I går var det nok en dag med flott vær, og Martine og mammaen hadde nok en fridag sammen. Pappaen hadde sin siste dag på jobb før det var ferie.. Så denne formiddagen måtte jo mammaen og Martine bruke på noe koselig..

Grus må man ha i bunn på pottene..

Så derfor satte gartner Martine i gang med å så litt jordbærplanter med assistanse fra hu mor. Måndedjordbær heter dem, og er nokså like markjordbær. Fordelen er bare at det kommer bær flere ganger i løpet av sommeren, i stedet for en gang..:) Martine syntes dette var veldig moro, og passet hele tiden på at jorden fikk nok med vann! Haha.. Så får jeg bare håpe vi har gjort det riktig, og at vi får noen gode jordbær i bedene i sommer.. Slik gikk vi frem..:

Først drenerte vi i bunn med grus..

Deretter fylte vi opp med jord, og vannet den godt..

Deretter tok vi noen strø rundt i potten før vi tok et tynt lag jord over.. Vannes med sprayflaske..

Junior månedsjordbær.

Og når vi først var i gang falt vi for fristelsen med å prøve ut litt forskjellig.. Så da plantet vi liksegodt noen frukter/grønnsaker til..:)

Vi plantet mais og tomater. I tillegg plantet vi vannmelon..

Noen potter med frø.. Dette blir spennede..

Noen frø var små, andre store.. Dette er vannmelonfrø

Alt står nå i esker inne, og blir daglig sprayet med vann av Martine.. Når de begynner å spire (om dem gjør det..?) skal dem settes ut, og vi skal følge spent med på utviklingen..:) Vi har også kjøpt inn solsikkefrø, men dette skal ikke plantes før om noen uker/mnd..

Martine måtte ha på «votta» når hun skulle ta i jorden..

I dag derimot hat vi alle hatt fri. Vi har kost oss masse i hagen med hagearbeid, lek, soling og grilling. Martine syntes det er veldig moro å tusle rundt i hagen å utforske. Det store nå om dagen er beitmark.. Siden vi graver en del i jorden ser hun mange av dem. Hun har lært at dem bor i jorden, og går ned i jorden for å sove.. Hehe! Søte jenta vår.. Ellers har hun vært på rundbesøk hos de fleste naboer, og sier hei til alle hun ser går forbi gården vår. Sosial jente med andre ord..:P De siste dagene har bestått av veldig mye arbeid i hagen. Det krever sitt, men fy så morro det er samtidig. Iallfall når vi får se det fine resultatet :)

Bilde fra i dag. Her har vi akkurat grillet pølser til lunch. Namam..
Del innlegget mitt

3 thoughts on “Frukt og grønnsaksplanter..

  1. Jordbær i hagen er jo bare helt supert! Veldig lurt å ha dem i potter også, for gjett om de sprer seg! Fått erfare det greit for å si det sånn… Månedsjordbæra blir jo litt større enn markjordbæra og smaker helt himmelsk :-D Lykke til med dyrkingen og fortsatt god påske ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *