I april hjalp jeg til med en fotballkonfirmasjon til mitt søskenbarn. Mer kan du se HER, HER og HER.
I går fikk jeg en mail med spørsmål om fremgangsmåte på bordkortene som ble laget til konfirmasjonen, så nå tenkte jeg å prøve mitt beste på å dele fremgangsmåte.. Jeg glemte litt å ta så mye bilder underveis, men noen ble tatt. Så får jeg heller prøve å beskrive resten :)
Du trenger:
♥ Grønn pappark (bør veldig litt tykk siden den skal holde hele bordkortet så det ikke faller)
♥ Hvit isoporkule
♥ Svart sprittusj
♥ Lys tannpirker
♥ Blå pappark (kan bruke akkurat den fargen man ønsker, kanskje fargen til favorittlaget eller fargen man skal ha som tema i selskapet)
Fremgangsmåte:
♥ Klipp til eller stans ut en sirkel eller en sirkel med kanter om man har en slik utstanser/skjæremaskin. Klipper man dem selv kan man bruker mål på 6 cm diameter. Man kan eks bruke en passer! Eller man kan kjøpe inn ferdig utstanser (LINK). Bruker man skjæremaskin velger man 64 mm.
Slike brukte jeg siden jeg hadde en maskin til å gjøre det. men «ruglette» eller slette kanter kan være like fint!
♥ Kjøp inn hvite isoporkuler. Disse kjøpte vi på søstrene grene da det MYE billigere! Har man ikke søstrene grene i nærheten selger dem kulene på eks panduro (LINK) (kanskje nille?)
♥ Tegn mønster på isoporkulene med en sprittusj. Man føler kanskje ikke at mønsteret blir så fint. Men i helheten ser man ikke det så godt! Flere spurte om våre var kjøpt..
♥ Lim isoporkulen på det grønnearket og la det tørke.
♥ Nå begynner vi på flagget. Her kan man bruke hvem farge man vil. På arket i bunn syntes jeg det passer seg best med grønt siden det skal forestille «gress». Skjær ut (vi brukte maskin) eller klipp ut en rektangel. Bruker du utskjærer kan man bruke mål 64 cm. Skal man klippe ut selv bruker man mål: 6,5 x 3,5.
♥ Når man har klippet ut rektanglene bruker man en linjal eller et skjærebrett (LINK) ) og kutter rektangelen i to på tvers (se bilde).
♥ Da har man fått to «skråflagg» skriver man navnet til gjesten på med en tynn penn eller sprittusj. Vi har laget to streker for å gjøre litt ekstra ut av flagget. Men er det noen som er spesielt opptatte av fotball så vær obs på at det ikke er motstanderen sitt flagg. Eks at stripene kan være start osv ;)
♥ Deretter tar du den bredeste delen av flagget og tar en liten brett over tuppen av en tannpirker. Da er flagget ferdig.
♥ Deretter tar du litt lim på den andre enden av tannpirken og trykker det litt ned i isoporkulen.
Tar man å lager alle sirklene på engang, deretter tegner på alle isoporkulene osv går jobben veldig raskt. Da er det bare å sette det sammen på slutten og vips så er man ferdig! Noe jeg har glemt å skrive eller som dere savner beskrivelse av så rop ut!
Del innlegget mitt

2 thoughts on “Fotball-bordkort fremgangsmåte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *