Til mitt søskenbarns konfirmasjon laget jeg blandt annet fotballcupcakes. Tema var fotball og da syntes jeg det var veldig spennede å lage kaker og tilbehør til temaet. Jeg hadde først planer om å lage selve fotballen av marsmellowsfondant og tegne på ruter med spiselig penn. Ellers så prøvde jeg å finne fotballsjokolade. Men siden jeg ikke fant noe av dette kjøpte jeg ferdige fotballys og fotballspillere på kitchn. 

Denne oppskriften gir ca 30 cupcakes (vanlig str).

Du trenger:

Cupcakes:
♥ 250 gram smør
♥ 4 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 2 dl melk
♥ 6 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljeessens

Frostingen (vaniljefrosting):
♥ 250 gram smør
♥ 2 ts vaniljeessens
♥ 1 dl melk
♥ 14 – 16 dl melis (jeg bruker 16 dl for å få frostingen tykk og god. Da ser den mye bedre ut og holder bedre)
♥ Gelefarge (jeg bruker wilton sin) eller konditorfarge

Fremgangsmåte:

♥ Start med å sette på ovnen! 175 grader

♥ Pisk smøret helt mykt. Ikke smelt smøret, men la det stå ute en stund før du tar det i bruk så det blir mykt nok å jobbe med. Tilsett deretter sukker og pisk dette sammen til en luftig smørkrem (ca 3 minutter). Pisk inn ett og ett egg. Deretter tilsetter du vaniljeessensen. Bland deretter mel og bakepulver sammen i en egen bolle. Tilsett deretter det tørre og det våte (melken) annenhver gang. Jeg bruker kenwoodmaskin og føler den blander alt godt sammen. Man kan evt bruke en mikser. Pass på at alt er godt blandet og at det ikke er noen klumper. Men ikke miks lengre enn nødvendig.

 ♥ Del deretter deigen i muffinsformer. Ca 3/4 av formen skal dekkes.

♥ Om man bruker en slik teflonmuffinsform som jeg gjør her kan man ta muffinsformene oppi hver «form». Haha det ble vanskelig å forklare, men dere ser jo på bilde. Om man ikke har slik telfonform anbefaler jeg at du bruker 2-3 former for at cupcakesene skal holde formen sin.


♥ Stek cupcakesene i ca 20 – 25 minutter midt i ovnen på 175 grader.  La cupcakesene bli helt kalde før du tilsetter frosting. Tar du på frosting for tidlig vil den smelte og flyte utover.

♥  Når du skal lage frostingen piskes igjen smør mykt. Tilsett deretter vaniljeessens og melk. Melisen deler du opp, og starter med å tilsette 4 dl av den. Pisk alt sammen i ca 4 minutter. Tilsett deretter 2 dl av gangen og pisk ca 2 minutter mellom hver gang. Gjør dette til du får en tykk og god frosting.

♥ Deretter bruker du denne tuppen for å lage «gress». Jeg så på denne videoen for fremgangsmåte. Jeg har ikke brukt den første tuppen, men den hun bruker etterhvert.


 ♥ Så setter du på fotballer, fotballspillere eller…

 strø i fotballpynt. Her har du fotballskjorter, fotballsko og små hvite baller. Denne kjøpes også på kitchn.

NYT!

Del innlegget mitt

6 thoughts on “Fotballcupcakes

  1. De var kjempefine, så flink du er :) Hvor får man kjøpt den tuppen for å lage «gress» med ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *