Her om dagen opprettet Monica en herlig juleblogg! Jeg skjønte ikke helt hvor mye man kunne begynne å forberede allerede nå. Men etter å ha lest en herlig liste hun la ut ser jeg at jeg faktisk har MYE å gjøre… Første listen hun skrev ned var «uteområdet». Og jeg ser at her trengs det å gjøres litt før jeg faktisk kan si jeg er stolt av uteplassen. Så da var det bare å bli ferdig med alle «uferdige» tingene..

På slutten av sommeren fikset vi litt ute på verandaen her. Det er jo inngangen til huset, så det har jo litt å si hvordan det ser ut der. Vi ble ferdige med å få på plass all planken, uten noen småting. Er det ikke utrolig hvor fort gjort det er å bli halvferdig, og ikke komme lengre. Så planken som manglet til siste rest har ligget her ute på verandaen, noe som ikke er veldig fint.. Kristoffer og Petter satt av en kveld, skaffet utstyr og gjorde seg endelig ferdig. Utrolig hvor deilig det er når det faktisk er gjort! Nå mangler det bare noen strøk maling, noe jeg har planer om å få gjort nå i november.:)

Her har vi fått på det siste som manglet.. Nemlig vindski og toppbrett til lyveggen :) Så manglet det bare maling.

Jeg merker så klart at det er vanskeligere å sette av tid, og i det hele tatt ha overskudd til å ta seg av uteområdet her nå som det både er skole og jobb. I tillegg har det vært sykdom her i huset. Men i dag, etter jobb, vel og merke satte jeg i gang. Frem med raken, for her skulle løvet vekk. Vi har jo utrolig mye løv i hagen fra alle træne. Med siden jeg kun hadde ettermiddagen rakk jeg ikke jobbe så lenge før jeg ikke så noe! Men jeg fikk gjort en del da. Så får jeg ta meg i skinnet å gjøre resten imorgen. Dere skal få se bildet av det ferdige resultat når jeg er ferdig. I stad var det jo for mørkt til å få tatt noe bilde.. Selv om snøen etterhvert vil dekke over løvet, og løvet vil bli til jord kom jeg på en viktig ting. Plenen skal jo se bra ut før snøen kommer. Og som vi alle vet kan plutselig snøen forsvinne i julen. Da er det fint at det ser bra ut på plen.

Slik så det ut før jeg startet.. Dette er mindre enn 1/3 av hagen.. hehe.. Og dette er 1 av mange trær og busker..

Vinduvask er noe som virkelig sto på «MÅ GJØRE» listen vår. Grunnen til at dette er så stress er vel pga sprossene. Men i dag skjerpet vi oss å tok ett skikkelig tak. Vi tok av alle sprossene. Kristoffer vasket rammen rundt vindu og karmen, både utvendig og innvendig. Jeg vasket selve vinduet. Dette gjorde vi med alle vinduene i hele huset! Det var veldig godt å få gjort.. Nå er jeg veldig i tvil, og jeg trenger deres hjelp.. Sprossene var veldig skitne, og har begynt å flasse. Kristoffer foreslo at vi kunne ta dem med ned i kjelleren å bruke vinteren på å pusse dem ned, og male dem. Så valget vi må ta nå er om vi skal gjøre dette, eller om vi bare skal droppe sprossene.. Det er jo veldig søtt fra utsiden, men samtidig blir det mye lettere uten. Pluss at vi får mye mer lys inn uten dem.. Hva ville du gjort?

Huset vårt med sprosser. Det gir en søt effekt på huset, men er i grunn litt lei dem..
Flinke mannen min som vasker rammene rundt vinduene utenfor..

Da var litt «forberedelser» unnagjort, og fytti hvor deilig det kjennes.. I år skal vi ha julen her hjemme, og jeg ønsker virkelig å få det skikkelig julekoselig her hjemme! Her skal ingenting stå på tilfeldighetene..:) Hjeeeelpes, og jeg gleder meg til desember! Det finnes ingen søtere mnd..:)

Kanskje litt tidlig.. Men her er ett stemningsbilde fra i fjor jul. Meg og min herlige datter.

  
Har du begynt å tenke på forberedelser til jul?..

Del innlegget mitt

5 thoughts on “«Forberedelser til jul»

 1. Må inn å titte på den bloggen jeg også. Har en del jeg burde fått unna ute før snøen kommer jeg også.
  Elsker jul, og har allerede begynt å snik kjøpe jule dill dall. Kakemenn og julebrus har blitt fortært siden sep så godt i gang.

  Tror jeg personlig hadde droppa sprossene. Men nå har dere jo dem så lurt å fikse dem opp og så kan dere ha muligheten til å ta dem frem igjen om dere har lyst. :)

  Ha en god helg.

 2. Det er jo ikke verre enn at du lar sprossene ligge nede i kjellern, før du eventuelt gjør noe med de. Om du savner de så fikser du de og fester de på igjen ;)

  Lykke til med juleforberedelsene :)

 3. Så flinke dere har vært :) Da er det en ting mindre å gjøre før JUL! Jeg hadde prøvd uten sprosser en stund jeg. Tanta mi gjorde det, og hun har fortsatt ikke satt de på igjen :) Synes det ble mye lysere og enklere uten ;)

 4. Virkelig stått på dere :) Deilig å få sånt unnagjort!
  Hm,sprosser eller ikke sprosser.
  Prøv en periode uten da vettu,og se om dere liker det best med eller uten :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *