Denne helgen har vi alle fri og INGEN planer.. Deilig eller hva.? Vi satt å snakket litt idag om at det hadde vært koselig å funnet på noe koselig for barna. Vi tenkte først på kino, men var litt usikre på om Matias kanskje er for liten til å holde konsentrasjonen så lenge.. Så vi pratet med et vennepar av oss. Mammaen i huset Kathrine er midt i mange eksamner på kort tid, og derfor fant jeg ut en løsning som kunne passe oss alle bra.. Pappaene tok jentene på kino, mens jeg ble hjemme med guttene. For dem så er det mer enn nok å bare leke sammen her hjemme. Så fikk Kathrine masse av tid og ikke minst ro til å forberede eksamenene.. Gosh, jeg føler med henne.. Jeg satt midt i dette rushet selv for bare noen mnd siden og jeg husker hvor tøft det var..
Så da ble det slik.. Vi valgte en tidlig kino slik at jentene kunne få litt ut av kvelden. Jentene så på Pelle politibil og avsluttet med en milkshake på bergbys og en kjapp bytur. I mellomtiden hadde vi tidenes gutteparty her hjemme…
Det var virkelig gøy å ha guttene i dag. Bare siden sist har de forandret seg mye og i dag var de SÅ opptatt av hverandre. De har jo vært det før også, men den store forandringen i dag var at dem hermet etter hverandre, lekte «sisten», fikk lattekrampe sammen osv.
Vi startet formiddagen med å lage sunne vafler. Gutta elsket det og presset i seg 3-4 stk på kort tid. Så det falt i smak med andre ord.. Thor og Matias peket tydelig på koppene de skulle drikke av og de skulle ha LIKE. Jeg prøvde for moroskyld å sette frem en ulik, men det var ikke populært.. Så har de kommet der allerede, herlig. De kikket på hverandre hele tiden og drakk den ene så måtte den andre drikke også osv. Spurte den ene om mer mat så spurte den andre også (selvom det var mer igjen på tallerken)..
Guttene leket og koset seg i stuen og jeg merket dem omtrendt ikke.. Jeg rakk å sette på en vask, henge opp litt tøy og brette.. Så ble jeg med guttene opp for enda mer lek. For det er jo oppe de fleste lekene er.. Der har jo barna hvert sitt rom pluss at de har en stor loftstue som da er et stort lekerom :) Guttene leste bok, spilte instrumenter, spilte på lekedataer osv.. Men det som var mest stas av alt var bilene! Boys are boys sier bare jeg.. De kjørte etter hverandre fra det ene rommet til det andre og skrattlo.. Flere ganger kappkjørte de for å se hvem som rakk å komme først frem til døra.. Vi hørte på musikk og guttene danset ivrig! De kikket på hverandre og lærte mange nye «moves» fra hverandre. Og innimellom all dansingen lo de så hjertlig..
Før jentene kom hjem tok guttene et bad. Det slo virkelig ann.. Men da kom også «pøblene» frem. De heiv vann over hele badet og jeg satt igjen klissvåt. De fikk litt tilsnakk og roet seg. Men du så at de pønsket på noe. Å så fort den ene var tøff nok til å hive litt vann over kanten igjen heiv den andre seg på også skrattlo de som aldri før.. Flere ganger sto de å «løpte» oppi badekaret og latet som de datt. Latterkrampen som kom etter det kan ikke beskrives. Det beste av alt.. Jeg fikk det på film!
Her står de å samarbeider om å skru på vannkrana (sånn med ryggen til siden jeg sa nei..)
Når jentene kom hjem hadde de med seg godteri! Klokken nærmet seg barnetvtid og alle barna samlet seg helt nære tv. Jentene satt i stoler, mens guttene satt på teppe. De så på barnetv og koset seg alle sammen. Utrolig flinke barn vi har. Når barnetv nærmet seg slutten ville jentene leke litt, og guttene fikk streng beskjed om at dette var jentelek og de måtte bare holde seg langt unna.. Her var det snakk om sminke, smykker, sko osv.. KUN for jenter alså!
Etter litt lek og kos i sofaen gjorde guttene seg klare for legging. Etter kveldsmat fikk de hver sin flaske melk som de koset seg med sammen i Matias sin store seng. Etter dette stellet dem seg og la seg på hvert sitt rom. Thor fikk låne Matias sitt rom, mens Matias fikk låne Martine sitt. Jentene skulle nemlig ligge på sovesofaen i loftstuen (noe som ALLTID er veldig stas når hun får overnatting).. Jentene stellet seg og fikk lov til å se en film i sengen før de skulle sove. Nå sitter de rolig oppe i sengen og ser på film og spiller litt spill. Snart er filmen ferdig og da er avtalen at de skal sove. Guttene sover som en stein..
 Her ser du tydelig tegn etter jentelek..
Herlig med slike gode venner som har barn på samme alder som går Så godt overens.. For det er ingen tvil om at dette med overnatting er UTROLIG stas.. Jeg har nå tent lys og lagt bena høyt. Klar for å bare nyte en rolig lørsdagskveld..:)
Del innlegget mitt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *