Først og fremst så er det veldig moro å se så mange som ønsker å følge meg på veien mot et lettere liv :) Jeg skal straks få ryddet opp på listen og legge til alle dere som har lagt igjen mailadr. :) Blir litt lite blogging om dagen merker jeg. Men i perioder blir det slik når det er mye som skjer..:) I går var vi på ikea, og fikk shoppet litt.:)

Over til min lille prinsesse som jeg er så stolt av! Tema for dette innlegget er nemlig bleieslutt

Da Martine var 1 1/2 år kjøpte vi inn potte som så ut som en minido. Den spilte musikk da Martine gikk på do, og dette var så klart veldig stas! Vi introduserte denne for henne rundt den samme tiden 1 1/2 år. Vi hadde ingen planer om når hun skulle være bleiefri, men vi følte at hun kunne bli kjent med denne potten sakte men sikkert..

Martine for 1 år siden. Første bhgdag

Innimellom ville hun prøve å sitte på den, og det tok vel kanskje et halvt år før hun klarte å tisse på den for første gang. DA var hun stolt kan dere tru.. Dette var vel rundt juletider. Rundt 2årsdagen hennes begynte hun å ville prøve potten mer og mer. Men så var det stopp igjen! Da var det total nekt, og derfor tvunget vi henne ikke. Hun var jo ikke så gammel på denne tiden, så vi følte ikke for å tvinge henne til noe så lenge det ikke var nødvendig. Vi prøvde å overtale og smiske med å lese bøker og synge, men hun ville rett og slett ikke. Så da ble det noen mnd uten pottetrening..

Så kom sommeren. Og vår lille jenta er ikke særlig glad i å ha på klær. Når hun er hjemme elsker hun å gå klin naken og kler av kort tid etter at mor har kledd på.. Men siden vi bare er hjemme og det er varmt og sommer har jeg latt henne få lov. Jeg spurte Martine om hun ville prøve å gå uten bleie. Dette ville hun! Jeg forberedte meg på mange uhell og hadde vaskeklut og vaskemiddel klart.. Og noen uhell ble det så klart. Og Martine ble alltid veldig lei seg når disse uhellene skjedde. Vi trøstet og minnet henne på at hun måtte gå på potten. Etterhvert begynte jeg å spørre og minne henne på å gå på potten ganske så ofte. Og ofte da kom hun på at «ja hun måtte jo på do!»

Uansett tror jeg ikke man kommer utenom uhell når det skal sluttes med bleie. Det er en del av læringen og jeg ser på Martine at hun etter uhellene ble mer og mer oppmerksom på å kjenne etter når hun måtte på do. Da hun hadde ferie var det total stopp på bleien her hjemme. Hun skulle bare gå uten, og hun fløy inn og ut på potten hele dagen. Sånn helt ut av det blå skjedde det. Hun hadde omtrent ingen uhell. Mammahjertet hylet av stolthet!

Så kom dagen der hun nektet å ha på bleie i bilen. Jeg prøvde å overtale henne, men innså etterhvert at denne dagen måtte jo komme engang. Og siden Martine mente bestemt at hun ikke skulle ha på bleia, så neivel da fikk vi bare prøve.. Jeg spurte henne og minnet henne på å si ifra når hun skulle på do hele veien. Vi kjørte i ca en halvtime og Martine holdt seg hele veien. Jeg stoppet et par ganger for å se om hun måtte på do. Men neida det måtte hun ikke. Etter dette ville hun sitte uten bleie omtrent hele tiden når vi kjørte bil også. Og det har enda ikke skjedd et eneste uhell i bilen. Så da var vi et steg videre..

Martines første truse :)

Når vi var på Danmarkstur ville Martine gå mer og mer uten bleie, og vi lot henne få lov. Vi fant ut at Martine styrte dette med bleieslutt så bra selv, at vi lot henne få bestemme hele veien. Vi kjørte lange turer, gikk turer, dro til byn osv og Martine gikk helt uten bleie. Eneste gangene hun hadde på bleie var da hun spurte om det selv, eller når vi skulle kjøre på kvelden (når hun kom til å sovne). Dette funket utmerket. Martine gikk på do flere steder rundt omkring der vi var. Hadde vi ikke tilgang til do tok vi på henne bleien da hun skulle tisse og tok den av når hun var ferdig..

Underveis fikk Martine små premier. Her fikk hun handy mandy verktøykasse. GJETT om hun ble glad! Dette var pga hun var flink å startet i by bhg, pluss at hun hadde begynt å bæsje på do

Så skulle Martine begynne i bhg. Jeg var veldig usikker på om jeg burde sende henne med eller uten bleie første dagen. Ble det for mange nye og for mange inntrykk til å huske på å si ifra når hun skulle på do? Og skulle det skje et uhell ville hun blitt veldig lei seg, og kanskje få helt panikk for å gå i bhg. Derfor lot jeg valget være opp til henne. Martine var enig i at hun skulle gå uten bleie. Jeg gav beskjed til personalet at Martine selv skulle få bestemme, og at hun skulle få på bleie om hun spurte om det. Da jeg kom andre dagen hadde personalet vært på do med henne mange ganger, men hun ikke fått til noe hele dagen! Hun hadde med andre ord holdt seg hele dagen.. Derfor fikk hun på bleie på sin andre dag, og ville IKKE ta den av. Hun nektet å gå uten bleie. Jeg lot henne få

Hjemme derimot hadde mor pusset opp doen i 2etg og laget en bildevegg med bilder av Martine, Matias, kristoffer og meg. DET var gøy å se på og forklare. Så derfor ville Martine sitte på den store doen! Dette er noe hun ikke har villet tidligere. Og joda, det gikk strålende.. Og bare noen dager etter bæsjet hun på den store doen. Martine var stolt som bare det og fortalte det til alle hun møtte.. Etter dette har hun begynt å bæsje på do hver dag. Enda et steg videre..

Etter helgen hadde Martine et par planleggingsdager i bhg, og på onsdag var hun tilbake. Da skulle hun gå uten bleie. Og det gikk strålende! Til nå har hun hatt et uhell i bhg, men gått uten bleie hele tiden.. Så kanskje vi har kommet til der hvor hun har sluttet i bhg også..?

De siste nettene har hun også vært helt tør på nettene. Hun hadde et par netter med uhell, men hun ville bestemt prøve å sove uten. Og det skulle hun få lov til. Jeg la på mange tisselaken og hadde to dyner som vi byttet på når hun hadde uhell. Det ble litt vask, men det er jo slik hun lærer. Nå har hun hatt 3 netter på rad uten et eneste uhell! Da legger hun seg i 19tiden. Deretter bærer jeg henne inn på do slik at hun tisser før jeg legger meg (rundt 24.00), også sover hun til morgen. Det som er viktig at vi går rett inn til henne med engang vi hører hun våkner. For hvis vi drøyer det tisser hun i sengen.

det er jo veldig moro å tørke seg underveis. så det går ENDEL dopapir.:P Hehe

Så nå har hun altså sluttet med bleie her hjemme, ute, i bilen, i bhg og om natten.. Så da kan jeg vel medmelde at jeg har et bleiefritt barn?? Ååh jeg er så stolt! Og det har gått så smertefritt.. Hun har styrt hele løpet selv, med litt veiledning fra oss. Hun er nå 2 1/2 år og helt bleiefri :) En sjelden gang innimellom spør hun om å få på bleie, og dette får hun også. Men det blir sjeldnere og sjeldnere..:)

Del innlegget mitt

10 thoughts on “Bleieslutt

  1. Hei! Så bra:) Samme som jenta mi det. Hun var også helt bleiefri som 2 1/2 åring og har ALDRI hatt et eneste uhell! Det overrasket meg. Er spent på hvordan det blir med gutten min, som er 1 år nå. De er kanskje litt tregere…?

  2. Så braaaa :D
    Flinkis asså!!

    Deilig når dem finner ut av det selv,for kommer ingenting godt ut av «tvang».

    Nydelig å bli kvitt den bleia asså ;)

  3. Flinke flinke Martine ! Skjønner godt du er stolt mor nå, Veronika, med de to fineste og flinkeste barna her ! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *