Nå er jo lille tulla vår snart 2 år. Vi har tenkt mye frem og tilbake ang når hun skal begynne med barneseng istedet for sprinkelsenga. Det mest naturlige ville jo være å gjøre dette den dagen hun klatrer ut av sin sprinkelseng..

Her sover Martine i dag.. Har i dag sengehimmel der da!:)

Hun har enda ikke klatret ut av sprinkelsenga, men kommer lett ut av reisesenga. Og vi vet at hun fint klarer klatre ut av sprinkelsenga om hun vil. Hun tør bare ikke helt enda.. Hehe!

Når lillegutt kommer til verden er planen at han skal overta Martines sprinkelseng, og at da Martine har gått over til barneseng. Vi tenkte derfor å starte treningen med vanlig seng en liten stund før babyen kommer. For om hun kommer tuslende inn på vårt rom endel i begynnelsen er det greit at hun ikke vekker den lille nyfødte babyen..

Sengen vi skal kjøpe inn

Vi har bestemt oss for seng, og på neste ikatur skal den kjøpes inn. Hun har skapet i denne stilen også, og jeg elsker den!

Skapet i samme serie som sengen hun skal få.

Noen som har noen gode tips til tilvenning av barneseng etter bruk av sprinkelseng?

Lille tulla som leker på rommet sitt for noen mnd siden..
Del innlegget mitt

7 thoughts on “Fra sprinkelseng til barneseng

 1. Jeg har akkurat byttet seng selv. Datteren min er født i april, så er jo ikke så mye yngre enn Martine. Med oss har det egentlig gått veldig greit. Noen kvelder kommer hun ut igjen, men da bare følger i henne tilbake. Heldigvis har hun sovet natten igjennom hver eneste natt som hun har brukt denne senga!
  Lykke til :D

 2. Når vi bytta til stor seg til Mateus så var han ca 2 år, den første tiden sto han mye opp, men vi løste det med å ta fra han søvnen på dagen da var han kjempe trøtt og klar for å legge seg i seks tiden på kvelden og sovnet med en gang vi la han, og derme hadde vi null problem med at han sto opp igjen ;o)
  overgangen fra å ikke sove på dag tid gikk egentlig veldig greit, måtte mye aktivitet til i begynnelsen for at han ikke skulle sovne på dagen.. men to ikke lange tiden før han var vant til de nye rutinene og barnehagen var også kjempe flinke til å samarbeide med å ta vekk søvnen.. når de andre barna i barnehagen sov så var de flinke til å holde han (og de andre barna som slutta å sove på dag tid) aktiv så han ikke masse på å sove han også :o)

  lykke til med overgangen kommer nok til å gå kjempe bra :o)

 3. Når sjefen her i huset fikk stor gutt seng var det som en drøm!! Han skjønte nok ikke helt at han kunne gå ut selv så han gjorde som i sprinkelsenga si og ropte på oss til han blei henta.. hehe.. Etter hvert skjønte han det jo da, og da begynte vi å høre små tassende føtter i nattemørket! Jeg «fiksa» det ved å alltid bære han inn igjen mens jeg prata om hvor fin og tøff og kul seng han har å sove i og avslutter med en liten sang han får velge. Nå kommer han sjeelden opp, men gjør han det gjør vi som vanlig og det funker overaskende bra! Hender han får litt «raseri anfall» men går over så fort vi synger sammen, da sovner han<3 Han var forresten 2 da vi bytta :) Det går bra!!

 4. Dette husker jeg sååå godt!!
  Kajsa fikk stor seng til 2 års dagen sin,fordi hun klatret hun hver dag/natt fra sprinkelsengen.

  Vi slet ordetnlig med å få henne til å ligge i denne nye senga!
  Hun bare sto opp heeele tiden.
  Hun var ikke sint eller noe,heeelt rolig igrunn. Var moro å kunne bare vandre rett ut tror jeg. Var kjempe stolt av den nye senga si!
  Etter mye råd og tips fra alle kanter,fikk vi ett fra helsesøster.

  Da satt vi på en stol i gangen,sånn at hun så at vi var i nærheten slik at det ikke skulle bli skummelt.
  Om hun sto opp,skulle vi bare følge henne inn igjen,uten ett ord.

  Men jenta var STA!! Så holdt på sånn i 3 timer HVER kveld i 8 MND!! Da la hun seg pent uten å stå opp igjen. . .

  Så håper dere slipper alt dette ;)
  Trudde jeg skulle tippe,hehe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *