Fra jeg var lita jente var det tradisjon hvert år å dra til mine kjære besteforeldre å bake julekaker. Jeg, broren min og mine 3 søskenbarn delte oss litt opp å bakte forskjellige slag. Jeg og min bror bakte kakemenn, mens jeg og mitt søskenbarn laget marsipan. Koselige tradisjoner..

Ettersom vi har blitt eldre har vi mer å gjøre, og det er lett å ikke ha så mye tid til besøk å slikt. Men enda den dag i dag drar jeg til min bestemor i juletider å baker kakemenn (og marsipan om jeg har tid). Min bror har ikke alltid like mye tid til dette, så de siste årene har jeg vært der alene. Men i år kunne min brors forlovede være med! Det var kjempe koselig. Hun får ta plassen til min bror! Hehe. Og såklart var lille Martine skatten med i år. Martines første kakebakejul :)


Gjestebakere klare for kakemennbaking..

Min kjære bestemor står for elting av deigen..


Mens vi kjelver ut og skjærer ut figurer fra former.

Martine vil også hjelpe til! Og med det mener vi «å smake på utskjæringsfigurene.»

Martine hjelper oldemor med deigen….

SÅ begynte drømmehagen! Da benket Martine seg foran tv på oldefars fang, mens damene fortsatte på kjøkkenet.

Vi koset oss masse med kakemennbaking, og med kakemennsmaking. Når vi dro hjem rullet vi omtrendt ut døren etter å ha spist masse kakemenn, og ikke minst smakt på mange av de faste julekakene bestemor hadde laget til jul. Hun er så flink! Hun baker en haug med kaker, hun lager sylte og rull. Dem lager juleøl (vet ikke helt om dem fortsatt lager det egentlig) og mye mye mer.. Dem er så flinke til å holde ved like dem gamle gode tradisjonene.


Her viser Anne frem en kakemann som er klar for å inn i ovnen. På bildet til høyre ser du de ferdige kakene..


Og på slutten har vi det alltids litt morro med restene av deigen som er igjen. Jeg lagde en liten ting til Sondre og Anne. Også lagde jeg en «Martine kakedame» Ps: Sutten i munn! Var den ikke fin?

Og SE! Har ikke lille gullet blitt flink til å stå?

Har du noen faste tradisjoner som du følger hvert eneste år?

Del innlegget mitt

4 thoughts on “Bakedag hos bestemor *En tradisjon*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *