Her hvor vi bor er det en tradisjon at det feires barnas dag en gang i året. Dagen kommer som regel noen helger etter 17mai. Dette er virkelig en morsom dag!
Alle barnehager går i tog.. Hele barnas dag får et felles tema, mens barnehagene skal velge undertema og kle seg ut.. Temaene kan være alt fra en forfatter til årets tittel «ælvespeilet». Vår barnehage valgte tema «gangnam style». Gutta gikk med dress, mørkt hår og solbriller, mens jentene hadde knæsje farger, glitter og stas.
Martine fikk på en knæsj turkis tights, en rosa glitter tskjorte og rosa hår. Rosa solbriller kom på også! Matias fikk på dress med vest, og siden vi ikke hadde svart farge til håret (KUN blå) fikk han dette. Det ble jo helt feil at han ikke skulle få farge!? Haha. Så siden tema var knæsje farger så ble det blått hår.. Og Matias han klaget ikke ;)
Crewet i barnehagen (som består av foreldrene til førskolebarna) hadde fikset med en stor henger og pyntet den i gangnam style. Fire sterke pappaer dro hengeren hele veien. Alle barna fikk mikrofoner som dem hadde laget og boomblasteren var med. Kjempe moro! Det som er gøy på en slik dag er at ikke bare barna kler seg ut, men også foreldrene!
Etter toget er det tid for lek og gøy. Da er det karuseller, fisking, lodd, hoppeslott, aktivitet på scenen, boder, heliumballonger, is og pølse.. Vi storkoset oss alle sammen og avsluttet kvelden hos ei Martine går på avdeling med. Vi grillet mens barna leket og storkoset seg. Kjempe koselig å bli litt bedre kjent med foreldrene til de barna omgåes med.
Dagene går litt treig her om dagen da den slappe formen henger litt igjen.. Men på lørdag var jeg og Matias i Oslo å møtte mange herlige bloggvenninder og barn. Etter den turen var jeg så slått ut av jeg faktisk sovnet på sofaen med engang jeg kom hjem og sov tilsammen 14 (!!) timer.. Våknet kun innimellom med intens hodepine verkende musklatur og hoven og vond hals..  Jada, jeg må vel roe litt ned til jeg er heelt frisk.. I dag har vi tatt en rolig dag og vært en tur på sommerfest i Betania. Barna har koset seg med masse uteleker! Mer om det kommer..:)
Del innlegget mitt

8 thoughts on “Barnas dag i Porsgrunn

  1. Så fine! :) Men du, kunne du skrevet litt om barnesetet til Matias når du får tid og overskudd? :) Har ikke dere Britax MaxFiX? :) Skal kjøpe nytt sete nå nemlig :)

  2. Så koselig!
    Jeg er faktisk veldig glad i slike markeringer, fikk dessverre ikke vært der i år, men pleier å være der med min skjønne lille søster.. så håper det blir en tur neste år♥ Herlig å se de søte små i tog!

    Ha en fin ny uke du også, nyt sola!!!
    Klemmer =)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *