Da har det seg sånn at jeg har blitt syk.. Jiippi!!…..

Men jeg har liksom ikke fått den vanlige «forkjølelsen» eller «influensaen..» Det startet på lørdag for 1 1/2 uke siden. Det verket i hodet.. Det kom skikkelig verking/stikkinger i hodet som varte noen sekunder og gikk det over.. Sånn holdt det på hele tiden og jeg holdt på å bli sprø.. Dette var kun på venstre side (merket ingenting på høyre..) Etter litt ble hele hodebunnen min superøm. Det gjorde vondt å ta der, og bare det å gre seg var forferedelig.. HVA VAR DETTE:..?

Bildet er lånt her..

Etter et par dager begynte det å verke nedover mot ørene.. Aha, ørebetennelse tenkte jeg.. Men jeg hadde jo ikke så veldig vondt i ørene, så jeg syntes det også ble litt rart.. Etterhvert begynte det gradvis å gjøre veldig vondt i halsen/kjertlene i halsen. Og gradvis ble smerten mer lokalisert her og gjorde mer og mer vondt.. Tungen og drøvelen hovnet opp og det var vondt å i det hele tatt bevege tungen. Så det å snakke, svelge, snu på hodet osv er PAIN…

Ja, da får jeg ta en tur til legen. Jeg fjernet jo mandlene for 1 1/2 år siden, og fikk da beskjed om å ta kontakt om jeg fikk slike smerter.. Og nå er det såpass vondt at det faktisk kjennes ut som om jeg akkurat har fjernet dem.. Smertestillende (paracet) funker svært dårlig også.. Så dro jeg til legen da. Desverre fikk jeg denne typiske legen (som da er vikar for min lege) og jeg innså med engang at her er det ingen håp om å få noe hjelp.. Dette er den samme legen som sendte min 4 uker gamle sønn hjem med høy feber, hoste, dårlig allmen tilstand osv. Han fikk i ettertid hjelp og havnet på sykehus med mistanke om kikhoste/rsvirus og en alvorlig infeksjon..

Han så på meg.. Tittet litt i ørene, tittet så vidt ned i munn.. Kjente under haken min. Og der var ha ferdig. Nei, her er det ikke noe å gjøre. Du er kanskje litt hoven (LITT hoven? Jeg brekker meg hver gang jeg svelger fordi drøvelen er så hoven..) Han viste ikke om det hadde noen sammenheng med fjerning av mandlene, han viste ikke hva det var. Han sa bare: Det er nok noe bakterielt. Men noe blodprøve føler jeg ikke er nødvendig enda. Fikk jeg feber måtte jeg ta paracet. Og tok ikke paraceten feberen OG den ble veldig høy da kunne jeg komme tilbake.. Jeg måtte iallfall gi det 2-3 UKER.. Jeg spurte om ikke dette kunne være en infeksjon. Jo, det var nok mest sannsynlig det. Men det var ikke noe å gjøre med..? Btw så lurte han på om vi hadde vært hos han før, for han husket ikke oss. Han spurte om Matias hadde vært syk ( om jeg hadde blitt smittet av han..?) for han hørtes litt surklette ut. EHM da kjente jeg det koket alså.. Nå er han fin i forhold til hva han har vært. Jeg bare svarte: JA han har vært veldig syk.. Og vi har vært på masse legebesøk, sykehusbesøk osv. Håper ha da tok hintet om at vi har valgt en annen lege :)

Jeg skal innrømme at tårene lå i øyekroken da jeg gikk ut av legesenteret. Jeg er såå sinna på den legen, hvordan han gamler på ALT. Jeg kjenner flere som har tidligere erfaring med han der dem blir sendt hjem og senere kommer akutt inn på sykehus etter å ha vært hos annen lege.. Så nå vet jeg at jeg MÅ ta tak i dette. Jeg må kreve en ny vikar for min lege. Jeg må fortelle dem historien min om Matias og kreve en ganske god unnskyldning… Jeg må stå på mitt, være tøff og ikke svak og redd.. Men det er ikke alltid like lett å skulle stå på sitt når en bare er en liten 23åring med null legeutdannelse.. Men fordi, jeg vet det er det jeg må..

Men uansett.. Grunnen til at jeg skriver dette ned her er fordi jeg spør dere der ute om hjelp. Er det noen som i det hele tatt vet hva dette kan være?.. Jeg har jo hatt tusenvis av halsbetennelser, men ALDRI har det vært slik som nå. Jeg er ikke menneske før jeg har fått hiv i meg smertestillende, hostesaft (efedrin funket noe faktisk.. Noe jeg har funnet ut selv og IKKE tips fra legen..). Det er så vondt at jeg må kommunisere med Kristoffer via en lapp fordi jeg ikke klarer å prate. Når smertestillende hjelper noe fungerer det litt bedre, men når dem går ut er jeg ikke menneske. Har dette noe med mandeloperasjonen for 1 år siden? Trenger jeg antibiotika?.. Erfaringer..?

Del innlegget mitt

25 thoughts on “au, Au, AU….

 1. Martine: Ja kjenner mange som har det.. Men har null hoste eller smerter lengre ned så da mener de at det nok ikke er dette..:)

  Tonje: Bor på heistad og går også til lege der :)

 2. Jeg jobber på Sykehjem, og de jeg jobber med snakker om at det går Skjult lungebetennelse. Så kan jo hende det er det. Flere av ungene dems har fått det.

  :) God bedring!

 3. Huff, stakkar, det der er ikke morro med de legene.. Du kan jo kanskje prøve legevakta da? Mulig de sjekker det mere opp?

 4. Hei igjen. Du kan ta ibux selv om du ammer. Konsentrasjonen av ibux i morsmelk er så utrolig liten at sjansen for at barnet skal bli påvirket er meget liten. Om du tåler ibux, da mener jeg at du ikke har hatt magesår o. l. , kan du ta 400 mg inntil x4. Håper du får snakke med en annen lege i morgen! Fortsatt god bedring :) Helga :)

 5. Det er ikke værre enn å ta en tur på legevakta en ettermiddag etter at legekontoret er stengt. da ser en annen lege på deg!

 6. OIi tusen takk for mange mange flotte svar! Deilig å få litt andre synspunkter også her.. Nå skal jeg få svart litt tilbake til dere..

  Først av alt. Min lege er RÅFLINK og tar meg alltid seriøst. Gir seg ikke før en finner en «diagnose» eller «grunn».. Men han er i permisjon (jobber på sykehus) i 1 år fremover. Og på denne tiden har turnuslegen vikariat i min leges stilling. Bytter jeg om nå mister jeg min fastlege når han kommer tilbake. Barna har jeg fått over til min manns lege mens min lege er vekk. Men jeg kan ikke gå til min manns lege, kun barna.

  Paraceten hjelper noe. Tar vekk det aller verste, men selv etter max dose paracet gjør det konstant vondt. Ibux har jeg ikke tord å ta siden jeg ammer. For dette skal man vel ikke ta under svangerskap og under amming?

  Takk for maange fine innspill. Noe som går VELDIG mye igjen her er «kyssesyken».. Men må man ha feber da? Jeg er liksom helt fin utenom. Det føles ut som jeg hele tiden er på vei til å få feber, men så kommer den liksom aldri helt. Men så tar jeg mye paracet, noe som kan dempe at den ikke kommer? Er heller ikke noe øm i magen som jeg kan kjenne nei..

  Kan det være at de ikke har fått fjernet alt av mandlene..? Ville dem ikke da sett dette under operasjonen..?

  Ja jeg har vært syk i 1 1/2 uke nå, og det blir igrunn heller verre enn bedre.. Så det lureste er vel å dra til en annen lege.. Tror jeg skal få ringt til legekontoret mitt og kreve at en annen lege ser på meg.. Selvom det krever mye av meg. Men jeg vet at det er det jeg må :P

 7. Det høres veldig ut som sånn jeg har det da jeg hadde kyssesyken! Hvis du klemmer lett på magen din, føles den noe øm og nesten litt hoven?
  Lykke til, og stå på med den legen! Har vært borti en helt forferdelig lege selv, og vet hvordan det føles å komme ut av legekontoret med tårer i øyne pga dårlig behandling! Og det er ingen god følelse..

 8. Hei :) Fant ut at jeg hadde lyst å svare på denne. Desverre finnes det dårlige leger -akkurat som i alle andre yrker. Jeg er sykepleier, men ingen lege og skal derfor ikke sette diagnose ;) Dette skriver jeg på bakgrunn mitt fagperspektiv:) Jeg ville anbefalt, som noen andre sa, at du får tatt en crp. Den vil i løpet av 5 min fastslå hvilken type infeksjon (virus/ bakterie). Dette kan du få gjort ved en legevakt. Forklar situasjonen med vikarlegen. Siden du allerede har vært i dårlig form i over en uke og ikke er blitt bedre, synes jeg ikke du bør vente så mye lengre. Du sier at paracet ikke har effekt. Har du forsøkt noe som er betennelsesdempende, feks ibux? Uansett høres ikke dette noe behagelig ut og selv om det kanskje er virus så trenger du noe smertestillende som fungerer! Og skulle det vise seg at det har en sammenheng med operasjonen eller bakterieinfeksjon er det jo greit å få avklart det og igangsatt evt behandling. Iallefall. Håper du får hjelp. God bedring!

 9. Kjære deg, kom deg på legevakten så de får sett hva dette kan være. Han legen der skulle ikke vært lege, finnes så mange useriøse leger. Har en kronisk sykdom og er hos leger ofte, og er mange ganger jeg har gått gråtene ut fordi de ikke tar meg seriøst. Var hos en lege engang og ho sa jeg hadde magekattar når jeg hadde en sykdom som heter lupus, og denne sykdommen hadde angrepet nyrene. Hva har det med magekattar og gjøre? Uff nei, stå på ditt. Masse god bedring håper du finner ut hva som plager deg!

 10. Uffamei, nå har jeg skikkelig vondt av deg snuppa! håper virkelig du finner ut av hva det er for noe, og legene SKAL ta deg alvorlig!

  masse lykke til! håper du får en lege som har tid til deg når du trenger det og som tar deg på alvor når du ikke føler deg bra.

  god bedring!!! <3

  klem fra Linn beate

 11. Jeg også tenkte på mononukleose (kyssesyke), men når jeg leser at du er tonsillektomert passer den diagnosen dårlig..
  Ifht besøkene på legekontoret. Er han turnuslege? De er leger, men har ikke så mye erfaring ennå. Uansett, høres det ut som han oftere burde søkt faglighjelp. Dumt at det skal gå utover pasienter slik du forteller. Det er meget frustrerende. Dersom du ikke blir bedre, ville jeg oppsøkt legevakten og forklart situasjonen. Så håper jeg du opplever bedre hjelp der. En enkel undersøkelse av CRP kan raskt gjøres med ett stikk i fingeren. Evt en halsbakt eller monospot (us. for mononukleose). Det kan jo hende at ikke fikk fjernet alt på begge tonsillene dine når du ble operert, og da er det mulighet for både tonsilitt og mononukleose.
  Ønsker deg masse god bedring, og lykke til med helsevesenet (det kreves ofte en god porsjon tålmodighet og stå-på-vilje :) Hilsen Kristine :)

 12. Huff, for en grusom lege!! :( Få han vekk! Man skal bli tatt på alvor av legen sin!! Vet ikke hva det kan være, men ville nok prøvd å fått en time hos en annen lege/legevakt for å finne ut av det.. Masse god bedring :)

 13. Hei. Det du beskriver ligner veldig på de symtomene jeg hadde da jeg hadde kyssesyken. Fikk først grusom hodepine som gjorde til at jeg nesten besvimte, før jeg fikk så forferdelige smerter i halsen at jeg måtte ta smertestillene for å kunne drikke. Du kan finne ut om det er det ved blodprøver der de ser på leververdiene din. Ville bedd om det da du har en liten gutt som har vært mye syk, med tanke på smittefare… Er det kyssesyke skal du ikke bruke paracet eller ibux da de kan gjøre store skader på lever. Ikke meningen å skremme men greit å få sjekket det! God bedring:)

 14. Hei! Tenkte litt på kyssesyken jeg da.. Stemmer med tanke på hodepine og hovne kjertler. Men er sikkert mye forskjellig det kan være. Ville reist på legevakta og tatt en crp jeg.. Kyssesyke er virus så slår ikke ut på det.. Men er sikkert mye forskjellig det kan være. God bedring!! Cathrine

 15. Jeg har hatt det slik i noen uker og til slutt gikk jeg til legen min. Hun viste ikke helt hva hun skulle kalle det, men det var veldig likt influensa. Hun skrev ut penicilin og visp så ble jeg frisk, gitt! Hvis du hele tiden blir sendt til en vikar istedet for din vanlige lege, så har jeg nok byttet fastlege som har har bedre tid til meg. Man kan bytte fastlege 2 ganger pr år, dersom man ikke blir fornøyd med den nye legen, så kan man bytte tilbake:)
  Man skal ikke føle at man ikke blir tatt på alvor hos legen sin og at man må «mase» seg til behandling.
  God bedring:)

 16. Vi holdt på med å klage på legen som liksom var spesial på hud, som sendte hjem mannen min og ba han smør med lokobase. og etter hvert vart han lagt inn i trondheim for å få behandling der dem fant ut at han hadde mange mange bakterier i kroppen og hadde han fått en feil bakterie så hadde vi mistet han.. og at han er alergisk mot lokobase.. Du trenger et skjema som du fyller ut for feilbehandling så sender du det inn! gjør det! sånne leger må vekk!! tenk om det skjer noe skikkelig ille neste gang som at noen mister ungen sin for feil digasonering!
  Lykke til! :)

 17. jeg ville bare føye til at jeg har snakket med min lege om det og han sa at det kunne være begynnelsen på migrene for hele min familie har det liksom. Men jeg var sykt redd men det er lenge siden jeg har hatt det, så jeg roer meg med det :) bare en er i form og får i seg næring så skal man ikke være bekymret fikk jeg beskjed om ! måtte bare få sagt det ;) god bedring … :o)

 18. Huff, det er virkelig ille å ikke bli tatt på alvor når man er hos legen… Tenker på deg og håper indelig at det ikke er noe alvorlig denne gangen! Ser at du bor i porsgrunn… lurte igrunn på om det er der du er når du er til legen? eller er du i Bamle eller kanskje Skien? Tonje***

 19. Marie: Nope, legen ville ikke ta noe crp! Litt rart når han sa han trodde det var bakterielt..:P Jeg også spurte om antibiotika, men neida.. Dette var jo ikke så ille.. GASH..

 20. Heisan !
  Har du tatt crp ?
  Kan jo selfølgelig være en bakteriell infeksjon som trenger antibiotika behandling . Stå på å krev den behandlingen du trenger .
  Slitsomt å gå sånn å hangle , så håper du får en skikkelig utredning , så de finner ut av hva du feiler . God bedring ! :))

 21. Jeez,få han legen bort! Stå på ditt,sånt kan jo fort bli livsfarlig.
  Usj,høres ikke bra ut :-( krev en annen lege titter på det,eller ring legevakta for en time der.
  Forklar at legen din ikke tar deg på alvor.
  Pleier å hjelpe.

  God bedring,håper du finner ut av dette.

 22. jeg har også hatt det sånn «hode pine» på den en siden av hode og sånn stikking, ja det samme som deg alltid lurt på hva det er. men jeg tenker alltid verste jeg da :p men det går gradvis bedre !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *