Nok en natt uten fødsel…

Er kommet til uke 41+3 i dag. I går hadde jeg som sakt veldig mye nedpress, mer enn noengang før. Men utover kvelden roet det seg, og selv ikke en kynner kom.. Neei, vil jo ikke at symptomene på en fødsel skal forsvinne her.. Hehe!

Et av bildene fra fotoshooten hos Wenche. Jeg er den «rosa» magen. Lise er den «hvite» magen helt bakerst..

De siste dagene/uken har jo formen vært litt opp og ned. Jeg har vært mye kvalm, svimmel og hatt hodepine. Derfor tok jeg en tlf opp til fødeavdl i Skien for å etterlyse en ny overtidskontroll. Jeg fikk jo beskjed om at jeg skulle få innkallelse i slutten av denne uken. Men som jeg sa til de på føden ønsket jeg den i begynnelsen av denne uken for å sjekke at alt var ok – med tanke på formen..

Bilde tatt i studio hos Wenche. Ca 28 uker på vei..

Jeg pratet med en hyggelig jordmor som bare skulle sjekke litt data før hun svarte meg videre. Hun la fra seg røret og jeg hørte godt og tydelig at hun snakket med en annen jordmor. Samtalen gikk ut på at de hadde gjort «feil» med meg.. At jeg skulle ha 1ukeskontroll på jordmorpoliklinikken i Porsgrunn, og at kontrollen på fredag derfor ikke tellet som en overtidskontroll. At dem skulle følge meg opp, og at dem kunne sine rutiner. Og at jeg ikke skulle til dem før evt en igangsettelse..

Bilde tatt av Wenche. Ca 28 uker på vei

Jordmoren forklarte at jeg måtte prate med Porsgrunn. Hun satte meg over, og jordmoren der hadde fått beskjeden. Ja, du skulle jo vært her i går helst du.. Men så fikk jeg en time i dag i stedet kl 13.00. Jippi! Får håpe dem gir en litt bedre oppfølging og kan litt mer «rutiner» ved overtid. Mitt håp er jo at de evt kan sjekke etter modenhet (og at jeg er moden!) og evt strippe. For etter alle disse modningssmertene jeg har hatt den siste uken må vel noe ha skjedd? Håper jo også at evt stripping kan få litt fortgang på sakene..

41+2. SVÆR og virkelig høygravid!

Vel, jeg er ingen overtidskontrollekspert, så det blir spennende å se hva dem sier og gjør.. 
En spennende dag!

Del innlegget mitt

10 thoughts on “En spennende dag…

 1. Stripping: Dersom den gravide går på overtid, kan jordmor «strippe» for å stimulere til fødsel. Det vil si at jordmor stikker en fi nger opp i livmorhalsen. Man kan også massere livmorhalsen. Dette må kun utføres av lege eller jordmor og bare på gravide som er på overtid.

  Er man moden og har noe åpning kan man også dra litt i åpningen slik at man får 1/2 – 1 cm mer åpning. Dette trigger ofte murringene og riene slik at de bygger seg på..

 2. Flotte bilder! :) Nå er jeg spent på hva som skjer videre gitt! :):) Det er liksom et høydepunkt hver gang jeg ser at bloggen er oppdatert! :)

 3. Tvi tvi til deg i dag, håper kontrollen går kjempe bra og at du er moden og de røsker litt i deg.

  Venter på lille Matias nå=)

 4. Ønsker dere masse lykke til med fødsel ! :))
  Men hva er egentlig stripping ?
  Har hørt om det , men vet ikke noen ting om det .

 5. Så bra at du fikk en time idag! Håper det får fortgang på sakene, og at lille Mathiasen er ute hos dere snart :) Masse lykke til, Veronica!

 6. Lykke til er nå alt jeg kan si! Følger spent med og gleder meg (oss, sambo har liksom ikke noe valg, er det baby det er snakk om så blir jeg så rørt at jeg må dele, hihi! ). Vi får håpe du er moden og og kroppen klar for å føde snart! Gleder meg til neste oppdatering. og igjen, Lykke til! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *