Tenk at nå er lille Martine allerede 14 1/2 mnd.. Hvor har tiden blitt av? Jeg husker enda så godt den tiden jeg trodde 1års dagen aldri ville komme. Og nå er det plutselig fler mnd siden..

Tiden har flydd, og Martine utvikler seg masse for hver dag som går.. I det siste føler jeg at det har vært lite «Martineblogging», så derfor skal jeg lage ett innlegg om nettop bare henne!

Martine har nå blitt ett lite barn som forstår bare mer og mer av denne store verden. Noen ganger er denne verden veldig spennede, men den kan også være nokså skummel. Jeg merker godt på henne at hun innimellom blir usikker på ting hun aldri har brydd seg om tidligere. Da mener jeg alt fra støvsugeren til personer.. Men det er jo en viktig del av hennes utvikling..


Innimellom er ingenting farlig…. Dette lille barn skal utforske ALT..

Noe av det morsomte Martine vet er å bade. Rydder jeg oppe, setter jeg på grinden slik at hun ikke får kommet seg ned trappa. Så tusler hun rundt oppe i 2.etg å utforsker.. Jeg hører henne leke og prate. Plutselig blir det helt stille.. Da vet jeg som regel hvor hun er.. Jo, da sitter hun i dusjen og koser seg. Litt kjedelig hvis vi akkurat har dusjet da. Blir noen skift på denne måten ja.. Skal jeg eller Kristoffer dusje må vi bare kle av henne først, for det å holde henne på utsiden er klin umulig. Når vi er oppe krabber hun ofte bort til badekaret og sier: «BADE, BADE». Så peker hun ned i badekaret. Om ett par uker er vi ferdig med vår andre sesong med babysvømming, og vi starter på vår 3 til høsten. Martine har så stor glede av dette. Det har gått litt opp og ned til tider. Men nå er hun på det nivået at hun HYLER av glede når hun bare ser bygget på utsiden. Jeg skal vel ærlig innrømme at jeg har den villeste og mest høyrøstede ungen på hele svømmingen.. I går fikk vi tatt undervannsbilder, og dem ble skrekkfulle! Haha, ja hu ser jo rett og slett vettskremt ut.. Jeg får dem vel om et par uker av instruktøren. Blir morro å se!!

På vei ut av dusjen. Så går det et par min før hun går inn igjen..:) Sutt i munn, og i hånden..

Martine er kjempe flink til å spise! Hun spiser mellom 2-3 brødskiver til frokost. Hva man smører på den skiven er akkurat det samme. Det er såklart ting hun liker bedre enn annet, men hun spiser det meste. Til lunch blir det ofte en yoghurt, og en flaske melk før hun tar formiddagsluren. Luren starter rundt kl 12.00, og varer i 2-3 timer. Så blir det middag eller noen brødskiver. Kommer ann på klslettet på dagen. Middagsglass er skikkelig ut, for her spiser Martine samme middag som oss. Middagsglass er det sjeldent jeg får i henne.. Litt frukt får hun innimellom, noe hun liker veldig veldig godt! Grøt har hun lenge fått til kveldsmat, mens nå rister hun bare på hodet når vi skal gi henne dette. Har prøvd med most frukt osv i grøten, men dette er rett og slett ikke så spennede lengre.. Så som oftes blir det brødskiver til kvelds. Den jenta ELSKER brødskiver.. Hun spiser brødskivene selv. Deler dem kun i 2. Middagen osv har hun begynt på å spise selv, men klarer det ikke helt alene enda. Som regel går det 6-8 kopper med vann/saft om dagen. Hun er glad i drikke, og går rundt med en tutekopp hele dagen. Når den er tom kommer hun bort til meg med den å sier: «iiiiiih aaaah niiih». Så strekker hun koppen opp til mamman sin :)

Denne stilingen har hun IKKE lært fra meg..

Lek er noe Martine virkelig har fått øynene opp for den siste tiden. Før kunne hun sitte med leker som laget lys og lyd å syntes det var spennede. Nå har det gått over til at hun skal «underholde» oss. Ofte leker vi borte bø med henne. Mens nå pleier hun å gå å gjemme seg, så plutselig hopper hun frem å roper høyt: BDØØØØ!!!. Ja, for hun har en d inni der å, ikke vet jeg hvor hun har fått den fra. Noenganger høres det ut som hun sier DØ! Woops… Hun er flink til å se ann situasjoner om vi syntes dem er morsomme eller ikke. Som når hun presser ansiktet sitt opp til dusjkabinettet eller en dør osv.. Da ler vi godt, og Martine syntes det er vilt morro. Når hun ser vi ler fortsetter hun som bare det! Martine har også begynt å få sansen for dukker de siste ukene. Nå løfter hun rundt på de, og koser de. Hun har også begynt å trille rundt på dukkevognen. Hærlig syn!! Hun har også den siste tiden fått en veldig god latter! Hun ler som baaare det! Særlig hvis vi kiler henne, eller skal «ta henne».

Martine presser ansiktitet sitt innetill en dør..


Borte… HVOR er Martine? BØØØ, der var Martine..

SE så hærlig min lille prinsesse er!

Som sakt begynner Martine å skjønne mer om dagen. Det kommer stadig fler ord. I tillegg har hun begynt å fullføre noen av setningene våre. Når vi synger bake, bake…… Så sier hun kake.. Og når vi sier 1,2, så fullfører hun med å si 3, og strekke hendene opp i været. Akkuart det med tellingen har hun nok fra babysvømmingen, siden vi alltid teller til tre før hun dykker der. Ellers vinker hun å sier både hei og hade når folk kommer og går. Ofte vinker hun inn mot seg selv, *sjarm..* Hun peker på alt rundt seg å sier «ÅÅHH» og «der». Naboen her har en bikje, og hver gang den bjeffer blir Martine helt satt ut å sier Oiii, vovva!! Så løper hun bort til vindu eller døra å peker bort på der «vovva» står. Når Martine er sulten kommer hun bort å sier «namnam». Mamma og pappa er helt tydelig og klart nå. Og hun vet hvordan hun skal bruke det. Mange fler ord kommer for hver dag nå. Martine har virkelig begynt å «bable», så ikke vet jeg hva alt betyr. Hehe. Men det er alltids morsomt å høre ett nytt ord fra Martine.

Martine elsker å kjøre «wroom broom». Hun skrur på anlegget, vrir på nøkkelen og svinger når hun får sitte slik.

Martine har ingen hastverk med å gå. Hun krabber enda. Men hun tusler rundt med oss i 1 hand, og forflytter seg med å strekke seg bort til dit hun skal å tusle bort. Nå den siste uken har hun begynt å stå selv. Men når jeg slipper henne blir hun helt sjelven og usikker. Det er jo såklart best når mamma eller pappa holder henne. Det må vi da skjønne. Så hvis hun blir usikker setter hun seg bare ned å krabber i stedet. Hehe! Men det kommer nok. Blir bare spennede å se til bryllupet, og hun går da.:)

Martines første tegning. Dette kom jeg til etter å ha vært en tur på kjøkkenet. Her har Martine åpnet pennen selv, og boka! Så tegnet en liten tegning til mamman sin i boken hennes.
Del innlegget mitt

6 thoughts on “En liten oppdatering om Martine

 1. awww, så god hun er da. Morro med oppdateringer fra dere :)

  Prinsen har ikke begynt å kltre inn i vaskemaskinen enda, men det komme vel ;)

  Martine er jo bare helskjønn da.

 2. hahaha jeg ler så av hu der altså, for en hærlig skapning <3 åsså så søøt videoo :D den lattærn, jeg ler så jeg dævvær :P

 3. åååh så hærlig! hehe de finner på mye sprell, lo goddt når jeg så hun satt inni tørketrommelen. hehe så hærlig!

  en utrolig fin alder hun er i nå, finner stadig på nye ting og kommer stadig med nye ord. og mer blir det jo også fremover :)
  flott med oppdateringer om lille prinsessa deres! <3

 4. Moro med slike oppdateringer :)
  Artig lita skrue hun fine dokka deres asså ;)
  Tenk så fin alder hun er i,stadig noe nytt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *