For litt siden fikk jeg en oppskrift fra ei på jobb. En dessert som skulle være veldig god.. Oppskriften ble mistet, men jeg husket noe av det som skulle være oppi den. Jeg googlet litt og prøvde meg litt frem.. Resultatet ble smaching og anbefales på det sterkeste! Enkel og lage og passer til de fleste settinger. 

Retten holder til ca 4 hvitvinsglass (ikke helt fulle) eller 2 store rødvinsglass (helt fulle). På bilde er rødvinsglass.


Du trenger..
♥ ca 5 safarikjeks
♥ ca 4 Bixitkjeks
♥ 1 pk philidelfiaost (175 gram)
♥ Ca en halv pakke melis 
♥ 1 fløteputt (1/3 liter)
♥ 1 ts vaniljesukker eller vaniljestang/essens
♥ Halvtinte bringebær
Fremgangsmåte…
1. Ta kjeksen i en plastpose og bruk kjelve for å knuse dem. Jeg pleier å finknuse dem, men om du ønsker litt kjeksbiter kan du velge hvor knust dem skal være selv.
2. Pisk krem
3. Tilsett philidelfiaost, melis og vaniljesukker. Rør dette inn i krem.
4. Finn et glass eller en skål og legg lagevis kjeks og ostekrem.
5. Strø halvtinte bringebær over på toppen
Tips: 
Legg gjerne ekstra bringebær i en skål ved siden av slik at gjestene kan ta ekstra bringebær om dem ønsker.

Del innlegget mitt

18 thoughts on “Enkel og nydelig dessert

  1. Super sunt nei…det er det ikke. Men passet godt etter lammemiddag selvom den er søt. Kuttet opp jordbær med litt sukker og sitron og hadde det mellom lagene. Ikke bare på toppen! Takk for herlig tips! Denne kommer til å bli lagd flere ganger. Kanskje utforske litt med mengden melis… Søt og deilig! Takk!

    • ABsolutt ikke sunn. Men det får en unne seg engang innimellom? Hehe.

      Oi det hørtes fantastisk godt ut!! :D Ja en må bare utforske å finne sin måte å få dn best mulig på :D

      Godt oppskriften kunne brukes :D

  2. Hei!
    Så godt ut! Men er det en helt fløteputt man skal bruke? Det sto 1/3 dl i parantes, men jeg trodde en fløteputt var 3 dl, eller kanskje 1/3 liter?

    • Oi det glemte jeg å skrive.. Her har jeg brukt store rødvinsglass og fylt dem helt opp.. Da holdt det til 2.. Men de andre gangene jeg har laget dem har jeg brukt hvitvinsglass og ikke fylt dem opp fult så mye.. Da holdt det til 4 glass =)

      Jeg tenker at om det er dessert etter en stor middag blir den fort mektig.. Så da holder den fint til 4 personer =)

  3. Mmm,denne så supergod ut! må testes i løpet av høsten – enkel og grei å lage når man skal ha middagsgjester også :)

    Takk for tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *