Da er jeg kommet til 37+4 uker ut i svangerskapet.. Det begynner å gå mer og mer opp for meg at lillegutt faktisk kan komme snart! Og etter lillegutt er ute blir det nok ikke noen fler gravidinnlegg på denne bloggen. For vi er ganske sikre på at dette blir sistemann (bare ganske…).

Bleiene fra bleiekaka er lagt klart i stellebordet..

Derfor syntes jeg det er koselig med noen ekstra gravidinnlegg nå mot slutten, før det blir helt stopp..Hver dag nå er spennende og nervepirrende.. Og nettopp dette ønsker jeg å dele med dere.. Litt følelser, forberedelser, fødselstegn osv..:)

Jeg har overhodet IKKE følt meg klar for fødsel enda, og har tatt det ganske med ro på at ting ikke skjer enda. Jeg var i konf på søndag, og det var jo 17 mai igår. Så frem til disse to dagene har jeg vært bestemt på at lillegutt ikke skal komme.. Men nå er jo disse dagene over.. Og det eneste som er igjen er eksamen. Men siden eksamen holder på omtrent hver uke frem til uka jeg har termin blir det i grunn det samme når han kommer. Det beste for skolens skyld hadde jo vært om han kom etter eksamen, da på overtid.. Men jeg kjenner redselen for overtid = stor unge er tilstede… Så når passer det at han kommer?

Vårt herlige lille barn i min mage..

Vel, det er vel aldri noe passe tidspunkt i min timeplan om dagen.. Så han får komme når han vil.. Og det er nok ikke stort jeg kan si på det. Hehe. Men jeg kjenner at i dag har skuldrene begynt å senke seg litt mer, og kanskje jeg nå føler meg hakket klarere?

Fødebaggen har jeg drøyd med, men i går begynte mannen.. «Ja, er denne hotpantsen god å ha på eller..?» spør han meg.. «Ja, den er jo det», svarer jeg.. Ja, da pakker vi ned den.. Og hva tror dere mannen holdt på med da. Jo, han har begynt å pakke baggen. Hehe. Søtingen! Han kom plutselig på at vi måtte jo pakke en fødesekk til Martine også, i tilfelle hun må plutselig på overnatting.. Så denne ble også pakket av mannen i går.

M for Matias :)

Mannen er helt unik, og gjør det meste her hjemme klart for lillgutt om dagen. Han er temmelig sikker på at lillegutts ankomst er rett rundt hjørnet, og vil derfor gjøre meg mer klar med å sette alt frem.. Og jeg må si det hjelper. Midt oppi stress og smerter kommer de gode følelsene, spenningen og lengselen etter lillegutt. Mannen har også nå satt sengen klar ved siden av min. Så hver natt ligger jeg med en babyseng, minidyne og blått sengetøy ved siden av meg.. Da kjenner jeg at jeg gleder meg til lillegutt ligger ved siden av meg! Denne gangen valgte vi å gjøre en liten vri. Vi har tatt vekk den ene siden av sengen, og skyvd vår seng inntil hans seng. På denne måten ligger han i sin egen seng, men vi får den nære kontakten i begynnelsen. Og ikke minst blir ammingen hakket lettere om natten…

Sengen er klar for lillegutt..

I dag dro Martine på overnattingsbesøk hos farmor og onkel, og jeg var plutselig helt alene i huset. Det er lenge siden sist.. Jeg la meg ned på sofaen og slappet av en stund. Deretter tok jeg et langt og varmt bad med masse olje. Da slappet kroppen virkelig av. Jeg kom plutselig på.. Det er jo viktig å ta vare på seg selv, roe ned og bare nyte denne siste tiden…

Deilig å slappe av i badekaret med dempet lys som skifter farge, og rolig musikk i bakrunnen.. *Utsikt fra mitt liggsted..*

Levende lys hører med…
Del innlegget mitt

8 thoughts on “Det nærmer seg…

 1. Takk for tilbakemelding! Jeg googlet litt rundt etter tips, så nå har vi også satt sprinkelsenga sånn. Har fått festet den i senga vår, og fått tettet igjen den lille sprekken som ble hos oss, så da blir det nok bra. Takk for inspirasjon! Masse lykke til med fødsel og barseltid. Jeg følger spent med:)Hilsen Eline

 2. Hei anonym :)

  Koselig med slike tilbakemld :)Hagearbeid er morro!! Vi var jo helt blanke når vi flyttet inn, men lærer lit og litt.

  Gratulerer så mye med en liten :) Ja da kjenner man seg kanskje lettere igjen i det jeg skriver :) Har lest endel om det, og er det sprekk i senga skal den prøve å tettes. Men denne sengen er hakket lavere enn vår seng, så det blir på en måte en liten kant da. :) Og om en ønsker kan en jo bare lage en litt større kant med et teppe/dyne eller noe. Men slik som den står nå er det ingen «sprekk» :)

  Lykke til videre med den lille mirakelet :) Nå kommer vel snart vårt å håper jeg :D

 3. Hei! Har lest bloggen din en stund, og det er så hyggelig å lese om alt som opptar deg. Må si dere er utrolig flinke med hagearbeidet. I tillegg har det vært så moro å lese om graviditeten din siden jeg også har gått gravid samtidig. Her er lille tulla ankommet alt. Kom 2 uker før terminen. Syns det så utrolig kjekt ut med denne sengeløsningen, og tenkte kanskje å teste det ut. Bare lurte på hvordan dere gjør med sprekken mellom sengene? Skal vel helst ikke være sprekker mellom madrasser når man skal samsove har jeg vel lest.

 4. Så flink mann du har! Vi tok også av den ene siden på sengen den første tiden, festet den i vår seng med «tvinger» så den ikke skulle flytte på seg. Kjenner jeg lengter tilbake når jeg så det bilde av sengen. Nyt den siste tiden, og Mathias kommer nok når han føler seg klar. ;)

 5. Kjempe spennende tid, gøy å lese om også! Gleder meg til det er jeg som har kommet så langt:) Hvor har dere kjøpt senga til Mathias? Navn eller merke? :) Det virker genialt, kunne passa veldig godt her også, i og med at vi ikke kan samsove pga mannen som har sovemedisiner:)

 6. Så herlig og omtenktsom mann du har! Varmt bad med oljer hørtes kjempedeilig ut, litt misunnelig på deg der asså.

 7. Så fint det ble med baby sengen :) Kjenner det kribler her også, skulle liksom litt ønske det var meg :P men litt tidlig enda kanskje :P

  Nyt den siste tiden, og slapp av alt du orker :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *