Til Matias sin bursdag ønsket jeg å bake enten banankake eller krydderkake. Til slutt fant jeg en oppskrift som gav en god blanding av krydderkake OG banankake. Oppskriften er på det mange kaller «bananbrød» da den lages i en brødform og det kun strøes melis over. Jeg prøvde meg på min verson og dobblet oppskriften, laget den i langpanne, byttet ut et par ingridienser og brukte ostekremen jeg brukte på cupcakene. Og kaken smakte helt nydelig. Her kommer oppskrift:
Til 1 langpanne
Du trenger:
* 8 egg
* 260 gram sukker
* 220 gram hvetemel
* 4 ts bakepulver
* 120 gram smeltet og avkjølt smør
* 6 modne bananer. Jo mer overmodne, desto bedre..
* 2 ts ingefær
* 2 ts kanel
* 2 ts vaniljeessens
* 1 ts kardemomme
Fremgangsmåte:
* Pisk sukker og egg sammen.
* Tilsett vaniljeessens
* Sikt hvetemel, bakepulver og krydrene (ingefær, kanel og kardemomme) sammen og bland dette med røren. Ikke pisk røren for mye etter melet er tilsatt.
* Mos banan, men la det være noen småbiter igjen. Jeg brukte kenwoodmaskin, men vær forsiktig så det blir litt biter igjen..
* Tilsett den moste bananen og vend det inn i røren. 
* Ha røren i en smurt langpanne (helst med bakepapir i bunn)
* Stek kaken i 1 – 1 1/2 time midt i ovnen på 175 grader
Husk at deigen skal være litt seig innimellom pga bananbitene.
Ostekremen
Du trenger: 
* 300 gram philadelphiaost
* 100 gram smør
* 1 ts vaniljeessens
* 1 pk melis
Fremgangsmåte:
* Pisk smør og ost sammen til en krem
* Tilsett vaniljeessens
* Tilsett melis til en passe tykk konsistens. Jeg brukte ca 1 pk da den ikke måtte bli for tykk da den skulle smøres ut på kaken. 
* Smør kremen utover kaken med en slikepott eks. 
NYT!
Del innlegget mitt

One thought on “Banankrydderkake

  1. Denne må jeg prøve, så helt himmelsk ut! :-) Kan jeg spørre hvor du har kjøpt kakefatet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *