Sommeren er for fult i gang.. Juli er allerede her og fellesferien er vel rett rundt hjørnet..

Min kjære mann har jo en jobb der det er fult kjør på denne tiden. Derfor blir det ikke så lange feriene har får mulighet til å ta ut i disse tider. Men Martine har jo ferie i hele juli, og jeg er i mammaperm med Matias. Selvom det er veldig koselig å ha ferie med mine herlige små, blir det litt tungt i lengden. Matias er jo bare 23 uker, og krever sitt om både natten og dagen. Martine er jo ei aktiv jente som har et høyt aktivitetsnivå på formiddagen. Ikke rart da hun er vant til å være i bhg på formiddagene..

Martine koser seg på besøk hos Thea!

Her sklir dem på tur og orden..

Vi prøver å fylle dagene med vennebesøk, turer, lek ute, shopping, hagearbeid osv. Men med 2 barn tar det ofte litt tid før vi kommer i gang her på morgningen. Og her en dag tenkte jeg plutselig: Jeg skulle ikke tatt med barna på en skikkelig ferie..?

Jeg ringte min «ferieenkevenninne» Lise. Hennes mann er også i full jobb, og jobber på huset dem snart skal flytte inn i. Hun går også hjemme nå med 2 barn på mine barns alder. Hun var veldig med på en tur!

Jeg ringte helsestasjon for å forhøre meg om hvordan det var med flyreise til utlandet med Matias når han er 1 mnd. Det skulle ikke være noe problem så lenge jeg fullammet. Pluss at jeg måtte huske å amme da vi lettet og landet. Martine må nok få tyggis, så får vi håpe dette forhindrer de vonde dottene i ørene..

Så starter jakten på den perfekte tur. Grunnen til at vi valgte flytur istedet for biltur er rett og slett fordi vi er 2 mammaer med 4 barn. Det vil si at en biltur ville fort bli hektisk.. Vi har derfor tittet litt på hoteller med all inklusive, da det ofte er mye å oppleve for barna. PLUSS at vi slipper styre med å hele tiden dra ut å spise. Der kan de største barna gå å ta drikke, is og mat som dem vil, mens mammaene får litt avlastning. Men så klart vil vi ut å se litt også, men da er vi liksom ikke pliktig til å dra dersom ting skulle skjære seg med dem små.

Vi har tittet mest på Gran Canaria og noe i Kreta. Men det er jo et så stort utvalg! Så nå rooper jeg etter hjelp! Jeg vet det er mange der ute som har dratt på turer med barn.. Har dere noen anbefalinger? Noen råd og tips som er kjekke å ta med på turen? TAKK på forhånd!!:)

Mor sitter å beundrer barna med en herlig iste og sjokoladekjeks..
Del innlegget mitt

12 thoughts on “Ferie med barn..?

 1. Vi kom hjem i natt fra Kreta! Jeg hadde med meg Nikolas på snart 15 mnd og familien min. Så vi var 7 stk i alderen 11-43 som kunne hjelpe å avlaste. Det funket veldig bra. Han badet totalt 1-2 timer om dagen i barnebassenget. Koste seg i UV-teltet sitt på stranden, sov mye og koste seg. :) Når det var rundt 30 grader var det perfekt for han, men siste 2-3 dagene var det oppe i 38 grader, som ble veeldig varmt for alle. Men det gikk absolutt supert!:) Masse lykke til!:)

 2. Vil ikke anbefale deg til og reise til tyrkia. Det er for varmt for barna 30-50 varmegrader

 3. Syns jammen dere er tøffe jeg …som reiser utenlandsk med to babyer og to små jenter . Håper virkelig dere får det til , så det ikke bare blir med drømmen . Skal bli moro å se hvor dere reiser . Masse god tur til dere alle fire i alle fall ! :))

 4. Hei.

  Dere bør ikke dra til Kreta med små babyer. Det er alt for varmt!!! De kommer til å føle seg veldig utilpass. Gran Canaria er helt perfekt. Der får du nesten aldri den ekstreme varmen. Jeg vil absolutt anbefale SunWing resort, Arguineguin. Helt perfekt for små barn..-) Vi elsker stedet!:)

  Hilsen fra Lillestrøm

 5. Jeg bor på Gran Canaria, og anbefaler selvsagt det:) SunWing i Arguineguin er kjempe fint for barn, det er gaang avstand til shopping senter, lunch barer, restauranter osv. Veldig oversiktlige og fine strender er det også i gang avstand! Nærmeste stranden fra SunWing er bare 3 min å gå…Mener de har all inclusive på SunWing, det har de også på hotellet som heter Dorado Beach i Arguineguin! Skulle det bli noe sykdom, er det norsk lege senter her, bare pass på å tegne reiseforsikring om dere ikke har! Kan absolutt anbefale Europeiske, som dekker alt, også tannlege feks. Mail meg gjerne om du vil ha mere info, jeg har bodd her i 11 år:)
  Hilsen Line
  (line1968@gmail.com)

 6. Hei :-) Prøv Kypros og hotelet Nausica Beach! Det hotellet har all inklucive og et veldig godt show om kvelden for barn. Klubber barna kan vere med i om foreldrene vill ha litt tid for seg selv og andre aktiviteter på hotellet. Flere basseng og stor hage hører med hotellet og en lekeplass for barn. Anbefalles veldig, har selv vert der 5 ganger! Hotellet er foresten et star tour hotell :-)) God tur

 7. Hei! Jeg vil også fremheve Tyrkia.Selv om det er litt lenger reisetid enn til Canariøyene. Nazar har gode all inclusive pakker på fine hoteller med masse opplegg til barna, og ok priser. Selvfølelig er det en risiko med det å bo på all inclusive, fordi man som regel bare blir på hotellet, men det er vell uansett det letteste med 4 små.
  Fantastisk mat, som er variert, så mye is, brus, vann og man vil for barn og voksne. Forskjellige typer bassenger, og dyktige reiseledere.
  Selv har jeg vært på agua fantasy som ligger litt bort fra de store turiststedene, og det er fine rolig omgivelser og mye å gjøre på hotellet.

  http://www.nazar.no/offers :)

 8. Så spennende :)
  Anbefaler dere å se etter tempen på steder dere velger også.
  Juli og august er ganske hett for små kropper.

  Kajsa fikk heteslag da hun var 2 1/2 år i Tyrkia i juli,og måtte holde seg innendørs i flere dager.
  Da var det 35 grader +++.

  Håper dere finner dere en fiiiin plass som passer dere alle sammen :)

 9. Hei:)

  Jeg har ikke barn selv, men vært på ferie på Lanzarote med hele familien og da 4 barn fra 11 til 2 år. Og der var det fantastisk flott å være. vi var der i desember så var ikke sommervarme. Men akitivtetene og område kan jeg skryte veldig av! Alt er tilrettelagt for barn. Det er all inklusive og fine basseng.
  Anelegget er også veldig nærmt «sentrum». Det er ca 5 minutt å gå så er du midt i handlegatene. Dette er område på Lanzarote som de anbefaler for familier å reise.

  Her er linken: http://www.apollo.no/no/hvor-vil-du-reise/europa/spania/lanzarote/playablanca/accomodations/pages/sunroyal.aspx

  Håper dere finner en fin plass å være:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *