Og det ble Canon 500D.

Jeg har hatt Canon tidligere, både digitalkamera og speilrefkles. Jeg må si jeg alltid har vært godt fornøyd med dette merke, da det er svært brukervennlig. Det har hele tiden fått gode omtaler, og kommet godt ut i test. På leit etter nytt kamera spurte jeg litt rundt om råd. Med det kom jeg ikke så veldig mye lengre, da alle hadde forskjellige meninger. Og det er jo nokså logisk, da folk anbefaler kun de kameraene dem har prøvd og har. Selvom jeg fikk mange forskjellige tilbakemld, gikk Canon mye igjen!!

Lisemor..

Før brukte jeg som skrevet tidligere Canon 350d. Har alltid vært glad i dette, men følte for å oppdatere litt nå :) Etter litt anbefalinger og lesing på nett tenkte jeg å gå for 450d. Da jeg kom til butikken viste det seg at 450d var på vei ut, og at det var 500d som var kommet som dennes erstatter. Det nyeste innen denne «3sifferet» gruppen var 550d, men det hadde dem ikke inne. Forskjellene var ikke så alt for store heller..

Meg..

SÅ da ble det 500d på meg! Når jeg kom hjem fant jeg jo også ut at dette hadde video med full HD, noe 450 som jeg i utgangspungtet ikke hadde. Det hadde så klart også noe høyere megapixel, da det var hakket nyere..

Rebekka.. Litt trøtt etter nesten våkennatt + særemnefremføring samme dag! Karine var også med, henne ser du i bakrunnen. =)

 Bildene her er tatt fra fotokurset jeg var på for en ukes tid siden. Mannen som holdt kursen hadde virkelig peil, ingen tvil om det. Men vi følte vel alle sammen at han gikk litt vel fort og rotete frem, så ikke lærte vi så veldig mye.. Og aldersgruppen der var vel hakket under oss, så det ble kanskje ikke helt noe for oss. Selvom det hørtes spennende ut fremover med utefotograferinger, studiofotografering osv.. Så hva som skjer fremover får vi se på :) 

Litt notater ble det under kurset..


Litt fakta om mitt nye herlige kamera :


Eos 500D er den siste kamerahuset i forbrukerklassen. Det er en oppgradert utgave av det godt omtalte Eos 450D. Det har bevart alt det gode fra forgjengeren men er oppgradert på flere punkter.
Det er blitt mer brukervennlig, fått videofunksjon, en kraftig forbedret skjerm og mange andre småting som kommer bra med. Dette skal vi se nærmere på.


Grunnleggende spesifikasjoner

 • 15,1 megapikslers CMOS-sensor
 • Filmopptak i full HD (1080p)
 • Høy ISO-hastighet opptil 12800 for fotografering i lite lys
 • Serieopptak på opptil 170 JPEG-bilder med 3,4 bilder i sekundet
 • 3,0-tommers Clear View LCD-skjerm med direktevisning
 • 9-punkts AF-system
 • DIGIC 4
 • Integrert EOS-rensesystem
 • Kompatibelt med EF- og EF-S-objektiver og Speedlite EX-blitser

Hentet herifra..

Del innlegget mitt

4 thoughts on “Da var kameraet kjøpt inn…

 1. Stilig kamera:) Hvor kjøpte du det og hva ligger prisen på? Fulgte det med objektiv eller noe annet eller måtte du kjøpe resten ved siden av?
  Har veldig lyst på nytt kamera selv,må bare ha de pengene da :p
  (svar gjerne på min blogg)

 2. Godt kjøp :)) Får nok mye glede ut av det ja!
  Dumt kurset ikke var like bra som dere håpet. . .
  Men pugg grunnleggende kunnskap fra hefter,bøker og nett. Og prøv og feil på egenhånd :)

 3. Jeg kjøpte mitt 550D rett før påske i fjor og er veldig fornøyd! Litt mindre fornøyd med hun som tar bildene, men det er nå så… Håper du blir fornøy og får tatt masse bra bilder!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *