. De fikk prøve å spyle med brannslangen, samt løpe med brannslangen. I tillegg var det kiosk som solgte diverse mat og kaker :)

bilde4 bilde6 img_4365-kopi img_4381-kopi

Alt i alt – en spennende og innholdsrik dag for barna. Det er helt supert at brannstasjonen har en slik dag! Det minner både barna og oss foreldre på viktigheten rundt det å ha gode og trygge brannrutiner i hjemmet.

Del innlegget mitt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *