Det føles fantastisk å si at jeg er ferdig med å pusse opp gangen. I høst malet jeg tak, lister og vegger. Mange av møblene ble byttet ut med med litt mindre og mer praktiske møbler for oss (små skuffer istedet for store så vi får sortert mer..)
Mamma malet gangen lys for en liten tid siden for når dem bygget huset i 97 var det nemlig blomstertapet her! Hehe. Det var noe småtteri igjen å gjøre i gangen etter hun malet og dette sa vi at vi såklart kunne fikse når vi overtok :) 
 Før
Før
Så det har blandt annet blitt satt tilbake litt lister og spotter har blitt feil inn i taket. Pappa hadde laget klart til spotter slik at det bare var å lage hull og sette dem oppi. Veldig lettvindt!
 Spottene med dimming er på plass..
 Kristoffer har listet ferdig og nøye som han er så er akryl og sparkel en god venn!
 Underveis..
 Her ser det jo HELT bomba ut fordi vi holder på å rydde ut av gangen.. Men den gang mamma og pappa bodde her hadde de det faktisk utrolig sjarmerende og koselig i gangen! Skulle hatt førbilder av det!
Før..
Så var det furuen. Jeg har malt tak, lister, karmer og dører i hvit. Det var kun dørene som har ventet på seg da jeg HATER å male dører. Og inn til stuen og kjøkken var det hele tre dører med sprosser og glass. FOR en jobb.. Men resultatet blir jo helt fantastisk!! HER kan dere se hvordan gangen ble før dørene var malt..
Her ser du inngangen. Utedøren er til høyre (ikke synlig på bilde) mens døren til venstre går ut til garasjen. Døren til høyre nærmest oss er inn til toalettet og døren til venstre nærmest oss er til et stort og deilig vaskerom. Inne på vaskerommet har vi MASSE skap så mye av uteklærne blir oppbevart der. I de øverste skapene på bildene er i bruk til oppbevaring av mariusgenserene våre, mens de nederste er til bruk av ull og fleceuteklær til ungene. «Cdhyllen» til venstre er til bruk av sko til barna.
Sett fra utedøren. I enden ser dere skoskap som er mitt og kristoffer sitt. Det er «dobbelt» inni så det er tilsammen plass til ca 12 par sko!
Utedøren er fortsatt grønn siden jeg ikke helt har bestemt meg for hvordan maling vi her skal bruke.. 

Gangen vår går som en L. Her ser du inn til stuen og kjøkken fra vaskeromsdøren. 

Til venstre her ser dere den mest geniale oppbevaringen vi noengang har kjøpt! Det er mange småskuffer slik at alt til ungene blir sortert. Øverste «rekke» er min, den i midten er Martine sin, mens den nederste er Matias sin. Når dette er i denne høyden klarer ungene fint og hente og legge tilbake uteklærne sine selv. Kristoffer har fått en skuff ved utgangen siden han ikke har så mye dill som meg og ungene. Ungene har en skuff til luer, en til vanter/votter og en til skjerf og ullsokker. Genailt! Man finner alltid det man leter etter.

Sett fra stua. Det grønne «maleriet» på veggen er det ungene og Kristoffer som har laget. Her har dem brukt fingermaling og hatt det over middels gøy!

Under trappa har vi valgt å gjøre noe litt koselig å unikt! Og ikke minst ENDA mer skooppbevaring..

Nå er endelig alle dørene i 1.etg malet. I 2.etg er to dører malet, mens 7 dører venter på maling.. Puh. Vi tar litt og litt :)
Fremgangsmåte:
 • Vask GRUNDIG. Her var alt treverk lutet fra tidligere så da ble vasken spesielt viktig. Får man ikke fjernet all luten vil malingen «koke» og det vil bli lite fint
 • All treverk har fått et strøk grunning med kvistlakk (nå har jeg gått over til to strøk grunning. Anbefales for et mye mer jevnt resultat + at kvistlakken holder mye bedre!)
 • Deretter har jeg 1-2 toppstrøk med hvitmaling på all treverk. Tak, karmer og dører har fått glans 15, mens listene har 40. Jo høyere glans du har jo lettere er det å vaske av. 
 • Veggene har fått to strøk med jotun pure color (supermatt uten noe glans) i fargen «kalkgrå». Fargen forandrer seg ettersom hvordan lys man har. Er det lite lys blir fargen grå, mens er det lys og varme i rommet blir fargen varm og brunaktig..
Nå er jo gangen ferdig pusset opp, mens begge trappene venter på en liten shinings. Planen foreløbig er å male rekkverket hvit, mens trinnene skal lakkes eller beises. Usikker enda.. Kom gjerne med tips og bilder..
PS: Beklager SKIKKELIG rotebilder på førbildene da jeg helt glemte å ta bilder før vi startet. Så bildene ble tatt mens vi ryddet ut av alle skapene.. Så det ligger uteklær overalt og badeskap i gangen..
Del innlegget mitt

18 thoughts on “Ferdig med oppussing av gangen

 1. Fy flate! Så himla flink du er, og sååå bra det blir! Heldige dere er som har så stor og god plass. Vi overtar enebolig vi har kjøpt i august. Da er det jeg som står som deg. Maler og styrer! Men det blir jo KNALLFINT! Fin mandag til deg, søte :-)

  • Så moro med nytt hus!! GLED deg. Mye jobb, men er jo såå moro når det er ens eget :))

   Jeg har en laaang vei før jeg er ferdig :P HEhe

   Takk søte deg =)

  • Tusen takk :) SÅ koselig!

   I lige måde. Her er det full forberedelse til konfirmasjon her også. Vi skal nemlig låne ut huset vårt til mitt søskenbarns konfirmasjon på søndag. I tillegg skal jeg bake 4 kaker og hjelpe til litt med pynten. Så det blir mye konfirmasjon i hodet mitt også denne helga. Men slikt er jo så moro!!! :)

   Kos dere masse

 2. Så utrolig fint det ble!
  Gleder meg til å høre hva du gjør med ytterdøra.
  Vi har grønn dør selv som jeg vil male, men har ikke kommet så langt :P
  Ønsker deg en finfin helg :)

  • Åh spennede! Jeg har blitt anbefalt bengalakk (eller åsn det skrives) men siden den er SUPERglansfull er jeg redd det vil bli stygt siden vi må bruke mye kost pga alle detaljene i døra.. Så er fortsatt veldig usikker. Men når vi finner ut hva vi skal gjøre så skal jeg såklart skrive om det =)

 3. Så utrolig fint!! Du er så flink:)

  Jeg lurer på hva fargen i gangen heter? Og hvor har du kjøpt stjerneteppet?

  Klem fra Lena

  • Heisann :)

   Tusen takk =)

   Står i innlegget over: Sitat: «Veggene har fått to strøk med jotun pure color (supermatt uten noe glans) i fargen «kalkgrå».» :)

   Stjerneteppe er kjøpt på home and cottage :) Det er sånn plastrye som kan spyles om man ønsker. Veldig kjekt i en gang.

   Klem til deg å =)

  • Tusen takk :)

   Ja jeg merker at oppussing av gangen sto høyst på lista. Mest fordi man sparer iallefall 5-10 minutter på morgen når ting er så systematisert og ryddig. Veldig deilig :)

 4. Resultatet ble jo bare helt fantastisk!! Jeg endte opp med å stå i min egen gang for å se hvordan den kunne gjøres bedre!

  Meen…. Kan du vær så grei å legge ut en tegning eller noe over hvordan gangen er? Jeg greier ikke ordentlig å se den for meg å ble fryktelig nyskjerrig! Om det ikke er til for mye bry :)

  Har dere to trapper?

  • Åh tusen takk! Ja man finner veldig mye inspirasjon fra å lese om andres oppusing. Det har jeg erfart!

   Hehe kan være litt vanskelig ja. Hvis du ser på det ene bildet jeg la ut før gangen var helt ferdig kan du kanskje forstå litt mer hvordan den er. Det bilde som er tatt «fra stuen».

   Kan såklart prøve å lage en tegning også :)

   Ja vi har 2 trapper. en som går rett opp i andre etg i loftstuen. Den andre går til et stort rom som er bygget over garasjen. Et litt sånn «masterbedroom» som vi idag bruker til Kristoffers sitt kinogutterom :) Det går derifra en dør inn til et stort rom som var ment til bad (slik at man fikk eget bad til masterbedroom men vi skal gjøre om dette til garderoberom. Videre fra dette rommet kan man gå inn i vårt soverom og igjen ut i loftstua. Så man kan gå to veier om man ønsker ;) Hehe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *