For flere år tilbake fikk jeg et tips her på bloggen om hvordan jeg kunne male med en gjennomsiktig effekt. Jeg tok metoden i bruk, da jeg skulle male en pult her hjemme. Resultatet ble så bra, at jeg har fortsatt med denne metoden på det meste her hjemme. I dag har vi brukt metoden på sengegavel, avlastningsbord, pult, vaskeromsinnredning, spisestuebord og salongbord.
Jeg er veldig fornøyd med denne prosedyren, og jeg elsker at man kan få til samme nyanser som andre ting i rommet på en enkel måte. Derfor tenkte jeg at jeg i dag skulle gi dere «oppskriften» på en super enkel og rimelig metode som jeg har brukt.

FØR

Untitled

ETTER

Untikktled

Fremgangsmåte:

Det er veldig enkelt..
Du tar litt maling oppi en skål og tilsetter deretter ca 60-70% vann.. Prøv deg frem med hvor mye vann du ønsker i forhold til hvor gjennomsiktig den skal være… Det som er så bra her, er at man kan bruke samme maling som man har brukt på andre ting i rommet. Slik får man samme nyanse, men slettes ikke samme farge.

_MG_3208_5151

Deretter påfører man enkelt med en svamp (jeg brukte faktisk den vanlig svampen med skrubb fra butikken). Stryk over fra den ene siden til den andre, og husk å påfør i samme retning som treverket.. :)

_MG_3220_5138

La dette tørke godt. Nå ser nok resultatet bra ut! Ønsker du fargen mer tett tar du strøk nr 2. Selvom resultatet er bra nå, må du påføre lakk for at dette skal være slitesterkt. Maling med så mye vann vil kunne «vaskes vekk» og «slites vekk», selvom mye av det har trukket godt inn i treverket. Lakken gjør det også enklere å vaske vekk flekker og søl. Jeg brukte 3stjernes og påførte med en kost. Dette har vært utrolig slitesterkt, og det er enda ikke noe merker eller flekker på verken spisestuebordet, pulten eller alt det andre jeg har brukt denne metoden på.

IMG_3226_5144

Når du velger lakk må du tenke på hvor mye glans du ønsker å ha på treverket. Her ønsket jeg et nokså matt utsene, MEN som kunne lett vaskes av.. Derfor valgte jeg silkeglatt. Det som er så flott med denne metoden er at du kan velge akkurat hvem farge du ønsker å bruke! Prøv deg frem og eksprimiter. I dette tilfelle har jeg brukt «muskatnøtt».

Andre prosjeketer som jeg har brukt denne metoden på:

IMG_1656-800x533
Begge stuebordet har fått samme type behandling. På dette bilde er det kun det største bordet som har fått lakk. Dette kan dere også se , da det lille bordet er mye mer matt. Her har jeg blandet ut fargen «disket» (som er brukt på kjøkkenveggene) på overflaten av bordet, mens bena er blandet med hvitmaling.

Untitled7
Her har vi brukt nøyaktig den samme fremgangsmåten som over, slik at disse blir i samme «serie»

MG_70441-850x566
Selve sengegavelen er et gammelt materiale, som vi har jobbet med. Mens «rammen» var ubehandlet treverk som har fått noen strøm maling – blandet med vann. Deretter to strøk lakk. Malingen som er brukt her inne, er den samme som er på «kontrastveggen», og denne fargen er noe vi har blandet sammen selv. Så den har desverre ikke noe navn.

MG_70621-850x566
Den hjemmelagede taklampen inne på soverommet vårt har også samme effekt, samme maling og samme materiale som rammen til sengegavelen.

Untiøtled1
Det hjemmelagede avlastningsbordet på soverommet har fått samme runde som lampen og gavelen over. Siden bena var hvite fra før, har dem fått et strøk ren hvitmaling.

Untitled
Arbeidspulten, som står på vaskerommet var som sakt første prosjekt med denne metoden. Her prøvde vi oss frem med å lage en kant langs platen, med malingen uvannet. Resultatet ble helt greit, men syntes nok det er finere der man har hele overflaten i samme.

HUSK!!! Denne metoden må brukes på ubehandlet/nedpusset materiale. Utfører man denne metoden på malt overflate blir ikke resultatet det samme..

Og en liten påminnelse heelt til slutt:

NY

Del innlegget mitt

4 thoughts on “DIY: Lag din unike beis/lakk

  1. Så fin blogg du har! Blei skikkelig inspirert til å prøva ut metoden din ;) Favoritten var nok sengegavlen de har laga. Den var knall fin. Fekk lyst på ein sånn sjølv ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *