Dagen startet som normalt med at Kristoffer dro på jobb, og Martine i bhg. Jeg hadde fri fra skolen og brukte dagen på jobbmøte og fysiotrening. Etter jobb og barnehage dro vi i butikken og handlet inn til helgen. Martine var i storhumør og fikk plukke ut masse av maten (og noe snop) som skulle handles inn.. Når vi kom hjem startet matlagingen..

Pizzafyll..

Da var vi ferdig, og det var på tide å…

smake litt.. Når ingen ser kommer en mus snikende..

Og her var musa!

Og Martine hjalp til for fult. Det ble hjemmelaget pizza til middag og sjokoladekake til dessert! Martine blir jo så stolt når hun har hjulpet til. Vi koset oss med mat, kake og film før det var natta for små jenter. Martine var trøtt og sovnet fort. Jeg og Kristoffer slang oss ned på sofaen og satt på en film.

Kake er godt! Ikke minst det å smake på deigen.. Vi jo øve oss litt til 2årsdagen..

Etter et par timer hører vi Martine småvåkner litt. Hørte også litt hosting, men ikke mye. Jeg foreslo at vi kunne ta henne ned på sofaen, så hun kunne sove imellom oss litt, for kosens skyld. Og glad er jeg for at vi bestemte oss for det.. For da pappaen kom ned i stua med Martine pustet hun tungt og fort.. Hun fikk perioder med pustebesvær.. Når hun hostet hørtes det ut som «bjeffing». Da viste jeg med engang hva det var!

På med klær og ut i kulden!

Falsk krupp.. For et år siden hadde Martine dette og ble lagt inn på sykehuset over natten. Vi drøyet en time med å komme, og på denne tiden hadde det utviklet seg mye. Dette er en utrolig skremmende opplevelse, men heldigvis var jeg klar over hva dette var, og viste hva jeg skulle gjøre. Vi pakket Martine godt inn i dyner og tepper og tok henne med ut i vognen. Til dem som ikke har hørt så mye om falsk krupp så er dette det første man skal gjøre. Ta barnet ut i kulden.. 

Vi ringte legevakten som ba oss komme ned hvis hun ikke ble bedre innen et kvarter.. Det ble hun heller ikke. Da vi kom på legevakten ble vi tatt godt imot, og legen tok oss på alvor. Martine var blitt noe bedre i pusten, men «hesheten» og «bjeffingen» var der fortsatt. Martine var trøtt og sliten og derfor lite samarbeidsvillig. Så det at legen skulle lytte var ikke mye gøy.. Og om ikke det var nok måtte hun sitte lenge med innhalasjon (maske foran munn og nese). Disse 1015 minuttene ble helt grusomme. Martine ville IKKE. Hun hylte og skrek så høyt hun klarte. Vi måtte holde henne fast med makt under hele innhalasjonsperioden. Hun slo, sparket og prøvde å vri seg unna hele tiden. I en slik situasjon gråter mammahjerte..

Hjemme fra legevakten… Sliten og svett etter mye «slossing». Men dukka var en god trøst. Se så kjekke mammas lange ullstrømper er når man ikke orker ta på skoene!

Men det var jo til snuppas beste.. Og hun ble noe bedre. Vi fikk dra hjem med kortisontbl som hun skal ta hver morgen t.o.m lørdag. I natt har hun derfor sovet i reiseseng på vårt rom, noe som har fungert utmerket. For i vår seng ville hun ikke roe seg. Hun sov helt til 11.00! Det er jo en trygghet å ha henne ved siden av meg slik at jeg kan følge med litt ang pusten hennes..

Her har Martine sovet søtt hele natten..

I dag er hun i mye bedre form. Bare litt slapp og sliten. Men veldig godt humør! Det er så godt å se at Martine er blid igjen! Og at dem små ikke blir langsinte på oss foreldre når vi må gjøre slik vi må gjøre… Kl 12 igjen skulle Martine slappe i vår seng etter eget ønske, og sov i nok en time. Nå ligger hun på sofaen med kjeks, saft og barne tv :):) Så får vi håpe helgen holder seg rolig og stabil!

Klar for formiddagsluren med de faste «sovetingene». Timmy, et par sutter, lyset (det hvite spøkelse som lyser når det er ladet opp) og dukka..

En skremmende og sjokkerende opplevelse. MEN merket jeg var mye roligere denne gangen, da jeg viste hva dette var! Så jeg anbefaler alle foreldre med små barn å lese litt om falsk krupp og feberkramper, slik at man har en viss peil på hva dette er om man skulle oppleve det. For dette kan skje hvem som helst, og når som helst..

Del innlegget mitt

5 thoughts on “En dramatisk ende på en koselig dag..

 1. Det der hørtes slettes ikke morsomt ut! Jeg har hørt at det skal hjelpe å puste inn damp. Det fungerte visstnok veldig godt da søs hadde falsk kraupp da ho var liten… Håper Martine slipper å oppleve dette noe mer!

 2. Huff det er ikke noe hyggelig i det hele tatt, vi har slitt litt med det samme her. Og det er forfrdelig når det står på.
  Masse go beddring til solstråla.

 3. Stakkars vesla da :/
  Ikke rart hun var sliten og trøtt!
  Godt dere vet hvordan man behandler sånt,føler seg roligere når man vet hva som skjer og skal gjøres. Heldigvis går det over igjen :) Modige jenta!
  Hadde også hatt henne inne hos meg etter noe så ekkelt. . .
  God klem :)

 4. Ser ut som at noen liker seg veldig godt på kjøkkenet;)

  Så utrolig ekkel slutt på dagen! Men bra at dere har en liten tapper jente!
  Selv har jeg bare hørt om falsk krupp tidligere, men vet utrolig lite om hva det faktisk er.. Så nå må jeg sette meg ned å lese litt om det!

  God helg, Veronika :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *