De siste ukene her i hjemmet har vært tøffe. De har preget av mye smerte, uro og bekymringer. 7åringen opererte mandlene og polyppene for noen uker siden – og alle som har vært igjennom den prosessen der vet at den er krever mye. Selv tok jeg operasjonen når jeg var 21 år, mens Matias tok den når han var rett under 2 år. Martine har jo aldri vært så mye plaget før det siste året. Da kom halsbetennelsene på rekke og rad. Vi telte vel 5 halsbetennelser på de første 3 månedene i år.

Så da var det bare å innse at hun også trengte denne operasjonen. Hun har vært utrolig mye plaget det siste året, og da er det ikke noe utsette mener jeg. Det gikk kjapt! 1-2-3 så var timen her. Martine gruet seg ekstremt, til tross for at jeg gjorde alt jeg kunne for å klare å forberede henne. På selve operasjonsdagen foreslo jeg at hun kunne ta på seg en kosebukse og genser. Neida! Hun pyntet seg med kjole, dressjakke, øredobber osv. Sykepleierene og legene smilte godt da de fikk se prinsessa som kom for å operere.

bilde3

Etter litt forberedelser, tårer og redsel var det gjort. Personalet som jobbet med Martine var helt fantastiske! De var utrolig flinke med barn og forklarte henne hele veien underveis hva som skulle skje. De tok henne på alvor og gav henne følelsen av å «bli hørt».

Når Martine var ferdig med operasjon sov hun lenge. De hadde gitt henne litt ekstra smertestillende da mandlene hadde ligget vanskelig til. Mandlene hennes var STORE så det var en god avgjørelse å fjerne dem ble vi fortalt. Jeg ble sittende i over en time å studere den tapre og modige jenta vår. Hun sov så fredelig, og jeg kjente jeg gruet meg til det som ventet.

img_4217

Resten av dagen på sykehuset gikk bra, og Martine ble godt smertelindret. Framor kom innom med gave og litt kos. Det satt Martine stor pris på. Litt utpå dagen så vi oss klare for å dra hjem. Martine tok på «operasjonslua» og brukte den resten av dagen siden den var så fin (fnis!).

img_4222

Første uken gikk helt ok. Dagene er jo fylt med mye smertestillende, mye ubehag, null matinntak og minimalt med væske. Martine sov mye, og når hun var våken hadde hun maraton på «netflix». Hun lå gjerne 7-8 timer i senga vår i strekk der hun kikket på tv og sov om hverandre. Når det nærmet seg dag 5-6 økte smertene (som forventet). På dag 8 var de på det sterkeste, og jeg skal ærlig innrømme at jeg satt motløs å gråt i senga kl 4 på natta. Martine hadde så sterke smerter og hele kroppen bare ristet. Det var bare å pøse på med medisiner, holde rundt henne og berolige henne med at «snart er det over jenta mi. Hold ut litt til. Snart gir det seg.» Vi tok også en kontroll på sykehuset når det hadde gått 8 dager. Hun hadde litt ekstra hevelse på den ene siden, noe som var årsaken til de store smertene. Vi måtte følge med videre og være obs i forhold til om dette utviklet seg til infeksjon.

img_4229

Heldigvis slapp det. Litt etter litt ble det bedre. Og Martine strålte av glede første dagen hun gikk en hel dag uten smertestillende. Litt etter litt kom hun tilbake til hverdagen. Til mat og drikke. Til skole og aktiviteter. Og til normal søvn. Nå var hun jo litt uheldig som fikk forkjølelse og et par andre plager rett etter at operasjonssmertene var over. Men nå håper jeg snart at hun er helt frisk og at hun skal få lov til å kjenne på en hverdag uten plager og vondter. Så krysser vi fingrene for at denne operasjonen gir oss en bedre vinter – slik det har gjort med Matias og meg :)

Og tusen tusen takk til alle venner og familie som kom innom med oppmerksomhet, klemmer, tegninger og gaver mens Martine var syk. Det betydde ufattelig mye for Martine! Og det var gjerne dagens opptur :) Hun er virkelig heldig som har så mange fine mennesker i livet sitt.

img_4238 img_4243

Del innlegget mitt

4 thoughts on “Endelig er det over

  1. Fine Martine? Tok mandler da jeg var 17 år. Vondt det altså. Gabriel fjernet noen store polypper for et par år siden. Merker stor forskjell ang infeksjoner her også.
    Fint å se at hun er på beina. Også digget jeg outfiten på opr.dagen?

  2. Kan tenke meg at det er fantastisk at det er over! Ikke noe gøy når barna er syke og har vondt. Bra at alt gikk fint :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *