Denne uken har barnehagen hatt brannuke. Barna har lært masse om brann, brannbiler, brannmenn, røykdykkere osv.. Jeg har fått lange historier fra Martine her hjemme, mens Matias har finni frem brannbilene her hjemme og kjørt rundt med dem og sakt «bu ba bu ba..» Litt sånn motsatt vei, utrolig herlig!

Martine kom hjem og fortalte meg at brannbilen hadde vært på besøk. Hun sa at det sto 110 på bilen demmes og at det måtte vi ringe dersom det skulle begynne å brenne.. Jeg tenkte at det kanskje var på tide å lære Martine alle numrene og lære henne hvordan man ringer etter dem dersom det skulle være behov..

Først tenkte jeg at dette kanskje var litt vanskelig for Martine da hun ikke er mer enn 4 1/2 år. Men etter 10 minutter med øving kunne hun alt utenom, og nå sitter det helt! Vi har også gått nøye igjennom at det grønne ringknappen KUN skal brukes dersom det er nødvendig. Haha!

I morgen er det åpen brannstasjon på flere brannstasjoner rundt i Norge. Jeg kunne egentlig tenkt meg å tatt med barna dit, men siden jeg skal jobbe i hjemmesykepleien imorgen tror jeg at mannen får ta Matias med. Martine er nemlig på overnattingsbesøk hos sin mormor og bestefar!

Se så flink jenta mi er!:

Del innlegget mitt

7 thoughts on “Brannuke i barnehagen

  1. Bra de lærer de forskjellige numrene tidlig, men det skal også sies at hvis de ringer politi om det brenner så får brannvesenet beskjed og blir sendt ut for det om. :)

  2. Sååå kjempeflink hun er da:) Jenten min på 4 har også hatt brannuke denne uken, men hun har ikke snakket like mye om det hjemme. Mer vi som har dradd det ut av henne.hehe.. Men viktig å begynne å prate med de små om dette ja:)

    God helg

    Cecilie fra Bergen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *