Til mitt søskenbarns konfirmasjon laget jeg cakepops, denne gangen også i fotballtema. Planen var å dekke dem med hvit sjokolade eller candymelt. Deretter skulle jeg feste på svarte flekker, eller tegne svarte merker med spiselig penn. Dette for å lage fotballer. MEN jeg fikk ikke tak i spiselig penn da dem var utsolgt på kitchn.. Derfor ble det heller fotballstrøssel. Det ble pyntet med fotballdrakt og fotballsko. Så ble det fotballcakepops alikavel.. Det finnes tusenvis at måter å lage disse på, og det morsomme er at man kan prøve seg frem med hva man vil. Men her kommer oppskriften på cakepopsene jeg laget denne gangen:

Du trenger:

♥ 1 pk toro muffins (1,2,3 pakke) ELLER ingridienser til muffins

♥ 6 ss vaniljekrem


♥ 2-8 ss bringebærsyltetøy (alt ettersom hvor mye smak du vil ha)


♥ 4 ts oboy


♥ Candy melt ELLER hvit kokesjokolade


♥ Lys kokesjokolade


♥ Fotballstrøssel


Fremgangsmåte:

♥ Lag ca 11 muffins (det var det jeg fikk ut av toromuffinsene. Her ser du jeg ikke har vært så nøye med utsene da vi uansett skulle ødelegge dem..


♥ Ta muffinsene oppi en mixer eller kenwoodmaskin. Mos dem godt. Sett av ca halvparten av «deigen» i en egen bolle.

♥ I den ene deigen blander du sammen ca 3 ss vaniljekrem og 3 ss bringebærsyltetøy. Det var lite bringebærsmak i min deig, så om du ønsker mer kan du tilsette enda mer syltetøy. Smak til. Mix sammen til en deig. I den andre deigen tilsetter du 3 ss vaniljekrem og 4 ts oboy. Mix sammen.

♥ Rull sammen deigene til runde baller. Bruk en tskje når du måler opp ballene, da blir dem ca like store. Sett dem i kjøleskapet i ca 1 time (mine sto over natten)

♥ Smelt opp en liten del av sjokoladen/candy melten kun til å feste pinnene. 

Dupp pinnen først i sjokoladen og deretter stikk den godt ned i midten av «ballen». Både å rulle og stikke i pinnen er såpass lett at Martine hjalp til med begge deler. Jeg brukte hvit candy melt til ballene med bringebær og vanlig kokesjokolade til de med oboy i. Da ble de hvite helt uten sjokolade, mens de brune ble et skikkelig sjokoladebad. Nam! Sett cakepopsene i kjøleskapet i et par timer.

 ♥ Deretter smelter man sjokolade og/eller candy melt. Sist jeg laget dette så fikk jeg IKKE til sjokoladen. Mens denne gangen fant jeg ut HVA jeg gjorde feil. Jeg smeltet den på alt for høy varme og for lenge. Denne gangen varmet jeg det på 350 grader i 1 – 1 1/2 minutt. Da så sjokoladen slik ut som på bilde over. Sist trodde jeg sjokoladen var alt for tykk og varmet den lengre. MEN når den ser slik ut må den kun røres ut og jobbes med for å få den flytende.
 ♥ Om du rører godt i den blir den flytende, sakte men sikkert…
♥ Tilslutt ser den slik ut.. Da er den klar!! Samme fremgangsmåte på sjokoladen.

♥ Dypp deretter cakepopsene rett ned i en bolle med candy melt eller sjokolade. Vri pinnen litt til sidene så alt blir dekket. Ta den deretter rett opp og la den renne av. Den stivnet faktisk utrolig fort denne gangen, og da lønnet det seg å være rask med pyntingen..

♥ Sett klar strøsselet i en bolle. Jeg har brukt fotballstrøssel..

Siden jeg skulle ha slik pynt som dette satt jeg på en og en pynt. Har du eks småstrøssel kan du hele strøssel over cakepopsen mens du vende den rundt og rundt.

 FERDIG! Min konklusjon var at denne candy melt var MYE lettere å jobbe med enn sjokoladen. Den smeltet fortere og ble mye finere. Men sjokoladen syntes da jeg var best i smak..

NYT

Del innlegget mitt

4 thoughts on “Fotballcakepops

  1. Heisann :)
    Hvilken sjokolade bruker du? Vanlig melkesjokolade, eller er det slik candy melt med sjokoladesmak du har brukt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *