Dette trenger du:

Kyllingfilet
Fullkornspasta
Avocado
Isbergsalat
Sellerirot
Kålrot
Brokkoli
Grønn paprika

2 eggeplommer
2 ts eddik
Salt
Pepper
1-2 ts sennep
2 ss vann
2 dl rapsolje

Fremgangsmåte:
* Kutt kyllingfilet i biter og stek dem i stekepanna. Krydre det etter eget ønske. Jeg hadde kyllingkrydder og hvitløkskrydder.
* Kutt opp kålrot, sellerirot og brokkoli. Kok det i en kjele med vann til de er blitt myke. ca 15-20 min (kommer ann på hvor store terninger du kutter).
* Kok opp fullkornspasta og la den stå til den er blitt lunket.
* Kutt opp avokado (Ha denne ved siden av om du ønsker å ta vare på det som blir igjen av salaten etterpå. Avokado blir fort brun – og kan derfor ødelegge salaten om den skal stå til dagen etter).
* Kutt opp isbergsalat og paprika.
* Bland alt sammen til en deilig salat

* For å lage «dressing» blander du eggeplomme, eddik, sennep, vann, salt og pepper i en bolle. * Hell oljen over til slutt og la den ligge på toppen.
* Begynn å piske fra bunn slik at du pisker ingrediensene som ligger i bunn. Etter en stund vil oljen også blande seg inn i det andre. Da kan du piske jevnt over alt i bollen. Pisk til du har fått en dressing/majones (med den type tykkelse).

*Bland dressingen inn i salaten og du vil få en god og deilig smak.

IMG_4709

Del innlegget mitt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *