Graviditeten sine dager går opp og ned.. Det vil også si at blogginnleggene kan gå litt opp og ned.. Nå før jul er det jo mye som skal gjøres, og desverre orker ikke kroppen alt jeg til vanlig klarer og orker. Jeg blir mye fortere sliten. Og når jeg først blir sliten snakker vi å ligge rett ut på sofan i halvsøvne i flere timer og ikke få med seg noe av det som skjer rundt..Sakte men sikkert lærer jeg meg hvordan jeg skal utnytte dagen, uten å falle så langt ned..:) Derfor har legen og jeg bestemt at jeg foreløbig tar en pause fra jobben, for å heller bruke energi på skole og familien.

Min største prioritering er jo denne vesle søtingen! Her åpner hun dagens luke, og er veeldig spent. Spennene hun fikk i går med prinsesse på skulle være i håret, for dem var såå fine!

I går fikk jeg enda en stor dose med julestemning! Ja, for da var jeg og Martine på julebakedag hos min bestemor og bestefar. Dette er noe meg og min bror har gjort siden vi har små, og som jeg har fortsatt med hvert eneste år. Nå blir det jo enda mer stas, når lille Martine er med. En ny generasjon har kommet, og tar over kakebakedagene :)

På bakedagene drikker vi alltid julebrus av nisseglassene. Herlig tradisjon..

Martine med sin oldemor..

Det er hvite kakemenn som er tradisjonen. Før laget vi ofte litt andre slag å, men i en hektisk hverdag må en prioritere noe, istedet for ingenting. Martine fikk pakke av mamman sin for anledningen, og det var veldig spennede. Siden dem var utsolgt for kjevle, kjøpte jeg inn ett sett med baketing. Martine elsker jo slike ting hun kan dille og dalle med.. Hun fikk også forkle, kokkehatt (just for chef) og en grytehanske. Hun fløy rundt med dette hele tiden, og syntes selv hun så veeldig fin ut.

Herlige lille bakesettet Martine fikk. Kjøpt på Brio leker

Martine i fult baketøy. Her fant hun noen søte små bokser som hun likte svært godt, og fikk med seg hejm

 Her kjevler vi ut deigen.. Og smake litt er greit.. Litt vanskelig var det å stå imot fristelsene..

De deilige ferdige kakemennene =)

En herlig ettermiddag med kakebaking, familiekos, nissegrøt og julebarnetv :)
Ett herlig avbrekk i en nokså travel hverdag.

Del innlegget mitt

5 thoughts on “Bakedag hos besteforeldre, en fast tradisjon.

 1. Å den søte lille bakemesteren da =) Så nydelig hun er.
  Og godt valg med å lage kakemenn. Det er min favoritt. Er vel derfor jeg nå har spist opp alle de 5 boksene jeg laget for to uker siden, og i morgen må lage en ny dose, så jeg har til julaften ivertfall. (kan vel skylde på graviditen kan jeg ikke… hehe)

  Klem

 2. Martine er så søt :) Leah Kristine elsker å se på bilder av Martine og klapper med hendene og ler.

  Koselig med bakedag! Vi skal bake pepperkaker en dag og pynte pepperkakehuset :) Bakte til Lucia, men har ikke rukket noe mer.

  Håper formen holder seg sånn brukbar nå i de siste dagene før jul og i jula, så du også får en vidunderlig tid :)

 3. Herlig med tradisjoner :D Moro å gi dem videre til dem små. Så stor hun så ut på det ene bildet,hvor hun står med forkleet på :) Søøøta!!
  Ha en herlig helg,håper formen holder seg :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *