I skrivende stund ligger jeg i sykehussengen og ser ned på min tapre lille gutt. Han sover tungt og har sovet nå i 6 1/2 time. Det har vært en lang dag med masse prøver, mye skriking og trøsting..

Det hele startet med at svigermor kom innom for å hjelpe meg med innbydelser til Matias sin barnevelsignelse. Jeg prøvde å få tak i legen min for å forhøre meg ang Matias sin tilstand. Som jeg skrev tidligere hadde han høy feber rundt 4ukersalder og var da svært dårlig og redusert i allmentilstanden. Men som mange fikk med seg ble jeg tatt imot av en turnuslege som ikke ville gi oss noe hjelp. Etter noen dager gav feberen seg og Matias begynte å komme seg..

Ida og Matias. Bilde er fra Lises gutt sin dåp i helgen. Mer om den kommer!

Kort tid etter startet denne intense hostingen. I begynnelsen var det bare vanlig forkjølelsehosting, så jeg regner med at han hadde fått en forskjølelse. Men så ble den bare verre. Den holdt på over lengre tid, og lillegutt hostet til han ble rød/blå i ansiktet og brakk seg. Så hver gang han hostet om natten gav det seg ikke før jeg tok han opp. Jeg var hos min lege på tirsdag (for en uke) og han lyttet på lillegutt. Han hørte ikke noe, og ba meg se det ann noen dager. Ble han ikke bedre skulle jeg ta kontakt igjen..

Siden Matias stadig ble verre i hostingen og virket mer og mer utilpass ringte jeg legen min igjen i dag. Og gjett hvem jeg fikk snakke med! joda, denne turnuslegen.. For han skulle være vikar for min fastlege i et år. Jiippi. Og ingen overraskelse, Matias trengte ingen undersøkelse. Han trengte ikke engang å lytte på han! Nei vet du hva!! Etter litt prat med kristoffer og svigermor kom vi frem til at vi tok Matias med til kristoffer sin lege. Der ble han lyttet på og de tok noen prøver. Legen hørte at lillegutt hadde mye slim på lungene og hun merket også at det var ett eller annet.

Godt å ha opp bukseknappen etter masse kaker… Ehm..:P

Hun ville derfor at barnelegen skulle se på ham. Derfor ble vi sendt videre opp på sykehuset. Vi ble tatt imot av ei gammel venninne av meg (som hele dagen tok veldig godt vare på oss!). Etter mye snakk med legen kom hun frem til at dette hørtes veldig ut som kikhoste! Dette får jo barnet vaksine mot ved 3mndalder, men denne har altså ikke Matias rukket å få enda..

MEN ingenting er sikkert.. Om han har dette vil det si at det startet når han fikk feber for 5 (!!) uker siden. Og det at dem ikke hadde tatt neseprøver eller sendt ham på sykehus var helt vilt.. Vi ble lagt inn på isolat da kikhoste er veldig smittsomt. Lillegutts dag besto av blodprøver, nese/halsprøver, røntgen og O2metning kontinuerlig. Matias syntes ikke dette var så gøy og var derfor veldig sliten nå ikveld! Så nå sover han som en stein og hoster nesten ingenting. Er ikke det typisk? Når legen skal observere hostingen hans..:P

Matias i sin dypeste søvn etter en litt tøff dag..

Jeg fått egen seng her, og Kristoffer har vært oppom med stellesaker til meg. Martine har dratt til farmor, mens Kristoffer har dratt hjem. Nå er jeg sliten etter en lang dag, og skal prøve å få noen timers søvn. Er spent på natten nå.. Om han får mange «anfall» som han pleier å ha, eller om han vil være en engel nå som han først er på sykehuset.. Hehe!

Her sover vi. Tok med vognen hans da han sover veldig godt i den :)

Vi lader opp til en ny dag, og håper lillegutt snart kan få en mirakelkur. Er tøft for den lille kroppen å være syk 5 av sitt 9ukers gamle liv..

Del innlegget mitt

18 thoughts on “Blogging fra sykehusengen

 1. Uff, stakkars liten!
  Håper han får vist legene hosten sin så de finner ut av hva det er.
  Er jo typisk at de ikke hoster når de skal :p

  Lillebror ble selv sendt på sykehuset med mistanke om kikhoste. Vet ennå ikke om det var det, for det var for sent å ta prøver mente dem.
  Senere ble han sendt pga RS virus, og da lå vi på isolat. Ikke noe koselig i det hele tatt!

  Håper han kommer seg fort og at dere kommer dere raskt hjem! Friske og raske :)
  God bedring!

 2. Uff, det hørtes ikke bra ut.. Håper alt går bra, og at lille gutten deres blir frisk igjen! :)
  Men, har dere blitt annbefalt og teste han for Cystisk Fibrose? Håper for guds skyld det ikke er det, men mange like symptomer.
  Uansett, lykke til og god bedring:)

 3. Huff, stakkars lille Matias :( Og for en forferdelig lege da.. En lege burde da ta foreldrene på alvor og undersøke ordentlig! Masse god bedring til han :)

 4. Leger som ikke tar foreldre på alvor er skammelig!! ja det finnes nok mange hysteriske foreldre der ute, men OFTE har forelderen rett, da man kjenner sitt eget barn best. Bedre å undersøke en gang for mye enn en gang for lite.
  God bedring til lillemann!!!

 5. off. Håpe dem finner ut hva det er! håper det går bedre med dere! :)
  hadde jeg vore dere hadde jeg byttet lege tvert etter enn sånn behandling

 6. Masse god bedring til lille prinsen deres. Vet hvor frustrerende det er å møte veggen hos legen… Heldigvis er det mange der ute som tar godt vare på pasientene, bare synd man må sloss for å få komme til de. Krysser fingerene for at Matias blir frisk snart.

 7. Uff så forferdelig! Stikker i gravidhjertet mitt når jeg leser sånn, og håper virkelig at babyen min kommer til å være frisk! Men hvis det skulle være noe at jeg ikke har en så forferdelig lege som det dere har hatt!
  Det er jo helt uhørt å ikke ta alt sånt på alvor! Synes de skal tenke det værste med alt når det kommer til små spebarn, bedre å være føre var enn etter snar!!! :O
  Håper alt går bra med lillegutt, og at han blir frisk fort <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *