Om ca ett halvt år blir vi en familie på 4. Med ett barn til i hus blir det også mindre plass. Plassen fungerer jo veldig fint for oss fire, siden vi har 3 soverom. MEN.. Vi har begge pratet om at når neste barn kommer ønsker vi mer plass. Så nettopp derfor har vi begynt å tenke på å innrede kjelleren. Vi har en nokså stor og god kjeller. Det eneste med den er at det er noe fukt der nede. Vi bruker den til oppbevaring og det går bra. Men skal vi innrede blir det nok også til at vi må drenere..

Når vi skal drenere må vi grave rundt hele huset, for så å isolere.. DET er litt jobb ja.. Bildet er lånt HER.

Og da blir det plutselig mye mer jobb….

Men etter mye snakk frem og tilbake er dette noe vi virkelig vil prioritere.. Vi ønsker da en kjellerstue, ett gjesterom/datarom (som vi nå har i 2.etg). Hva vi skal med de andre rommene er enda usikkert. Men noe blir nok boder, en må jo ha oppbevaringsplass. Vi har ett hobbyrom nede nå med alt av utstyr/maling osv. Ønsker veldig å beholde dette, i værste fall bare gjøre noen små forandringer.. Ellers ønsker jeg veldig ett rom som skal være mitt eget hjemmestudio. Dette kan jo så klart kombineres med andre løsninger slik at rommet ikke bare blir brukt til innspilling av musikk. Mannens guttedrøm er jo hjemmekino i kjellerstuen, og jeg skal faktisk ikke protestere på det. Stuen i 1.etg bærer jo preg av at jeg har innredet den, selvom mannen sier han liker det. Så ett gutterom, ja det skal han få lov til å få. Så er vi jo begge glade i bilde og lyd!:)

Bilde er hentet HER

Hjemmestudioet er klart.. Nå er det bare å få laget ett skikkelig studio :D

Ellers ønsker jeg mer skaper og oppbevaring.. Så nå er det bare å tegne opp kjelleren og starte planleggingen om hvordan vi vil ha det. Og hva vi skal prioritere i de forskjellige rommene. For vi får nok ikke plass til alt vi ønsker..:) Fremover må vi også lage budsjett for å se hvor mye dette kommer til å koste oss. Sette opp liste over hva vi trenger av utstyr og hjelp fra andre..

Til dere som har gjort dette selv, eller kan litt om dette. Kom gjerne med tips! Både når det kommer til drenering, romløsninger og interiørtips :)

Del innlegget mitt

6 thoughts on “Drenering/innreding av kjelleren..

 1. Takk takk :D:D

  Christina: Jeg ELSKER ikea løsninger!! Kommer til til å ta en tur dit ja..:) Takk for tips om skapene, det skal jeg helt klart ta med meg. Er i gang med å lage garderoberom til min mor også. Kansje disse skapene kunne vært noe for henne også =)

 2. Med tanke på oppbevaring så er paxskapene på Ikea geniale! :) Du kan kjøpe bare stammene og bruke dem som hyller, de finnes i mange bredder(100 cm, 75 cm, 60 cm og 50 cm mener jeg å huske). Slik kan du finne en perfekt løsning på et evt vaskerom/bod. Du kan også kjøpe dører hvis du vil ha lukkede skap, men da blir det plutselig mye dyrere, det er faktisk dørene som koster! Jeg har en liten leilighet og har 3 slike 100 cm skap på soverommet. De får jeg utrolig masse inni. Jeg har dører på mine siden jeg har de på soverommet, ble vel ca 5000 for alt, men jeg synes absolutt det er verdt det :) Ellers er kjøkkenskap fra Ikea fine å ha som oppbevaringsplass :) Ikea er altså løsningen! ;)

 3. Hei,,
  Flott blogg du har og gratulerer så mye med den kommende nr 2 :o)
  Et lite tips i forbinnelse med drenering er å grave selv…. Da kan dere iallfall spare en del tusen…. Tror de «proffe» tar ca 1500,- meteren!!!!!! Og det var for 5 år siden da vi gjorde det og vi sparte da 70000,- :o)

  Men lykke til iallfall

  Klem

 4. Fint med en kjeller som kan gjøres om.
  Vi damer har vel lett for å ta føringa når det gjelder interiøret, så jeg synes egentlig at alle mannfolk burde få sitt egent gutterom der de bestemr.

  Når vi engang i fremtiden får vårt egent, er ett av mine ønsker ett stort vaskerom, flere barn mer klær.

  Lykk til=)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *