Jeg har i flere år nå vært svært glad i å ha en flette i håret. Selv den kjedeligste hestehalen blir jo så mye finere når man tar en liten flette ved siden av. Jeg har tidligere prøvd ut litt ulike fletter, og syntes det er så moro å prøve noe nytt. Men desverre stopper det på fantasien. Det finnes jo utrolig mye inspirasjon ute på nettet – men det er ikke alltid man gidder å sitte å lete og lete. Man vet jo ikke hva de ulike flettene heter heller?

I år sto derfor «flettebøkene» fra «flettemamma» høyt på ønskelisten. Og jeg var så heldig å få BEGGE bøkene! I tillegg fikk Martine «frost fletteboka» – så nå var det ikke noe tvil om at vi skulle teste ut litt nye frisyrer. Jeg har prøvd noen fletter på meg selv – men det er jaggu ikke lett. Men på Martine derimot! Hun elsker å pynte seg og derfor blir hun svært glad når mamma plutselig kan lage en prinsessefrisyre etter en annen.

flette1

Jeg virkelig elsker disse bøkene! De er delt inn i kapitler og det er fletter for enhver smak og dyktighet. Aller mest digger jeg kapitelet «pappa fletter». Flere av mannfolka som har fått sett i dette kapitelet sier at «dette kunne jo jeg til og med fått til.» Så Kristoffer – jeg utfordrer deg!

flette2

Flette nr 1 på det første bilde er flettet nøyaktig etter fletteboka. Den var absolutt ikke vanskelig! Flette nr 2 på det første bilde er egentlig en bryllupsoppsats. Jeg bare tok vekk sløret og fortsatte fletten helt ned.
Den første fletten på bilde nr 2 er en flette jeg kom over på facebook faktisk – og som ble nyttårsfletten. Den andre fletten på bilde nr 2 ble flettet i julen – og bilde er faktisk tatt på dag nr 2. Den satt veldig godt kan du si..

Har du prøvd ut flettebøkene til flettemamma?

Del innlegget mitt

6 thoughts on “Ekspriminterer med fletter..

 1. Så utrolig fine fletter!!
  Det gjør seg virkelig med en fin flette. Jeg er desverre helt elendig til å flette også har jeg tynt hår, så blir liksom ikke så mye å ta av..
  har også gutter så ingen å prøve fletting på heller.

  :)

 2. Så utrolig fine fletter :)

  Skulle kanskje hatt den boka, hadde vært fint med litt inspirasjon-

  Har selv 2 jenter som liker å pynte seg :)

  Ser jo veldig komplisert ut da, men om man får forklaring hjelper det sikkert :)

  Har litt problemer med håret til jenta vår på 7 da. Hun blir så forferdelig knutete på kort tid. Selv etter hårvask er det store kjafser som må kjemmes ut. Ikke alltid tålmodigheten er der til kompliserte frisyrer da :)

  Blir Martines hår knutete?

  • Takk for det :)

   Veldig flotte forklaringer – og disse er absolutt ikke vanskelige. Den som går nedover langs håret er kanskje litt vanskelig siden man fletter med 4 istedet for 3. Men ellers er resten ganske basic =)

   Hun er ekstremt hårsår – så her må vi bruke god tid :P Hu får fort floker ja desverre. Men når vi er flinke å klipper henne jevnlig hjelper det iallefall mye. Med engang håret er litt slitt nederst blir det som gummi. Vi bruker også en god balsam – og grer håret mens denne er i. Da går det mye lettere. Evt rett etter at hun kommer ut av dusjen. Prøver gre henne på kvelden også og evt lage en enkel flette. Da slipper det å floke seg så. Hun pleier også å gre seg selv med «tryllebørsten» først – slik at det ikke blir så mye å gre ut for meg etterpå. Det gjør jo mindre vondt når hun gjør det selv.

   Når vi har gredd håret godt (deler det ofte i 2 slik at det blir godt kammet). Da går det mye lettere å flette. Da lugger det jo myyyye mindre. :)

 3. Så fine fletter du har laget på henne. Jeg har bare gutter så det blir å prøve seg på meg selv men jeg synes det er så vanskelig.

  Chris

  Hadde vært veldig hyggelig om du svarer på kommentarene her. Jeg synes det er fint å få et svar slik jeg vet de blir lest.

  • Ja artig å ha en jente å prøve seg ut på. Vanskelig å lage fletter på gutter ofte ja ;)

   – Jeg har ikke vært mye inne på pcen den siste tiden så har derfor heller ikke svart på så mange kommentarer. Men de har blitt lest og virkelig satt pris på. Jeg satt å svarte på kommentarerer tidligere ikveld, så de skal iallefall være svart nå :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *