På fredag var det Martines tur til å ha med «Flammbært» hjem. Dette var ganske nytt for oss, så vi var spente på hva dette prosjektet gikk ut på.

«Porsgrunn brann- og feiervesen ønsker sammen med barnehagene i Porsgrunn å sette brannvern på dagsorden for barn allerede i barnehagealder. Det er derfor satt gangsatt et prosjekt hvor barna får brannvernopplæring i barnehagen, og hvor de eldste barna i barnehagen får en liten hjemmelekse med å sjekke brannsikkerheten hjemme sammen med de voksne.»

IMG_1534

Dette syntes var et utrolig bra tiltak! Og etter å ha fylt skjemaet som lå vedlagt, må jeg si at vi ble enda tryggere på brannrutiner her hjemme. Vi hadde jo blandt annet ikke fastsatt noe fast møteplass ved brann! Dette fikk vi gjort, og nå er jo situasjonen mye tryggere dersom det skulle vært brann i huset. Vi fikk gått igjennom alle brannalarmene i huset, samt brannutstyret. Kristoffer tok med ungene ut for å kjøpe inn batterier, slik at alle ble byttet ut nå før jul. Disse anbefales å byttes 1 gang i året – gjerne 1 desember.

IMG_1518 IMG_1524 IMG_1525

Martine hadde med Flammbært under alle «leksene», samt til byn der de kjøpte batterier. Det er helt klart et lurt triks å ha en slik bamse, for å øke interessen blandt barna.

Har deres barnehage et slikt opplegg? HELT genialt spør du meg :)

Untitled

Del innlegget mitt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *