I dag når jeg hentet barna i barnehagen oppdaget jeg raskt at Martine ikke var i form. Hun var slapp og veldig varm.. Da var det bare å ta dyna ned på sofaen, sette på en film og ha «mamma og Martine kos». Matias er i form (ikke ofte han er frisk og rask, mens hu andre er syk?) så han dro på svømming med pappaen. 
«Mamma ta bilde av meg nå…» «Smil da jenta mi».. «NEI jeg skal gjøre sånn her og da smiler man ikke mamma..»
Jeg dro på butikken før Matias og pappaen dro og kjøpte inn litt nissebrus, potetgull og pepperkaker! For i dag tok jeg og min datter en skikkelig jentekosekveld. Er ikke hver dag jeg og hu er alene hjemme? Sakte men sikkert gikk feberen bort (med hjelp av litt febernedsettende) og hun kviknet noe til.. Så får vi bare se om den er over for godt eller om den kommer tilbake i løpet av natta..
Fortsatt bestemt på å lage «skumelt» ansikt og ingen smil i sikte..
Det nærmer seg fort jul og jeg er i full gang med juleønskene våre. Martine sin liste er vel den lengste.. Både fordi alderen hennes er en alder man kan finne mye som interesserer henne, men også fordi hun har selv begynt å fortelle hva hun vil ha..
Hun er fast bestemt på at hun vil ha den rosa morgan gitaren fra expert.. Så hun krysset av denne og sa: Bare jeg ønsker meg den rosa…
Matias derimot har en veldig kort liste.. Jeg sitter litt fast på hva han bør ønske seg. Så tips taes imot med stor takk! 
I dag kom briobladet i posten og Martine åpnet det og kikket med store klinkekuleøyne.. Hun ønsket seg det ene og det andre.. Jeg fant frem penn og ba henne ringe ut det hun ønsket seg til jul… En herlig tradisjon som jeg og min bror gjorde hvert år før jul!
Martine syntes dette var SÅ moro.. Og hun ringet hun masse.. Også ser det ut som hun heldigvis har begynt å forstå at man ikke trenger 2 og kanskje 3-4 like leker.. Nå sier hun «nei, sånn har jeg..» «Nei, sånn har jeg også..» «Men SÅNN har jeg ikke og det ønsker jeg meg til jul..» 
 Mamma og Martine var enig i at en bok som kunne lære henne klokka virket morsom!! Fra 3 år..:)
 Og etter å ha vært på hakkebakkeskogen (teater) med ei venninde og pappaene her om dagen ønsket hun seg hakkebakkeskogen puslespill..
 Så kom siden med alt sånn rosa dill og dall og da ønsket hun seg såklart alt sammen!
Og til dukken sin skulle hun ha «tåteflaske» «kopp» «melk» «enda en tåteflaske» osv..
Hun skillet lett mellom hva hun mente var skumle leker og morsomme leker. Hva som var gutteleker og jenteleker.. 
Herlig herlig alder!!!
Og TUSEN takk hvis du vil gi oss noen tips til ønskelisten til mor, far og 1åringen..
Del innlegget mitt

16 thoughts on “Egne juleønsker – 3åring

 1. Jul er så magisk med barn i hus, en helt fantastisk tid!! Vår gutt på 1 1/2 ønsker seg: alt av ull (syns aldri vi får nok), en litt pynte-vinterjakke og -sko, duplo, brio treleker, barneservise, cd’er, Astrid Lindgren samleboks, varme votter og lue.. Og en del ting til som jeg ikke kommer på i farta ;)

  Ida

 2. Hihi, så koselig!

  Vi også satt å ringet rundt alt vi ønsket oss da vi var mindre. Det ble ikke akkurat få ringer for å si det sånn! :D

  Tenkt det samme som deg, at vi skal vesla få ha samme gleden hun også når hun blir stor nok til å forstå det. Til neste år kanskje?

  Håper snuppa er i bedre form idag!

 3. jeg har også en 1 åring, eller han blir 1.5 til jul:) å han ønsker seg; bøker med lyd, biler, musikkleker, lekekjøkken,rattkjelke, ullklær, andre «kule klær» fra for eksempel hummel, duplo, puslespill, cdspiller + cder, dvd til bil og en del andre ting jeg ikke koemmer på i farta:)

  • Min er også 1,5 til jul :)

   Takk for masse innspill! Problemet er vel at han har en storesøster.. Så han har arvet endel + at hun har endel :P

   Han har masse biler, musikkleker søstra har lekekjøkken, han har brett (men kanskje på tide med rattkjelke som sin søster..?), han har masse puslespill, cdspiller og masse cder har de.. :P Haha

   Og på ønskelisten står blandt annet bøker med lyd og klær :P Fikk noe mer å føre på her så tusen takk!:)

 4. hihi! Så skjønn da! Alida kikket også spent i dette bladet idag.. Men hun var også veldig opptatt av at endel av tingene hadde hu, så det trengte hun ikke!!!

  • Hehe herlige de er !!:):) Ja Martine var jo såå på å ha flere av en leke før..:P men endelig har hun begynt å skjønne at det ikke helt er vits ;P Haha :)

   Flinke Alida :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *