Min kjære mormor kom på fredag med en kurv full av epler fra hagen. Nydelig..

Jeg har kost meg med å skrelle noen å spise de.

Men.. Siden jeg har så mange tenkte jeg å lage noen eplekaker og fryse ned. Er det noen der ute som har noen gode eplekakeoppskrifter eller noen gode tips for å få den «ekstra» god.?

Del innlegget mitt

5 thoughts on “Epler..

  1. Hei! Synes bloggen din er kjempe koselig:) Har lest den en liten stund, så tenkte det var på tide å legge igjen et lite spor…:)

    Eplekake oppskrift:
    4 egg
    4 dl sukker
    2 dl smeltet eller flytende smør
    4 dl hvetemel
    1 ts bakepulver
    ca 4 epler pleier jeg å bruke

    Egg og sukker piskes hvitt. Bland i mel og bakepulver, og smøret til slutt.
    Ha i oppdelte epler som du først blander med sukker og kanel.
    Stekes på nederste rille på 180 c i ca 50 min.

    Ekstra sprø topp får du ved å strø litt sukker på toppen før du setter kaken i ovnen:)

    Miriam

  2. Har en veldig god eplepaioppskrift som er vært å prøves:)
    Paibunn:
    250 g smør
    90 g melis
    250 g hvetemel

    Paifyll:
    4 store epler
    1 pakke Freia vaniljesaus

    2/3 av deigen trykkes ut i bunnen av en rund, smurt form.

    Eplene skrelles og skjæres og legges på paibunnen.

    Strø over litt (les: mer enn du egentlig burde) sukker.

    Vaniljesausen helles over eplene.

    Resten av deigen kjevles ut og legges oppå som et lokk.

    Kaken stekes i middels varm ovn – ca 200 grader ca en time.

    Serveres lunken, men smaker også godt kald.

    Hilsen Augustsnuppe

  3. Har en veldig god eplepaioppskrift som er vært å prøves:)
    Paibunn:
    250 g smør
    90 g melis
    250 g hvetemel

    Paifyll:
    4 store epler
    1 pakke Freia vaniljesaus

    2/3 av deigen trykkes ut i bunnen av en rund, smurt form.

    Eplene skrelles og skjæres og legges på paibunnen.

    Strø over litt (les: mer enn du egentlig burde) sukker.

    Vaniljesausen helles over eplene.

    Resten av deigen kjevles ut og legges oppå som et lokk.

    Kaken stekes i middels varm ovn – ca 200 grader ca en time.

    Serveres lunken, men smaker også godt kald.

    Hilsen Augustsnuppe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *