For en tid tilbake fikk jeg muligheten til å teste ut et av britax sine bakovervendte seter fra jollyroom.no, og det passet jo meg utmerket da vi trengte et nytt sete til «hovedbilen». Det andre står nå i arbeidsbilen til Kristoffer.. Vi har tidligere både hatt maxi cosi og britax og er begge setene har vært gode. Men britax har nok kommet på en førsteplass her i huset. Derfor var gleden stor da det var britax som skulle testes ut. Sete heter «Britax max fix». Mange har spurt om mer info ang sete siden jeg har lagt ut bilder på instagram.. Og her kommer en god oppsummering om hva vi syntes om sete.
Isofix
Sete er et rent isofix sete der man kun kan feste ved hjelp av isofix. Så dersom du har en bil med isofix vil jeg anbefale deg å gå for dette. I følge forbrukerrådet er isofix-modeller mye sikrere enn belte-modeller. Mye av grunnen til dette er faktisk risikoen for feilsikring. Vi har ikke hatt isofix før så dette ble en positiv overaskelse. Utrolig lett å feste på kun to klikk, og de aller fleste klarer å feste sete uten problem. Og det beste av alt – sete blir nesten aldri feilmontert. Sete har også en indikator som bekrefter at ISOFIX-krokene sitter fast. Sete veier også noe mindre enn mange andre seter, noe som gjør det enklere å ta sete ut og inn som man vil. HER kan du se en filmsnutt av hvor enkelt det er å feste sete (og ellers andre geniale ting ved sete)
Plass
Vi er positivt overasket over plassen Matias får når han sitter i sete. Han sitter nokså romslig og har det ikke trangt ved bena. I vår bil (ford mondeo) får også jeg stor benplass da får jeg sete mitt så langt bak jeg bare måtte ønske. Så jeg slipper alså sitte trangt oppi ruta på bilen kun pga det bakovervendte sete.

Komfor
Sete er noe høyere enn de fleste andre, noe som gir Matias god oversikt og utsikt ut av vindu. Sete kan også stilles i flere posisjoner. Alt fra bratt sittestilling til en god hvilestilling. Dette var et MUST for oss da Matias ofte sovner i bilen dersom vi kjører et stykke.. Og også om vi er hos noen venner på kvelden og tar med oss sovende barn hjem.. Sete har både brystpolistring og magepolistring for god komfor hos barnet. Sete har også blandt annet selestoppere og spenne som blir stående forover slik at det blir ekstra lett å sette Matias inn i sete.

Sikkerhet
Sete er et sikkert valg i forhold til sammenstøt og kollisjoner. Sete har polstrede sidepaneler, noe som gir god beskyttelse ved et sammenstøt. Sete har isofix, noe som også er en klar vinner innen sikkerhet. Ellers har sete 5-punkts sikkerhetssele som kan tilpasses med ett rykk. 5punkts selen kan også høydejusteres ettersom barnet vokser. 


0-18 kg (nyfødt til 4 år)
Noe som er UTROLIG praktisk er jo at dette sete kan brukes helt fra barnet er nyfødt til det er ca 4 år. Jeg har prøvd sete på både Matias og Martine og begge har fått plass i det. Martine er jo i tillegg litt lang for alderen OG over 4 år så vi merker at sete blir i det minste laget for henne.. Men jeg tviler ikke på at barnet kan sitte godt og behagelig til det iallefall er 3 år og noen til de er 4 år.. Som regel må man jo kjøpe 1-3 seter iløpet av seteperioden til barnet, noe som koster mye penger. Med tanke på at sete alså kan brukes såpass lenge syntes jeg prisen var veldig rimelig.

Konklusjon
Alt i alt er vi veldig fornøyd med sete. Vi har prøvd det ut en stund nå og blitt godt kjent med det. Og jo mer vi blir kjent med det, desto bedre syntes vi det er.. Vi vet at Matias sitter både behagelig og trygt, og da blir mor og far fornøyd..Det at trekket på sete lett kan taes av og vaskes er jo også en veldig positiv ting når man har en 2åring… Fargen på sete vårt heter «black thunder»
Sete er høyere enn de fleste og takket være ISOFIX er det vår tryggeste gruppe 1/2 bakovervendte sete
«Hentet fra britax sine nettsider»

Sete er fra jollyroom.no. Om du ikke har oppdaget denne siden enda anbefaler jeg på det sterkeste å ta en tur innom. De selger alt fra kjente interiørmerker til barneutstyr..

Instagrambilde av 4åringen som prøvde sete før det ble satt i bilen..

Tilbudskode på jollyroom
I samarbeid med jollyroom har jeg nå fått muligheten til å gi alle mine lesere 10% på HELE jollyroom.no (koden vil ikke være gyldig på Britax, BeSafe, Ergobaby, Babyzen og Brio barnevogner/bilstoler, men på absolutt alt annet, inkludert allerede nedsatte varer). Her kan man gjøre et godt kupp enten om det er til barnet, en selv eller om man skal kjøpe bursdagsgaver eller tidlige julegaver. Mitt absolutt favorittmerke fra jollyroom er kids consept. Matias har mye av den serien på rommet sitt, og flere av mine venner har kjøpt inn den serien. Så ta en titt HER og se om det er noe som faller i smak. Dem har både klær, interiør, leker, barneutstyr, mammaprodukter osv..

Koden vil være aktiv frem tom søndag 4.8.
KODE: veron1k4d
Trykk på «bruk rabattkode» i kassen

Noen av varene fra mitt favorittmerke kids consept:

//Samarbeid med jollyroom, men med min personlige vurdering

Del innlegget mitt

6 thoughts on “Britax max fix – vårt nye barnesete

 1. Så bra at han sitter bakover :D Virker som et bra sete også :)

  Som hun eller han over her sier, så er det forresten anbefalt å bruke bilens egne belter dersom barnet sitter forover og er over 15 kg! :)

 2. Ser Martine sitter i en kombistol med bilstolens belte. Dette anbefales ikke, det vil være mye tryggere for henne å sitte i en beltestol med bilens eget belte! :)

  Så flott sete Matias har fått, og supert at han sitter bakovervendt! :)

  • Det stemmer. I følge anbefalingene skal sete brukes med setes belter frem til hun veier 18 kg :)

   Ja vi er veldig fornøyd :) Er mye å sette seg inn i når det gjelder sikring av seter og barna. Veldig lett å feilsikre! Så bra at man er observange :)

  • Det jeg mente er at hun sitter tryggere i en ren beltestol så lenge hun er over 15 kg. Slike kombistoler som det der er ikke anbefalt å bruke forovervendt slik :) Håper du ikke tar det som kritikk :)

  • Nei nei tar det ikke som kritikk :))

   Martine sitt sete er kun forovervendt og kan ikke snues. I følge britax skal sete brukes riktig vei OG med setes belter frem til 18 kg. Etter 18 kg skal det brukes bilens seler :) Vi har bare fulgt britax sitt råd..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *