Barnehageoppstarten ble ikke helt som vi hadde trodd og håpet. Hele sommeren har Martine gledet seg som bare det til å starte i denne berømte barnehagen. Barnehagen hun gikk i før pleide besøke den nåværende barnehagen og det var et stort høydepunkt.. MEN så kom dagen der Martine skulle starte.. Som jeg skrev tidligere ble det endel skrik. Men det gikk bedre og bedre..

Men så snudde det. Hun nekter å dra i barnehagen. Skriker at hun ikke vil fra vi står opp om morgen. Hylgråter når vi drar. Det går vist bedre og bedre i barnehagen, men hun har det litt tøft. Hun bruker jo aldri sutten utenom når hun sover. I bhg SKAL hun ha sutten hele dagen. Hun vil ikke kle av og på seg. Spiser i perioder dårlig osv.. Alt dette ble veldig mye verre etter Matias havnet på sykehus. For da ble plutselig mamma borte noen dager, og Martine fikk ikke møte oss pga isolasjon.

Jeg har den siste tiden prøvd å bruke mye tid og energi på Martine for å få henne til å føle at jeg er der for henne også. Dette er noe vi begge har hatt godt av. Jeg merker hun er blitt veldig avhengig av meg den siste tiden, og det kommer nok naturligvis av at det har blitt mye Matias den siste tiden.. Jeg fant ut at vi måtte gjøre noe med denne barnehagetiden. Hun bruker jo mye tid der, og vi vil at hun skal trives og ha det bra. Derfor fikk jeg et lurt tips av min mor som jeg prøvde ut i dag..

Jeg dro innom Nille og kjøpte en bok med glitter og mange «hello kitty» klistremerker. Før leggetid viste jeg dette til Martine. Vi skrev i boken at dette var Martine sin barnehagebok, og navnet på barnehagen. Martine fikk tegne og skrive litt selv. Hver gang hun laget en strek sa hun: «Martine barnehagebok..» Hun var superstolt!

På neste side tegnet jeg 4 hjerter. Og for hver dag hun er i barnehagen får hun et klistremerke. Martine var superivrig og ville gjerne i barnehagen imorgen! Dette har hun ikke sakt siden hun startet der!! Jeg forklarte Martine at når hun hadde vært såå flink å vært i barnehagen alle 4 gangene skulle hun få en fin pakke – en overraskelse! Og når hun fikk denne pakken var det helg og 2 dager «ferie» (som hun så fint kaller det). Hun var veldig med, og ville ha boken fint ved siden av sengen sin. Klistremerkene måtte jeg ta med meg slik at hun får et hver dag..

Her har jeg «ødelagt» navnet på barnehagen som er imellom hjertene.:) Martine har tegnet rundt her..

Etter den første uken skal hun få en krone og masse prinsessemsykker. Etter to uker skal hun få en stor premie som pappaen lenge har drømt om å gi til Martine! Nemlig akvarium.. Akvarium er noe Martine blir helt betatt av, og noe hun kan stå å stirre på i timesvis. Så etter 2 uker får hun dette på rommet sitt. Og kanskje etterhvert blir premien en fisk for hver uke..?

4 dager igjen av denne uken og her skal klistremerkene klistres på.. Første uken vi starter på dette i september.:)

Jeg er spent på om dette kan hjelpe litt. I kveld virket hun iallfall veldig samarbeidsvillig ut.:)

Har du noen supertips til å tilvende barnet barnehagen?

Del innlegget mitt

12 thoughts on “«Barnehagepremie»

 1. Det med klistermerker var lurt:) men, var det så lurt med premier? jeg tror at små barn kunne greid seg lenge med å bare få klistermerker..=) ihvertfall så er en premie i uken veldig mye! Eller det er det jeg mener=) men, hva skjer når hun ikke får premier mer? vil ikke hun i barnehagen igjen da, kanskje ?=) Men, for all del:) opp til hver enkelt å bestemme om en vil gi premier eller ikke:)
  lykke til med å slutte å gi premier=)

 2. Anonym: Neida, tar ikke det som kritikk! Viktig å tenke på slikt som du sier. Vi har tenkt på det samme selv. akvariumet skal være et skikkelig et med lokk (ikke type bolle). Det skal settes på¨kommoden (som btw er festet i veggen). akvariet ska såklart også festet bare sånn for å være ekstra sikker :):)

  Ang lyden tror jeg ikke Martine blir plaget. Hun liker litt bakrunnslyd når hun skal sove. Har alltid på musikk til hun sovner. Tror ikke disse pumpene skulle bråke så mye, men denne plopp lyden skal jo bare være avslappende. De bruker jo denne lyden på sansesentere osv..:) Men merker vi at hun reagerer tar vi bare akvariumet ut av soverommet og inn på lekerommet :)

 3. Klistremerker er lurt:) Har selv brukt det for å få femåringen til å sove hele natten i egen seng – og det fungerer! Hun måtte da få 10 merker før det var premie – og det var kino. Nå sover hun uten å få merker – men jeg har sagt at om hun er flink skal vi dra på ny kino når Knerten filmen kommer;)

  Leit at hun ikke vil i bhg da, men det kan jo henge sammen med at hun nettopp har blitt storesøster. Hun vet at broren får være hjemme med deg, og det har hun og lyst til.. Håper det går seg til og at alt ordner seg:)

  -Lillebølla

 4. Det var jo kjempelurt! Veldig motiverende:)
  Mulig jeg krisemaksimerer men det er vel ikke så lurt med akvarie på et barnerom? Nå vet jo ikke jeg hvor stort det er,hvor det skal stå osv, men barn og vann kan jo være en dårlig kombinasjon. Kan jo også være forstyrrende med pumpen og blopp-blopp lydene.I beste mening hilsen fra 3 barnsmor:)

 5. Så trist at hun opplever det sånn :(
  Men er nok mye å si med alt det som har vært rundt Matias i det siste ja.

  Krysser fingrene for at dette hjelper,og at hun trives i bhg :)

  Kajsa gråt hveeer dag nesten hele første bhg året sitt :/ Ville heller være hjemme.
  Så hun satt i garderoben med sekken låst mellom armene sine og ville helst spise nista si der,dette holdt hun på med leeenge :(

  Lykke til,stor stas med klistermerker ja :)

 6. Så leit at Martine ikke vil i barnehagen! :/ Syns dette virker som et bra opplegg, blir spennende å høre hvordan det går ! :) Masse lykke til :) og fortsatt god bedring til Matias :)

 7. Så spennende og så fint opplegg. Håper det funker som dere ønsker og at hun snart elsker barnehagen sin :-)
  Jeg er spent på hvordan min Mathias tar det når han skal begynne i bhg, men det er ikke før nyttår så vi har god tid ;-)
  God bedring til din Matias forresten!
  HA en fin dag i morgen, godt at du er tilbake her! Stor klem.

 8. Så leit at Martine ikke vil i bhg, men virker som dere har en plan og jeg krysser fingrene for at det blir lettere for Marginen å dra i bhg.

  Ellers tenker jeg at det er normalt at hun reagerer med en ny baby i hus, men det går seg til :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *