Siden jeg ikke har fått blogget på noen dager sitter jeg med endel bloggmateriale.. Det er juletid og den har blitt og blir tilbringt med god familie og venner.. Så istedet for masse daglig oppdatering får jeg heller gi en god oppsummering fra de siste dagene..:)

 Det startet med at vi måtte få gjort ferdig kjøkkenet til jul. Endelig kom benkplaten på plass, og det samme gjorde håndtakene. Det ble SÅ bra.. Vi (barna og jeg) satte i gang med å vaske ned skaper og skuffer.. 

Det gikk jo veldig fint helt til lillegutt ålet seg bort til vaskebøtten og veltet den. Vann OVERALT på parketten og over ALT som lå utover gulvene (alt som var i skuffene). Mor ble litt oppgitt, men glemte det lett da hun så sine herlige barn skrattle og leke i vannet..

JULEKVELD MED ANNE ELISABEH

 Så var tid for en julekveld med min kjære venninne Anne. Vi tente levende lys, fyrte i peisen, laget mat og dessert og rett og slett koset oss. Julestemningen kom snikenede..

 Julekaker hører vel alltid til?

Anne mente bildene ikke var bloggbare, men se så søt da!
JULEBORD MED BARNDOMSVENNINNER
 Det startet da vi gikk på ungdomsskolen. Vi laget taco og hadde med en haug med godteri. Vi så film og alle overnattet.. Det var som regel hjemme i loftstua mi og fy som vi koset oss.. Ettersom årene har gått har også vi blitt mer og mer voksne. Noen år har vi laget kalkun/stek osv. Mens de siste årene har vi kommet med en ordning som passer super bra! Alle tar med noe mat hver og det blir et flott utvalg!
PS: Her får dere en sneek a peek på kjøkkenet..

 Ferske rundstykker hadde en av jentene med. Nydelig vettu!!
PS: Nok en sneek a peek av vårt nye kjøkken. Veggord fra «Mer enn bare veggord«..
 Deiilig!
 Selvom jeg ikke har den aller største plassen i spisestuen får vi alltids trykt oss sammen. Tilsammen var vi 11 voksne og 3 barn (barna la seg jo etterhvert)
 Siden noen av jentene bor langt vekk er dette den eneste dagen i året vi alle klarer å samles. Og som regel kommer alle 11 jentene hvert eneste år.. KOSELIG! Og da er det jo veldig moro å se barna å:)

 William til Lise ble også med på festen..

 Etter maten setter vi frem litt av hvert som alle jentene har tatt med. Deilig!

Så er det tid for å åpne pakker.. Før gav vi pakker til de vi skulle gi pakker til. Men i år har en ansvaret for å gi en «hemmelig venn» til alle. Så alle får en pakke hver og skal etterpå gjette hvem gaven var fra. Jeg gikk nydelig dusjsåpe og et sett med kremer osv (i en søt kurv) fra nydelig jeanette. Marthe fikk gave av meg, en søt veske.
NISSEFEST I BHG
 Fine nissejenta mi!

Hun følte seg temmelig fin der hun hadde pyntet seg i fin julekjole. MEN hun fant ut utover dagen at den var lite praktisk å leke i.. Haha..
MINIJULAFTEN MED MÆLA
 I fjor hadde vi en julekveld med nydelig mat, julefilm og masse julekos. Vi syntes kvelden i fjor var så koselig at vi bestemte oss for at dette måtte bli en ny tradisjon. Bare i år la vi til pakkeåpning..
 Jentene spiste middag og så på blåfjell. Deretter var det tid for å åpne pakker fra hverandre. DET var moro! Også fikk de tingeling kjoler av hverandre som blinket (se på Martine på bilde nr 1). Da var de kry!
Jentene koset seg litt sammen før det var natta. De leste bok og sang nattasang. Mange har spurt hvordan vi gjør det da vi er på besøk. Og her er svaret.. Vi legger Martine på Magnus og Rebekka sitt rom, og Matias på gjesterommet. Og når vi drar hjem bærer vi dem inn i bilen og legger dem over i senga når dem kommer hjem. De sover som regel hele tiden..:)
 Etter barna ble lagt koset foreldre seg med en bedre middag. Ingenting mindre enn kakun!

 Etter middagen var det tid for gaveåpning for voksne. Jeg elsker pakker, så ble nesten litt mobbet over hvor «barn» jeg plutselig ble igjen. Jeg ble superfornøyd med alle gavene (blandt annet muffinsmaker..)

LILLEJULAFTEN

 Martine var med pappan sin for å kjøpe juletre. Dette er noe hun har snakket om i lange tider og gledet seg masse til! Her følger hun med mens dem blir satt opp.
Onkel Aleksander, onkel Mats og farmor kom på besøk.. Onkel Aleksander hjalp til å sette opp treet..
JULAFTEN
 I natt var nok Martine veldig spent.. Hun våknet når vi skulle legge oss. Hun var ganske urolig og ville ha suttene sine (første gang hun har spurt etter de etter sutteslutt). Hun fikk sove i senga med oss og da var alt veldig greit. Og når hun våknet minnet jeg henne om at kanskje strømpa på rommet hennes ikke lengre var tom. ÅÅÅH hylte hun og LØP inn på rommet.. Og strømpa.. Jo den var full. Her åpner hun noen småpakker som var i sokken..

 ENDEL godteri. Planen er at hun kan kose seg med sokken hele julen :) Martine orker ikke så mye av gangen, så det er ikke noe problem å gi henne mye godteri da hun sparer mye også.
VINNEREN AV VEGGORD
Så skal jeg avslutte dette juleinnlegget med å gi en der ute en ekstra julegave i år.. Et gavekort på 500 kr hos «mer enn bare veggord». Og den heldige vinneren er….. RENATE! Den aller første kommentaren som ble publisert faktisk.. Vinneren ble trukket via random.org og excelark. Sender du meg en mail Renate? veronikadoli@gmail.com
Del innlegget mitt

3 thoughts on “En oppsummering av vår førjulstid + vinner av kalender

  1. Så morro!! 1. gang jeg virkelig vinner noe, så dette var morro.

    Ser ut til at dere har hatt en fin førjulstid. Kos dere masse idag. Er en spent liten gutt her i huset også som var i ekstase da han så pakken fra nissen under juletreet og at julestrømpa var fyllt.

    God jul til deg og dine! Sender deg en mail nå :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *