Nå er det en stund siden jeg har skrevet om dansingen som jeg og min venninde Hanne har drevet i snart et år. I fjor høst savnet vi en dansegruppe til barna der vi kunne kombinere dans, lek og mye koselig musikk. Ikke minst savnet vi en gruppe som startet på 2 år og ikke 3-4 år.. I tillegg ville vi prøve å holde prisene langt nede så alle skulle få mulighet til å være med på dette…
Så vi kontaktet idrettslaget her i vårt nærmiljø og startet opp dans 2-5 år. Konseptet slo virkelig ann og på det meste var vi rundt 40 barn! Etterhvert stabiliserte tallet seg og vi er i dag rundt 20 barn. Veldig passelig antall! 
Jeg har sensurert ansiktene til de jeg ikke har spurt om tilatelse til å legge ut bilder av..
Matias har vært med Martine mye siden vi startet opp og jeg merker at allerede nå kan han mange av bevegelsene og lekene, og han er ikke 2 år engang enda.. Så det at et slikt konsept bør starte på 2 år er helt klart.. Vi starter alltid med å sette oss i en sirkel og roper opp navn. Vi varmer opp med «hode skulder kne og tå» og deretter fortsetter med litt morsomme og utfordrende leker. Noen av dem er også foreldrene med på! Underveis lager vi en sirkel med mange turnaktiviteter og barna får øvd seg på balanse, kryping, rulling, hopping og «slå kråke». Det vi syntes er utrolig moro er å se hvordan barna bare setter igang med øvelsene mens vi rydder ut utstyret. Før måtte vi dele opp i grupper og fortelle at barna kunne starte. Nå går alt av seg selv. Ungene er superivrig og hjelper gledelig med å rydde. 
Vi øver også på en fast dans, og denne gangen fant vi en låt som virkelig falt i smak! Løvenes konge. Barna synger med og brøler underveis i dansen. Dansen blir jo ekstra spennende når vi får brøle så høyt at de skremmer foreldrene sine! Barna er så utrolig flinke og jeg blir like satt ut og stolt hver gang.. På slutten av dansen samles alle barna på en lang rekke UTEN veiledning. Ingen ved siden av, men alle på en strak og flott rekke. Mens vi går bortover fortsetter dansen og alle barna er med! Dette er 2-3 åringer også med på. FLOTT hva?..
Så er det litt mer lek før vi avslutter med at lyset senkes, rolig musikk settes på og barna legger seg ned på gulvet og bare slapper av. En herlig avslutning på en aktiv time..
Martine elsker dansingen og syntes det er veldig stas å være med vennindene og kameratene sine. Mange av dem går i barnehagen, og flere av dem er jo venninder hun er vokst opp med (slik som Thea Emilie og Thea.).. Noen dager har Martine sakt at hun er for sliten til å være med, og det har vi respektert. Hun er jo i barnehagen i mange timer, og da kan man fort bli sliten. Dette er jo også på mandager og da er Martine ofte litt ekstra trøtt. Men som regel er hun med og HELT i hundre.:)
Vi er utrolig glade for at vi valgte å starte med dette.. Å fra neste år starter Matias også (til nå har han kun vært med storesøster). Foreldrene skryter og roser oss i skyene, både over å ha startet konseptet, men også for jobben vi gjør. Det er jo motivasjon til tusen! Slik tilbakemelding gir oss mer gnist og glød til å gi alt til de flotte barna :)
Er det noe slikt i nærheten hos dere?
Del innlegget mitt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *