Noen uker før barnevelsignelsen var jeg og svigermor i byen for å finne ut hvordan vi ville lage innbydelser/bordkort osv.. Når vi var innom nille kom vi over noen herlige små «bøtter». Disse hadde passet perfekt til å ha blomster i! Så da kjøpte vi inn en haug..

Så var det store spm. HVORDAN skal man sette opp en fin og spesiell oppsats i disse små pottene. Jeg tuslet rundt i blomsterbutikken og snappet opp masse inspirasjon. Jeg hadde bestemt meg for å ha en rose og en litt større fin blomst. Men så kom svigermor innom og fortalte at hun hadde funnet en BLÅ orkide. Er det mulig..? Så da fartet jeg avgårde og fikk kapret denne herlige orkideen. Den er sprayet under produksjon, så derfor vil den alltid være blå. Til og med de nye skuddene som kommer..:)

Til slutt så jeg for meg hvordan jeg ville ha oppsatsene og kjøpte inn det jeg trengte. Og denne oppsatsen ble jo i grunn veldig rimlig siden vi ikke trengte så mange blomster til den.. Her kommer oppskriften:

Dette trenger du:

  • En liten potte
  • Oasis
  • To (evt tre) typer blomster
  • Hvit sisalhår (evt brudeslør)
  • Grønne blader  

 Fremgangsmåte..:

Putt oasis i en bøtte med vann. La den ligge å trekke i minst 5 min. Deretter kutter du opp et stykke slik at den akkurat passer ned i potten du skal ha oppsatsen i. Pass på at oasisen ikke er så høy at den går over potten, men heller ikke for langt ned i potten

 Sett din første blomst ned i oasisen. Her har jeg valgt en rose. Sett den litt på siden slik at du får plass til blomst nr 2 og evt tre ved siden av..

Siden jeg har valgt orkide som blomst nr 2 velger jeg å spinne sisalhår rundt rosen før orkideen settes på. Grunnen til dette er at orkideen legger seg veldig langt ned, og det er vanskelig å komme under den med sisalhårene uten at stilken løsner. Orkideen har en tynn og svak stilk. Velger du en blomst med tykkere stilk kan du gjerne tilføre sisalhårene etter blomstene er satt på.

Stikk orkideen ned i oasisen ved siden av rosen. Sett dem såpass tett at du ikke ser oasisen imellom.

For å piffe opp oppsatsen litt har jeg tilsatt et par grønne blader. Jeg husker ikke helt navnet på disse bladene. Noen som kan hjelpe meg?.. Disse er kun stikket innimellom orkideen og rosen. Ta 1-3 blader og ta gjerne litt forskjellige lengder og str på dem.

Siden du har surret sisalhårene rundt vil mye stikke ut her og der. Klipp av hårene som er alt for lange eller som ser rotete ut. Jobb også litt med å få hårene til å legge seg fint inntil blomstene. Men pass på å ikke klipp vekk all hår som stikker ut, og ikke dytt dem for lang ned i potten. Det SKAL være litt rotete!

Enkelt, billig og lett er din blomsteroppsats ferdig. Jeg og svigermor slang sammen 8 av disse på under en halvtime!:)

Gi meg gjerne tilbakemld om du prøver ut dette. Moro å se!:)

Del innlegget mitt

7 thoughts on “En enkel og billig blomsteroppsats

  1. Kjempeflotte var de:))))Mange gode tips og ideer nå, får du tak i sisialhår i blomsterbutikken???Og de pottene var sååå skjønne, hvor har du funnet de??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *