Ja, da var jeg kommet frem til min siste og endelige eksamen. En muntlig eksamen gjenstår, og jeg har vært veldig glad denne kom sist, da den blir mindre hard enn skriftlig.. Eller, det var hva jeg trodde. Akkurat nå kjenner jeg at jeg skjelver i ben og armer.. Hvordan skal dette gå? Jeg var så «heldig» å kom opp i norsk. Ikke akkurat drømmefaget, men jeg er takknemlig bare jeg slapp unna naturfagen..

Jeg fikk trekke et tema, og hadde to timer på meg til å lage en problemstilling. Temaet jeg har fått er utrolig stort og omfattende, og jeg føler dette kommer til å bli to intense dager.. Men om jeg rekker å fremføre denne eksamen, så er jeg utrolig glad! Tenk så deilig å bli tobarnsmor, når hele allmen påbygg er ferdig, komplett! For hvis jeg ikke får tatt eksamen på onsdag, får jeg ikke tatt den opp før til høsten vistnok.. Sååå.. Det er mye som skal til for å stoppe meg nå!!

Å sette problemer under debatt var hovedfunksjonen til realismen.
Hva kjennetegner realistisk litteratur, og hvordan ser vi dette hos Ibsen? Kan vi se noe av dette i moderne litteratur?

Etter litt søvn (kremt..) så jeg «et dukkehjem» av Henrik Ibsen. Den varte 2 1/2 time og var SYKT kjedelig.. Men så skjønner man litt mer hva realismen går ut på..:)

I dag var jeg også på en sjekk hos legen. I dag var alt helt fint, og legen sa at i dag så svangerskapet ut som det «perfekte». Det er en deilig beskjed å få når jeg skal sitte to dager med eksamenforberedelser.. Lillegutt har heldigvis roet seg, og hjerteslagene var tilbake på 140. Jeg har gått opp ca 9 kg, og har 1 på ødemer. Blodtrykket var fint og urinen helt negativ. Magemålene lå nøyaktig på gjennomsnittstreken, og hodet lå LANGT ned og kunne ikke rikkes på = festet!! Jeej :):) Vi ble enige om at jeg fikk ny time til fredag, og evt da gjorde en avtale om overtidskontroll på føden mandagen etter (akkurat 1 uke over termin). Men så får vi håpe på at jeg aldri dukker opp på den timen. Hehe..

MEN nå er jeg faktisk så høygravid som man kan bli. Jeg er på termin, og jeg skal ikke legge sjul på at det merkes på kroppen. Bare de to timene jeg var på skolen i dag slo meg helt ut. Jeg kom hjem, og sovnet som en stein på sofaen. Hodepinen kom, bena hovnet opp og kvalmen tar helt overhånd.. Modningssmertene har i grunn økt litt på ikveld. Masse sammentrekninger i magen, og mye «stikkninger» nedi der.. Hehe. Så at ting er rett rundt hjørnet er jeg ikke i tvil om..

Noen som har noen innspill eller tips til min problemstilling, så mottas råd og tips med stor takk!

Del innlegget mitt

5 thoughts on “Eksamenforbereding

  1. Blir litt «sjalu» jeg når jeg leser om hvordan du har det nå helt i slutten av svangerskapet ditt. Husker selv hvor spennende det var helt i slutten,kjenner så godt etter tegn på fødsel hele tiden. Det er en skikkelig tung MEN koslig tid :-) Skal krysse fingrene mine for at du rekker og gjennomføre eksamen før lille prisen kommer :-)
    Snart har du en sønn med samme navn som min sønn ;-)

  2. Masse lykke til på eksamen Veronica,,, Får håpe du rekker å komme i mål , før lillegutt melder sin ankomst… :)

    Masse lykke til med fødsel også.. Gleder meg til å følge dere videre, og selvsagt til p bli bedre kjent med dere via barnehagen :)

  3. Jeg har desverre ikke noen tips gitt. 3 år siden jeg hadde siste eksamen på vgs, og jeg kom opp i historie… Vil ønske deg lykke til med forberedelsene! Det går nok veldig bra skal du se ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *