Da vi fant ut at vi gravide med Martine var vi i begynnelsen litt usikre på navn. Jeg hadde jo hele tiden hatt min store kjærlighet til navnet Thea! Det var ett nydelig og uikt navn i lange tider. Men da tiden kom til at jeg skulle få mitt eget navn var dette navnet blitt stort og populært. Jeg hadde venner og familiemedlemer som hadde kalt barna sine dette, og da måtte jo såklart vi gå for noe annet. Vi ønsket ett navn som ikke var på topplisten, men som samtidig ikke var helt fremed. Kort tid etter graviditeten la jeg min kjærlighet i navnet Martine. Jeg og Kristoffer var enige, barnet i magen var en Martine! Om det ble jente da….

Det kunne jo bli en gutt? Vi fikk jo bekreftet etterhvert på UL at det var en jente som gjemte seg inne i magen min.. Men det var jo uansett greit å tenke litt på guttenavn også.. Dette var litt vanskeligere følte vi.. Men kom til slutt frem til at Adrian eller Matias var noen nydelige navn! Det er vel Matias vi likte best, og det gjør vi fortsatt.. Det er vel også derfor at dette navnet er noe vi vurderer denne gangen..

Men så kommer det ett men… Vi er jo vært litt opptatt av at navnet til barna ikke skal være blandt dem mest brukte. Rett og slett for å unngå at 34 i klassen heter det samme som dem. Og for at dem ikke skal hete det samme som barn av våre venner og familiemedlemer.. Men så kjenner vi enda ingen som heter dette. Eller.. Jeg vet vel om noen, men dem er ikke blandt våre nære. For dem som ikke vet det så er jo Matias blandt dem 10 mest brukte navnene i 2010.. Det er jo ett hav med navn der ute, og jeg har tittet litt rundt. Men uansett så får jeg en magefølelse på at dette er en Matias, og sånn er det bare…

Martine og Matias.. Navnene passer jo veldig godt sammen, eller hva? Både jeg og Kristoffer har norske navn der vi ikke skrives med verken c eller h. Nettop dette vil vi gi videre til våre barn. Så om det blir en Matias, blir det nok uten en h. Men samtidig føler jeg at noe mangler i navnet dersom vi utelater h`en. Og kommer han til å få navnet sitt skrevet feil hele tiden, slik jeg har? Alle skriver jo mitt navn automatisk med c, mens jeg skrives med k…

Vi har enda ikke bestemt oss.. Men jeg har denne magefølelsen som sakt. Og nettop slik var det med Martine også! Og hun ble kalt Martine fra venner, familie og bekjente fler mnd før hun ble født. Hehe…

Dersom du skulle fått et barn nå, hva skulle han eller hun hete?

Del innlegget mitt

14 thoughts on “Babynavn…

 1. Jeg synes Martine og Matias passet veldig godt sammen! De matcher veldig godt, men så er de fremdeles ikke så veldig like, sånn at man blander og de mistforstår når man roper på dem for eksempel ;) Min datter på 9 mnd heter Martine Marie :)

 2. Matias er nydelig! Det er Martine også <3
  Og så passer de kjempe godt sammen.
  Vet bare at også dette barnet får et navn på S det er avklart. Men så har de så veldig skjeldenet etternavn at det er ikke så farlig om de har en litt vanlig navn tenker jeg da.
  Mitt egent er kjempe vanlig + at jeg har et vanlig etternavn. Så i den lille byen hvor jeg kommer i fra så er det 3 andre med samme navnet. Da er jeg glad jeg har et mellonavn som i den kobinasjoenen kun 1 annen til har i dette land =)

 3. Fint med navn som passer sammen.. Martine og Matias er flott sammen :) Syntes det mangla en h ja, men det er fordi de venninnene jeg har skriver navnet te sønnene sine Mathias :P

  Ja, hva skulle de hett da ja.. vanskelig å finne et navn som passer innat Oda-Marie da.. men jeg syntes Tindra er fint og Liam Leander :)

 4. Matias er ett veldig fint navn!:)

  Om vi får en gutt til neste gang skal han hete Mikael. Da blir det Nikolas & Mikael. Nicholas og Michael er jo veldig populære internasjonale navn, så vi ønsker også at det skrives på det «norske» måten uten ch kombinasjonen men med k kombinasjonen :)

 5. Matias er et nydelig navn! :) Og det passer jo kjempe fint sammen med Martine :)

  Nå er jeg ikke gravid, men om eg hadde vært det å ventet en gutt, skulle han hete Leander eller Christopher. Det er de navnene vi har blitt enige om :)
  Har en datter som heter Malin Benedicte, og om vi får en datter til en dag, skal hun hete Celine Madelen. Det er bestemt, hehe :D

 6. Både Martine og Matias er fine navn. Sistnevnte blir kanskje ennå mer «norsk» uten h :-) Siden jeg er helt sikker på å få en jente har jeg bare tenkt frem Iris Emilie. Guttenavn får jeg tenke på om det blir aktuelt…

 7. Matias er finest uten h synes jeg :)
  Herlig navn,som passer godt inn med resten av familien`s navn.

  Lurer på hvor mange ganger jeg får høre og se navnet mitt feil jeg asså :p Heter jo Linn Christin,men sååå mange skriver og sier Linn Kristin!
  Haaaater det. . .

  Kajsa fikk ikke navn før hun var en dag gammel,ingen av våre favorittnavn passet til henne.

  Om jeg skulle fått en gutt har jeg navnet klart ;) Men jentenavn aaaner jeg ikke!
  Mange fine navn å ta av da :)

 8. Matias er jo ett kjempe fint navn,oG det passer jo veldig fint til Martine:) Ei venninne av meg har Malin og Mathias..Fint med samme forbokstaven,synes jeg:)

  Ja blir nok en del som skriver det med h,ser bare på sønnen min som heter Aleksander, når han får bursdagskort ol.er det som regel brukt x istede for k.

  Linda

 9. Matias er jo kjempefint og passet veldig godt inntil Martine! Selv om det ikke er h i, så er det like mye likeverdig mener nå jeg :)

  Jeg heter jo også Veronica, men jeg synes at folk til stadighet skriver navnet mitt med k. hehe…

  Hvis jeg skulle fått et barn til nå, hadde det nok blitt olivia om det var jente, og william om det ble gutt :)

 10. Syntes Matias er kjempe fint uten H :o)
  Vi også har jo valgt å skrive navna på barna uten H..
  Mateus og Matea.. det er veldig mange som skriver navna demes feil og skriver med H.. noe som er veldig irriterende…

 11. her blir noah leander på gutten, som er noe jeg falt for i tilig alder… rundt 13-15:P
  blir det jente så blir det tomine helene.. tomine etter min oldemor på fars side, å helene etter min mormors mellom navn… min farmor hadde også helene som mellomnavn;)
  men spm er om min eventuelle fremtidige er enig=P hehe… men noen av de blir det uansett;) hehehe….

  klem nina=)

 12. Matias er et kjempe fint navn. selv om det ikke er h i det. viktigste er jo at dere har et navn som dere liker og gjerne vil ha. uansett hvilket navn man har, kan andre alltids skrive det feil. men man bærer jo ikke navnet med mindre stolthet av den grunn :)

  jeg syntes det var veledig fint hvertfall :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *